Ülkemde ne yapsam hit oluyor

Güncelleme Tarihi:

Ülkemde ne yapsam hit oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2010 00:00

Emina Sandal, Balkan Müzik Ödülleri’nde “En İyi Kadın şarkıcı” seçilen Hadise’nin en büyük rakibiydi. Ödülü alamadı ama geceden de eli boş dönmedi. “Med” şarkısıyla “Balkanlar’da Bosna Hersek’ten En ıyi şarkı” ödülünü kazanan Sandal’la tören sonrası bir araya geldik, kariyer planlarını ve aile yaşamını konuştuk.

Haberin Devamı

Balkan Müzik Ödülleri’nde “Balkanlar’da 2009’un En ıyi Kadın şarkıcısı” ödülüne adaydınız. 11 ülkenin ünlü şarkıcıları arasında ilk 5’e girdiniz. Törende ayrıca Bosna Hersek’in En ıyi şarkısı ödülünü aldınız. Nasıl bir duygu bu, neler hissediyorsunuz?    

- Ödülü kendi yazdığım ve bizim ülkemizde çok önemli bir sanatçı olan Dino Merlin ile birlikte seslendirdiğim “Med” şarkısıyla kazandım. Bu nedenle çok mutluyum! İşlerim çok yoğundu ama yine de törene geldim, çünkü bu ödülü almayı kaçıramazdım.

“Balkanlar’da 2009’un En ıyi Kadın şarkıcısı” kategorisinde Hadise ile rakiptiniz ama ödülü o kazandı. Nasıldır aranız, birbirinizi tanır mıydınız yarışmadan önce?  

- Hayır, daha önce tanışmıyorduk. Bulgaristan’a aynı uçakta geldik. Sofya’ya inmeden önce yaşadığımız türbülans yüzünden ben çığlık attım ve ağlamaya başladım. Uçuş konusunda bilgim vardır ama ilk kez böyle bir arıza yaşadım. Bir anda tüm yaşamım gözümün önünden geçti. Bu sırada Hadise, ablası Hülya’yla beni sakinleştirmeye çalıştı. Yani ben uçakta korkunca tanıştık. Çok tatlı ve cici bir kız Hadise... Öte yandan ben bu durumu bir yarışma olarak görmüyorum. Olursa olur ama olmazsa da benim için önemli değil. Çünkü ülkemde herkes değerimi biliyor.

TELEVİZYON PROGRAMIM YAKINDA BAŞLIYOR 

Ülkenizde bir starsınız ama Türkiye’de “Mustafa Sandal’ın eşi” olarak tanınıyorsunuz. Bu sizin için sıkıntı yaratıyor mu?


- Mustafa Sandal’ın eşi yerine Emina olarak bilseler daha iyi olur tabii... Gerçi yakında Türkiye’de bir televizyon programıyla izleyici karşısına çıkacağım, belki o zaman bu bakış açısı değişir.

Neden Türkiye’de albüm yayınlamıyorsunuz?

- Ben kendi şarkılarımı yazıp seslendirmeyi seviyorum ve Türkçem şu an şarkı yapacak kadar iyi değil. Önce o noktaya gelmem lazım. Tamamen kendi şarkılarımdan oluşan bir albüm yaparsam, sözlerde Mustafa’nın yardımı olacaktır. Ülkemde ne yapsam hit oluyor, bu başarıyı Türkiye ile de paylaşmak istiyorum.
 
İki ülke arasında yaşamak problem olmuyor mu?

- Aslında oluyor, çünkü arkadaşlarım ve kariyerim orada. Türkiye’de beni yanlış tanıtıyorlar. Onlar için ‘yenge’yim, sıradan biriyim. Tabii ki Mustafa’nın eşi olduğum için çok memnunum ama memleketimde durumum çok farklı. Türkler beni biraz daha iyi tanırsa, daha çok sevecek...

İLİŞKİDEKİ KISKANÇ TARAF DEĞİLİM

Aynı mesleği yapmanıza rağmen Türkiye’de Mustafa Sandal’a gösterilen ilgi size gösterilmiyor. Bu sizi üzüyor mu?

