Sol Ayağım’ın ünlü yönetmeni festivalde

Güncelleme Tarihi:

Sol Ayağım’ın ünlü yönetmeni festivalde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2003 01:29

22. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin yabancı konukları arasında, Uluslararası Yarışma'da Jüri Başkanlığı'nı üstlenecek olan İrlandalı ünlü yönetmen Jim Sheridan da var.

‘‘Sol Ayağım’’ (My Left Foot) filminin usta yönetmeni, festival için İstanbul'a geliyor. Sol Ayağım dışında tüm dünyada büyük izleyici çeken ‘‘Babam İçin’’ (In The Name of The Father) ve , ‘‘Boksör’’ (The Boxer) filmlerini de yöneten Jim Sheridan, ‘‘Bloody Sunday’’ filmine yapımcı olarak imza attı. Uzun yıllar Andy Warhol ile birlikte çalışan Paul Morrissey de festivalin ‘‘Andy Warhol Sunar’’ bölümündeki kült filmlerin yönetmeni olarak konuklar arasında yer alacak. Festivalin konukları arasında şu isimler de bulunuyor:

Geceyarısı Sineması bölümünde yer alan ‘‘Üç Maria’’ filminin Brezilyalı yönetmeni Aluizio Abranches, ‘‘Mangal Başında’’ filminin yönetmeni David Ofek, ‘‘Domuzlar Uçacak’’ filminin yapımcısı Sigrid Hoerner ile başrol oyuncusu Thomas Morris, ‘‘Sophiiiiie!’’ filminin başrol oyuncusu Katharina Schuttler ve yönetmeni Michael Hofmann, İnsan Hakları bölümünde yer alan ‘‘Gazze Şeridi’’ filminin yönetmeni James Longley.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!