Ünlü DJ Seaman geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü DJ Seaman geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2001 09:23

Dünyanın en ünlü DJ'lerinden biri olan Dave Seaman İstanbul'a geliyor. Seaman, 7 Aralık'ta Maslak Venue'deki partide müzikseverleri coşturacak. Partide ayrıca Murat Uncuoğlu ve Cervus da sahne alacak. Dave Seaman 'trans 'müziğin İngiltere'deki öncülerinden biri olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Uluslararası DJ, şarkı sözü yazarı, takıntılı, pragmatık, inatçı, dazlak, asık surat, sebatkar, perfeksiyonist ve Yorkshirlı breakdansçı… Müzik ve özellikle de elektronik müzik söz konusu olduğunda tüm bu nitelemeler yanyana geldiğinde akla gelen tek isim var: Dave Seaman.

31 yaşındaki DJ’in müzikle ilişkisi, Mixmag dergisinde yazarlık yaparken başladı. Henüz derginin en genç yazarıyken, sayfalarında Acid House’a yer açarak Mixmag’ı İngiltere’nin en popüler dergisi haline getirmesiyle başarılı müzik kariyerinin ilk sinyallerini verdi.

Dave’in yükselişinde iki ismin büyük payı var: yapımcı Steve Anderson ve fotoğrafçı Gary McLarnen. Anderson ile birlikte, Michael Jackson, Pet Shop Boys gibi isimlere remixler hazırlayan, Kylie Minogue ve Take That’e yazarlık ve prodüktörlük yapan Seaman titz ve yaratıcı çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeker. McLarnen’ın Dave için önemi ise, İngiltere’nin pek de popüler olmayan Shelley Venue isimli bir gece kulübünde düzenlenen bir party’de DJ’lik yapmak üzere kendisini çağırmasıdır. Çünkü partideki performansı çok beğenilen Dave, Shelleys Venue’de düzenli çalmaya başlar ve kısa süre içerisinde söz konusu kulübü İngiltere’nin gelmiş geçmiş en popüler kulüplerinden birisi haline getirir.

Haberin Devamı

Artık bir star olarak kabul edilen ve Cream, Gatecrasher ve Renaissance gibi süper kulüplerin paylaşılamayan ismi haline gelen Seaman’in ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Seaman, dünya üzerinde birçok party’de ve kulüpte performansını sergiler. Halen Renaissance’ın resident DJ’i olan Dave Seaman bir yandan da Placebo, David Bowie, Garbage ve Alanis Morissette gibi isimlere hazırladığı remikslerle de kendinden söz etmektedir.

Türkiye'nin önde gelen yapım ve organizasyon firmalarından Hip Production organizasyonuyla Ä°stanbul’a gelen Dave Seaman, Maslak Venue’de 7 Aralık 2001, Cuma gecesi sahne alacak. Türkiye’nin en popüler DJ’leri Cervus ve Murat UncuoÄŸlu’nun performanslarıyla baÅŸlayacak ve ardından Seaman’in sahne almasıyla sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek ve 18 yaÅŸ sınırının uygulanacağı partinin kapılarının açılış saati 23.00, yalnız parti günü kapıdan satılacak bilet fiyatları ise 20 milyon lira olarak belirlendi. Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!