Var olma savaşı

Güncelleme Tarihi:

Var olma savaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

Siyah beyazlılar, Avrupa Ligi’ne kalabilmek için İnönü’de ağırlayacağı CSKA Moskova’yı ya 1-0 ya da en az 2 farkla yenmek zorunda. Ama aynı zamanda Wolfsburg’un da puan almasını bekleyecek.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR Ligi B Grubu’ndaki son maçında bu akşam CSKA Moskova ile karşılaşacak Beşiktaş, tüm hesaplarını Avrupa Ligi’ne kalmak için yapıyor. Grubunu 3. bitirmesi durumunda yoluna Fenerbahçe ve Galatasaray ile beraber 2 numaralı kupada devam edecek Kartal, sahaya mutlak galibiyet için çıkacak.
Ancak bu sonuç tek başına Beşiktaş’a yeterli olmayabilir. Son maçlar öncesi hesapların oldukça karışık olduğu B Grubu’nda, temsilcimizin 3. olması için Manchester United’ın da Wolfsburg’u deplasmanda yenmemesi gerekiyor. Bu durumda 3 takım da 7’şer puanla sıralanacağından üçlü averajı en kötü olan Beşiktaş Avrupa’ya veda ediyor.
Her galibiyet yetmiyor
Ayrıca diğer maçtan Wolfsburg galibiyeti ya da beraberlik çıksa bile Beşiktaş’a da kendi kazanması yetmeyebilir. Çünkü siyah beyazlıların, rakibini öncelikle 2 farklı yenmesi gerek. Tek farklı galibiyetlerde ise bize yarayan tek skor 1-0. Beşiktaş’ın 2-1 ve 3-2 gibi galibiyetleri ne yazık ki CSKA’nın lehine olacak.
Beşiktaş ile CSKA Moskova arasında BJK İnönü Stadı’nda oynanacak ve saat 21.45’te başlayacak karşılaşmayı Star TV naklen yayınlayacak. Mücadeleyi, Fransa-İrlanda karşılaşmasında Henry’nin elle oynadığını göremeyen hakem İsveçli Martin Hansson yönetecek.

Haberin Devamı

STAT: BJK İnönü
Kapasite:32.145
HAKEM: Martin Hansson
SAAT: 21.45
HAVA DURUMU: Parçalı Bulutlu
YAYIN: Star TV

Gol fakiri Kartal

BEŞİKTAŞ, bu sezon Süper Lig’de olduğu gibi Şampiyonlar Ligi’nde de gol yollarında sorun yaşıyor. Siyah beyazlılar, geride kalan 5 maçta 2 gol atarak (maç başına 0.4), Kıbrıs Rum Kesimi’nden Apoel ile birlikte 32 takım içinde 31. sırayı paylaştılar.

Kaleyi bulamıyorlar

BEŞİKTAŞ, Devler Ligi’nde kaleyi bulan şut istatistiklerinde de son sıralarda bulunuyor. Gruptaki 5 maçta ancak 15 şutu kaleyi bulan siyah beyazlılar, bu  kategoride Glasgow Rangers ve Alkmaar ile birlikte, 9 şutu bulunan son  sıradaki Apoel’i geçip, 31. sırada yer aldı.

CSKA’da amaç 3 puan

BEŞİKTAŞ’ın rakibi CSKA Moskova’nın teknik direktörü Leonid Slutskiy, öncelikli amaçlarının galip gelmek olduğunu söyledi. Basın toplantısında konuşan Slutskiy, ‘’Bunu başaramazsak hedef berabere kalmak. Bu durumda diğer maçın sonucuna göre Şampiyonlar Ligi’ne de gidebiliriz, UEFA Avrupa Ligi’ne zaten kalmış olacağız’’ dedi.

Haberin Devamı

Maskeli Toraman

BEŞİKTAŞ, CSKA Moskova maçının hazırlıklarını dün akşam kendi tesislerinde yaptığı 1,5 saatlik antrenmanla tamamladı. M.United ile oynanan son Şampiyonlar Ligi maçında burnu kırılan İbrahim Toraman maskeyle idmana katılırken, görev verilmesi halinde yine bu şekilde oynayabilecek. Bağırsak enfeksiyonu geçiren Ferrari de son çalışmada denendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!