Vederson'dan Alex'e övgü

Güncelleme Tarihi:

Vedersondan Alexe övgü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2008 15:45

Fenerbahçeli futbolcu Gökçek Wederson, Türk olduğu andan itibaren hayalinin Türk milli formasını giymek olduğunu söyledi.

Fortis Türkiye Kupası'nda deplasmanda oynayacağı Alanyaspor maçı için Antalya'da kampa giren Fenerbahçe'nin futbolcusu Gökçek Wederson, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Wederson, Türkçe konuşmanın çok zor olduğunu, ancak futbol hakkında konuşurken rahat olduğunu söyledi.

Wederson, son maçlarda formasını Uğur Boral'a kaptırdığı yönündeki soruya, kendisinin bu şekilde düşünmediğini, Uğur'un iyi bir dönemde olduğunu belirterek, “Ben çalışmalarıma devam ediyorum. Ne zaman forma verilirse sahaya çıkarım ve gerekeni yaparım” karşılığını verdi.

Roberto Carlos'un son maçlarda frikik vuruşlarında etkisiz kaldığı yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Wederson, Roberto Carlos'a saygı duymak gerektiğini kaydetti. Wederson, “Duran toplarda ne kadar etkili olduğu herkes tarafından biliniyor. Ben de antrenmanlarda frikik çalışıyorum. Gerekirse frikik kullanabilirim” diye konuştu.

Brezilyalı futbolcu Alex hakkındaki düşünceleri de sorulan Wederson, “Alex'in futbolu hakkında bir şey söylenemez. Sahada nasıl oynadığını görüyoruz zaten. Kişiliği ise hem saha içinde hem saha dışında mükemmel. Alex, tam anlamıyla bir yıldız” dedi.

Wederson, bir gazetecinin, “2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk milli formasını giymek istiyor musunuz” sorusuna, Türk olduğu andan itibaren hayalinin Türk milli formasını giymek olduğunu dile getirerek, “Benim yapmam gereken çok çalışmak. Ne zaman gerekiyorsa milli formayı giymeye hazırım” diye konuştu.

Fortis Türkiye Kupası'nda oynanacak Alanyaspor ve Süper Ligde karşılaşacakları Sivasspor maçlarını da değerlendiren Wederson, “Bir hafta içerisinde oynayacağımız maçlar final niteliğinde. Burada hava çok güzel, ancak Sivas'ta hava şartları zorlu olacak. Ancak oradaki bu şartlar her iki takım açısından da aynı olacak. Çok iyi hazırlanmamız gerekiyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!