Ünsal'dan Schuster'e gönderme

Güncelleme Tarihi:

Ünsaldan Schustere gönderme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 13:46

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, “Beşiktaş ile Antalya'da yaptığımız hazırlık maçı, 60'ların futbolunu oynayan takımın Beşiktaş, 2011'in modern futbolunu oynayan takımın ise Sivasspor olduğunu gösterdi” dedi.

Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş ile cuma günü Antalya'da yaptıkları ve 2-2 berabere kaldıkları hazırlık maçının ardından basında “Sivasspor'un sert futbol” oynadığı yönündeki açıklamalara tepki gösterdi.
Sivasspor'un başarılı futbolunun göz önünde bulundurulmadığını, oynadığı güzel futbolun sertlik olarak değerlendirildiğini ifade eden Ünsal, şunları söyledi: “Beşiktaş'ın ünlü futbolculardan kurulu kadrosu, Sivasspor karşısında umduğunu bulamayınca, Sivasspor'u tebrik edecekleri yerde, takımımızın başarılı ve güzel futbolunu sertlik olarak değerlendirip feryadı-figan etmeleri doğrusu bizi şaşırttı. Bu maçta ciddi hakem hataları oldu ama bu hataların yüzde 90'ı Beşiktaş'ın lehineydi. Sahadan 3 sakatla ayrılan Sivasspor olduğu ve zorunlu değişiklik yapmak zorunda kaldığı halde, Beşiktaş teknik direktörü Schuster'in maçı izleyenleri şaşırtan beyanatlar vermesini doğrusu çok yadırgadık. Yıldız isimlerle takviye ettiği mükemmel kadrosuyla Schuster, Sivasspor karşısında 5-6 farklı bir galibiyet bekliyordu ama umduğunu bulamadı. Karşısında çok diri bir Sivasspor buldu, bu maçta galibiyeti kaçıran taraf da takımımız oldu.”

Alt yapıdan yetiştirdikleri genç oyuncu Ziya Erdal'ın Beşiktaş maçında çok iyi bir futbol oynadığını belirten Ünsal, Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Quaresma'nın karşısında Ziya'nın çok başarılı bir şekilde mücadele ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “42 dakika Ziya'ya karşı oynayıp 1 kere bile geçemeyen ve zorunlu olarak kanat değiştiren Ouaresma başta olmak üzere Beşiktaş'ın yıldız oyuncuları, maç sonrası, milli takıma uzun yıllar hizmet edeceğine inandığımız sol bek oyuncumuz Ziya başta olmak üzere futbolcularımızı tek tek tebrik etti. Beşiktaşlı futbolcular, Ziya'ya performansından dolayı forma verme yarışına girdiler. Hal böyleyken sahadan hiç sakat vermeden ayrılan Beşiktaş mı sert futbol oynamış oluyor, Schuster'in tabiriyle 60'ların futbolunu oynamış oluyor, yoksa sakatlıklardan dolayı 3 zorunlu değişiklik yapan, ağzı-burnu kanayarak sahadan ayrılmak zorunda kalan Mehmet Nas'ın takımı Sivasspor mu 60'lı yılların futbolunu oynuyor.”

SCHUSTER'E “60'LARIN FUTBOLU” GÖNDERMESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'e “60'ların futbolu” göndermesi yapan Ünsal, “Beşiktaş ile Antalya'da yaptığımız hazırlık maçı, 60'ların futbolunu oynayan takımın Beşiktaş, 2011'in modern futbolcunu oynayan takımın ise Sivasspor olduğunu gösterdi” dedi.

Beşiktaşlı yazarlara da tepki gösteren Ünsal, “Biz Schusterle birlikte Beşiktaş'ın oynadığı futbolu koro halinde eleştirip, Sivasspor'un oynadığı futbolu ve öne çıkan genç oyuncularını alkışlamalarını beklediğimiz Beşiktaşlı yazarların, Sivasspor'u ağır bir şekilde eleştirmelerini Beşiktaş açısından bir zafiyet olarak görüyoruz. Onlar, Sivasspor'u vicdansızca eleştireceklerine, yıldızlar topluluğu Beşiktaş'ı eleştirseler takımlarına daha faydalı olurlar. Kimse unutmasın, güneş balçıkla sıvanmaz. Beşiktaşlı yazarlar gerçekleri dile getirsinler, onların görevi Schuster'in hatalarını örtmekse buyursunlar yollarına devam etsinler ama oynadıkları takımlara iftira etmesinler” diye konuştu.
Maçların naklen yayınının önemine de dikkati çeken Ünsal, “Bu maçın naklen yayınlanma imkanı olsa ne bunlar konuşulurdu, ne teknik direktör Schuster'in fütursuzca beyanatları konuşulurdu, ne de bu eleştirel yazılar kaleme alınabilirdi. Onun için naklen yayınların kıymetini iyi bilmeliyiz” dedi.

SİVASSPOR LİGİN TOZUNU ATTIRACAK

Beşiktaş karşısındaki Sivasspor'dan övgüyle bahseden Ünsal, “Beşiktaş maçında seyrettiğimiz Sivasspor, ikinci yarıda bu ligin tozunu attıracaktır” diye konuştu.

Teknik direktör Rıza Çalımbay ve teknik heyetin daha Antalya kampının ilk 15 gününde çok iyi bir takım yarattığını, yeni transferlerin takıma adapte olmasıyla Sivasspor'un çok daha iyi olacağını anlatan Ünsal, “Beşiktaş maçı bize gösterdi ki, Rıza hoca fizik-kondisyon üstünlüğü çok fazla olan, savaşan bir takım yaratmış. Bu ekip karşısında büyük takımlar da dahil olmak üzere herkesin işi zor. İnanıyorum ki ilk yarıyı 15 puanla 15'inci sırada bitiren Sivasspor, ikinci yarının en flaş takımı olacak ve ligi kesinlikle üst sıralarda tamamlayacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!