Beşiktaş'ta Şenol Güneş için imza töreni düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2022 11:48

Beşiktaş, Valerien Ismael ayrılığı sonrası teknik direktörlük görevi için Şenol Güneş ile 2024 yılına dek anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi. Güneş, sabah saatlerinde Nevzat Demir Tesislerine geldi.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 11. hafta sonunda zirve ile arasında sadece 4 puanlık fark bulunmasına rağmen takımın çizdiği istikrarsız görüntü sonrasında Valerien Ismael ile yolları ayırma kararı alan Beşiktaş yola Şenol Güneş ile devam etme kararı aldı.

Siyah beyazlılarda yönetim kurulunun yaptığı değerlendirme toplantısından takımı 2015-16 ve 2016-17’de üst üste 2 kez şampiyon yapan Güneş’in adı öne çıktı.

TARAFTAR DA YÖNETİM DE ISMAEL'E İNANCINI KAYBETTİ

Hatay maçında henüz 31. saniyede öne geçmesine rağmen baskısını arttırmak yerine geri çekilen siyah beyazlılarda oyun anlayışı nedeniyle uzun süredir eleştirilerin hedefinde olan Valerien Ismael’in kredisi 2-1’lik yenilgi sonrası tamamen bitti. Maç oynanırken taraftarların istifaya davet ettiği Fransız teknik adam, takım otobüsüne giderken dahi protestoların hedefi oldu. Son 6 maçta 5 kez puan kaybeden Beşiktaş’ta taraftarların ardından yönetimin de Ismael’e olan inancı tükenirken İstanbul’da kritik bir zirve gerçekleşti. Zirvenin ardından taraflar el sıkıştı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Siyah beyazlı kulüp, bu sabah saatlerinde KAP bildirimi yaparak teknik direktörlük görevi için Şenol Güneş'le anlaşmaya varıldığını duyurdu. Yapılan bildirim şöyle;

"Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Şenol Güneş ile anlaşmaya varılmıştır. Sayın Şenol Güneş ile 28.10.2022 (bugün) tarihinden başlamak üzere 2023-2024 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır."

ŞENOL GÜNEŞ'İN AÇIKLAMALARI

"Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bana bu şansı veren tüm Beşiktaş yönetimine teşekkür ediyorum. Buraya gelmeden önce kamuoyunda çokça konuşuldu. Son dönemde gördüğüm sevgi sebebiyle de tüm taraftara teşekkür ediyorum."

VALERIEN ISMAEL'E TEŞEKKÜR

"Daha önceki birlikteliğimizde güzel şeyler ortaya koyduk. Eksiklerimiz de oldu. Ancak bana verilen sevgi, aramızdaki ilişkiyi gösteriyor. Şartların buraya gelmesini ne şartlar ne de yönetim istemezdi. Zaman zaman futbol takımlarında değişiklikler olabiliyor. Bundan önce çalışan tüm teknik heyete, başta Valerien Ismael'e teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

"Dün itibarıyla ilk konuşmayı yaptık. Sonra da akşam konuştuk. Bunları anlatmak zorundayım, çünkü hakkımızda çok yazıp çiziliyor. Türk futbol kamuoyuna açık ve net bilgiyi vermek durumundayız. Yoksa bu dalgada biz de boğulup gideriz. Beşiktaş'ın bugünden itibaren sorumlusu olan kişi olarak, takıma ve kulübe gelecek söylemlerin karşısında olacağımı bildirmek istiyorum. Kulübün de başarıya ihtiyacı var, benim de başarıya ihtiyacım var. Camianın ihtiyacı olan bu."

YARDIMCILIKLARINI AÇIKLADI

"Keyif alan, keyif veren bir futbol istiyoruz demiştim başkana zamanında. Bugün de aynısını söylüyorum. Kısa sürede radikal değişiklik olmadan, eldeki imkanlarla görevime devam etmek istiyorum. Daha önce Ceyhun Kazancı burada çalışıyordu, onunla devam edeceğim. Teknik heyette de Bayram Bektaş, Şeref Çiçek ve Eren Şafak'la beraber çalışacağım. Diğer personellerde çok büyük bir değişiklik olmayacak."

Haberin Devamı

"3 günlük bir süreç var. Bu kısa süreyi en iyi şekilde geçirmek durumundayız. 3 maçımız var. Kendi oyunumuza, eksiklerimize bakarak çözümler üretmeye çalışacağız. Eldeki tüm oyuncuların yeni bir başlangıç yapmasını bekliyorum. Gelecekle ilgili bütün düşüncelerimi sadece üç maç üzerinden konuşuyorum. Sonra bir ara olacak, kamplar olacak. Genel değerlendirmeyi birlikte yaparız. Bu kulüp çok büyük bir kulüp. İyi bir başkanı ve yönetimi var. Bana da ihtiyaçları olduğunu hissettiğim için buraya geldim. Görevimi en iyi yapacağımın sözünü veriyorum."

"Sezon sonunda camia nereye istiyorsa oraya gideceğiz. Beşiktaş'ın ismi nereye gider? Buraya geldiğim ilk sene söylemiştim. Büyük camiaların beklediği şey şampiyonluktur. Bunları konuşup zaman kaybetmeyeceğiz. Yol yapmak istiyoruz, mazeret üretip zaman kaybetmek istemiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!