- Hayır, çünkü ben ilişkideki kıskanç taraf değilim. Bu dünyada herkesin bir yeri var ve benim yerimi kimse alamaz. Zamanı geldiğinde bu da olacaktır. Bu nedenle bekliyorum. Ayrıca ben, başka birinin başarısını görmeyi seven ender insanlardanım...

Çoğu sanatçı evlilik uğruna kariyerini sizin gibi riske atamaz...

- Ben Mustafa’yı çok sevdim. ınsanlar onu çok iyi tanımıyorlar ama bir tarafı var ki çok farklı... Mustafa için her şeyi bırakıp gidebilirdim ama buna gerek kalmadı. Eşim bana her konuda destek oluyor. Zaten benim memleketimde ortalarda görünmediğin zaman daha değerli oluyorsun.

KOCAM TÜRK, OĞLUM TÜRK AMERİKA’YLA NE İŞİM OLUR

Oğlunuz Yaman büyüyor, İstanbul’da bir hayat mı düşünüyorsunuz onun için?

- İstanbul’u seviyorum. Ben hamileyken, arkadaşlarım “Amerika’ya gidin” diyordu. Ama benim kocam Türk, oğlum Türk. Amerika’yla ne bağım olabilir ki? Biz İstanbul’da yaşamayı planlıyoruz.

Peki Yaman Sırpça mı, yoksa Türkçe mi konuşuyor?

- Ben onunla sadece Sırpça konuşuyorum, Mustafa ise Türkçe. Bu sayede iki dili birden gelişiyor. Kendi dilimi özellikle öğretiyorum, çünkü akrabalarım gelince onlarla da iletişim kurabilmesini istiyorum.

Anne de baba da şarkıcı. Genlerine bakılırsa, Yaman’a meslek konusunda pek alternatif kalmıyor gibi...

- Benim annemle babam doktor, ağabeyim basketbolcu. Ama ben şarkı yazıp söylüyorum. Yaman’ın sanatçı olmasını isterim ama bu konuda ona baskı yapmam. Hangi mesleği isterse onu yapsın, yeter ki mutlu olsun.

Haberin Devamı

EUROVISION ELEMESİNDE YÜZDE 50 İSTEKLİYDİM

Bosna Hersek’in Eurovision adaylarından biri de sizdiniz. Kazanamadığınız için üzüldünüz mü?


- Üzülmedim, çünkü seslendirdiğim şarkının söz ve bestesi Goran Bregoviç’e aitti. Benim şarkım olsaydı, çok üzülürdüm. Orada başka birinin şarkısını tanıtıyormuş gibi çıktım, yüzde 50 istekliydim...

Haberin Devamı

TÜRK İNSANI KADAR SICAĞINI GÖRMEDİM

Türk geleneklerine alışabildiniz mi?


- Türkiye’yi kendi memleketim gibi görüyorum. Ailemin büyük bölümü burada. Ağabeyim burada basketbol oynuyor, kocam burada, oğlum Türk. Ben de Türk sayılırım aslında, çünkü kendimi Türk gibi hissediyorum. Aynı zamanda Boşnak’ım. Milano, Amerika, ıspanya... Birçok yere gittim ama Türk insanı kadar sıcağını görmedim. Siz burada doğduğunuz için hissetmiyorsunuz belki ama ben Türkler’i böyle görüyorum.

GAZETECİLERDEN HİÇ KORKMADIM

Aile ilişkileriniz nedeniyle basın sizi seviyor. Siz gazetecilerin ilgisinden memnun musunuz?


- Ben gazetecilerden hiçbir zaman korkmadım, çünkü kimseden bir şey saklamadım. Ama kendimi göstermek de istemedim. Bazen görüntülenmek için parklara gidip geziyorlar, ben öyle şeyleri sevmiyorum. Daha sakin bir hayat sürdürmek istiyorum, gazetecilerden de saklanmıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!