Van'da esnaf bayram yaptı

Güncelleme Tarihi:

Vanda esnaf bayram yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 23:39

RAMAZAN Bayramı tatilini fırsat bilen binlerce İranlı turist Van’a akın etti. Çarşı, pazarda İranlı turist yoğunluğu gözlenirken, otellerdeki doluluk oranı ise yüzde 100’e ulaştı.

Haberin Devamı

Son bir ay içinde Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı’ndan 19 bin 408 turistin giriş yaptığı kentte, Farsça duyurularla ürünlerini satmaya çalışan esnafın yüzü güldü. Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yapımı devam eden Kapıköy Sınır Kapısı modernizasyon çalışmalarının ardından Van’ı bir İran kentinden ayrı tutmanın mümkün olamayacağını söyledi. Takva, “2016 yılı Ramazan ayında 19 bin 697 yabancı turist ilimize gelmişti. Bu yıl ise şu ana kadar 19 bin 408 İranlı turistin Kapıköy’den ilimize giriş yaptığını görüyoruz. 500 kişilik bir fark var, ama bir iki gün içinde biz bu sayıyı 2016 rakamlarının üstüne çıkacağına inanıyoruz” dedi.

TURİST SAYISI ARTTI
Geçen sene aynı döneme göre Van’a yüzde 45 daha fazla turist geldiğini aktaran Takva, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen sene ocak-haziran döneminde Van’a giriş yapan yabancı sayısı 107 bin 457 kişi olurken, bu sene yüzde 45 artışla 155 bin 885 kişi ocak-haziran döneminde ilimize giriş yaptı. Bunda İran’ın çok büyük bir etkisi var. Bu memnuniyet verici. Oda olarak bayram sonrası İran’a çeşitli ziyaretlerde bulunacağız. Türkiye’den de İran’a en azından sınır kentleri arasındaki işbirliğini geliştirecek bir seyahat programının olması yönünde istekli olacağız. Kapıköy Sınır Kapısı’nın tamamlanmasıyla birlikte eylül ayı gibi artık Van’ı bir İran kentinden ayrı tutmanın mümkün olmayacak. Çok sayıda İranlı turistin ilimizde gelmesini büyük bir memnuniyetle izliyoruz. Bu heyecan verici bir yaklaşım.”

35 KEZ TÜRKİYE'YE GELDİ
İRAN’ın Urumiye kentinden ailesi ile birlikte geldiğini ifade eden İranlı tur rehberi İrfan Haşimi de, “35 defadır Türkiye’ye geliyorum. Her tatilimi Van’da geçiriyorum. Burası çok güzel, insanları çok iyidir. Gezebileceğimiz yerler ve alışveriş yapabileceğimiz alanlar oldukça fazladır. 3 gündür buradayım ve 7 güne kadar da burada kalacağım” şeklinde konuştu.

Vanda esnaf bayram yaptı


İran’dan alışveriş ve bayram tatili için geldiğini belirten Lale Sakpur da, 3 gündür Van’da olduğunu belirterek, “Van iyi bir şehir. Buraları çok beğendim. Alışveriş için çok güzel bir mekân. İnsanları çok sıcaktırlar. Bayram tatili için geldik. Van’ı çok iyi bulduk. 10 gün kadar burada kalmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!