UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne aday olan Afrodisias'ın belgeseli çekildi

Güncelleme Tarihi:

UNESCO Kültür Mirası Listesine aday olan Afrodisiasın belgeseli çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 14:13

Adını Tanrıça Afrodit' den alan Afrodisias, UNESCO'nun Dünya Kültür Miras Listesi'ne aday.

Haberin Devamı

Adını Tanrıça Afrodit' den alan Afrodisias, UNESCO'nun Dünya Kültür Miras Listesi'ne aday. kültür merkezi olarak da alimlerin, heykeltraşların, öğrencilerin uğrak yeri olan ve Hellenistik döneme damgasını vuran bu kent bir belgesele de konu oldu. 

2004 yılında uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından dünyanın en iyi 10 antik kenti listesine giren Afrodisias'ı anlatan belgesel, UNESCO Kültür Mirası Listesi'ni değerlendiren seçici kurula sunulacak. Yapımcılığını 2 Yaka Prodüksiyon'un üstlendiği belgeselin yönetmeni tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün. 

UNESCO Kültür Mirası Listesine aday olan Afrodisiasın belgeseli çekildi

Türkiye'nin güneybatısında Aydın ili Karacasu ilçesinin 13 km güneyinde Geyre köyünde yer alıyor Afrodisias antik kenti.  
Bereketli toprakları ve bugünkü ziyaretçileri için de en büyük önemi taşıyan mermeri ile ünlü. 1987 yılında Unesco Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde yer alan Afrodisas kentinin bugün görünen tüm yapıları Roma dönemine ait.

Haberin Devamı

UNESCO Kültür Mirası Listesine aday olan Afrodisiasın belgeseli çekildi

Belgeselin yönetmenliğini Özgür Özgülgün üstleniyor.

Kurulan heykeltraşlık okulu sayesinde 600 yıldan uzun bir süre, var olan en önemli heykeltraşlık merkezi olarak tanındı. Afrodisias.  Afrodisias'ta halen sürmekte olan kazıların başlangıcı 1961 yılında ve henüz 60 yaşında, hayata zamansızca veda eden ve vefatına kadar tüm kariyerini buraya adayan Prof. Kenan Erim' e dayanıyor.  Kazı ve restorasyon çalışmaları Geyre Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Afrodisias antik kenti, paha biçilemeyen sayısız kalıntının merkezi... 

Toplam bir hafta süren çekim Epos 7'nin sponsorluğunda gerçekleştirildi. 

BAKMADAN GEÇME!