Umut Bulut kimdir? Umut Bulut nereli?

Güncelleme Tarihi:

Umut Bulut kimdir Umut Bulut nereli
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 16:02

Galatasaray forması ile sahalarda top koşturan Umut Bulut kimdir? Babasını Ankara saldırısında kaybeden Umut Bulut hakkında merak ettikleriniz haberimizde…

Haberin Devamı

Ankara’da yaşanan terör saldırısında babası Kemal Bulut’u kaybeden Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Umut Bulut hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. İşte Umut Bulut’un merak edilen hayatı ve kariyeri!

Umut Bulut kimdir?

15 Mart 1983 Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde dünyaya gelen Umut Bulut, Süper Lig karşılaşmalarında Galatasaray forması ile sahada forvette bulunan futbolcudur.

Babası Kemal Bulut’un dört çocuğundan sonuncusu olarak dünyaya gelen Umut Bulut, futbola 11 yaşında Petrolofisi SK ile başlamıştır. 17 yaşında A Takıma yükselmiştir.

İlk profesyonel maçını 17 Mayıs 2000 yılında Eskişehir Şekerspor’a karşı oynamıştır. Bu takımda 28 maçta oynamış ve toplamda 5 gol atmıştır.

2001 yılında 18 yaşında iken MKE Ankaragücü’ne transfer olmuştur. Bu takımda sadece bir sezon forma giymiştir. Diğer sezonda İnegölspor’a kiralık olarak gönderilmiştir.

Haberin Devamı

Yeniden Ankaragücü’ne döndükten sonra ilk lig maçı olan Gaziantepspor karşılaşması olmuş, ilk lig golünü ise Ankaragücü’nün İstanbulspor karşılaşmasında atmıştır.

Trabzonspor yönetimi, Fatih Tekke’nin takımdan ayrılması üzerine Umut Bulut ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştır. Bulut, Trabzonspor formasıyla ilk lig golünü Manisaspor karşılaşmasında atmıştır.

Trabzonspor forması ile sahalarda göstermiş olduğu performansı üzerine ilk kez milli maça çağrılmıştır. Trabzonspor'da bulunduğu ilk sezonda 2203 dakika oynayıp, 31 maçta 15 gole imza atmıştır.

Milli takım kariyeri

A Milli forması ile ilk kez 2007 yılındaki Brezilya karşılaşması için yapılan hazırlık maçında forma giyen Bulut, Türkiye U-21 formasını 21 ke giymiş, toplamda 3 gole imza atmıştır.

Türkiye B Milli Futbol Takımı’nda ise 3 kez forma giymiş, ardından Guss Hiddink tarafından Hollanda karşılaşmasında milli takıma çağrılmıştır.

2012 yılında Abdullah Avcı tarafından A Milli Takım’ın Salzburg’ta yapılan kampına çağrılmış, çok kısa süreliğine forma giyme şansı bulmuştur.

Türkiye-Portekiz karşılaşmasında ilk 11’de bulunan yıldız futbolcu, maçın 35. dakikasında attığı gol ile adını tüm dünyaya duyurmuştur.

Haberin Devamı

Umut Bulut’un attığı gol ile Türkiye’nin Portekiz’e karşı 1965 yılından beri ilk golü olmuştur. 11 Ekim 2013'te Dünya Kupası Grup Eleme maçında Estonya'ya attığı gol, Umut Bulut’un A Milli forması ile ikinci golünü atmıştır.

BAKMADAN GEÇME!