UEFA TAhkim Kurulu'nun kararına ilk tepkiler

Güncelleme Tarihi:

UEFA TAhkim Kurulunun kararına ilk tepkiler
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2013 19:36

UEFA Tahkim Kurulu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen cezalara ilişkin temsilcilerimizin yaptığı itirazları reddetti. Böylece sarı lacivertliler 2 yıl, siyah beyazlılar ise 1 yıl Avrupa kupalarına katılamayacak. Verilen bu kararın ardından spor yazarlarından ilk tepkiler gelmeye başladı...

Mehmet Aslan (Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü): Tünelin ucunu çok karanlık görüyorum. Avrupa'ya 1 yıl gitmeseniz ne olur? Ama asıl kaybedilen şey burada Türk sporu adına itibarımız oldu. Asıl olarak iki kulübümüzün de kaybettiği marka itibarı oldu. Bu vahim bir durum.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAÅž'A BÄ°R ÅžOK DAHAÂ

Haberin Devamı

Mayıs ayından bu yana UEFA'nın aldığı kararlara baktığınız zaman bugün ulaşılan sonuçlara şaşmamak lazım. UEFA aldığı kararların bütün taşlarını o günden bu yana adım adım dizdi.

Ne yazık ki Türk futbolu adına geleceği vahim görüyorum.

Altan Tanrıkulu (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Futbolumuz için üzücü... Ben iki kulübünde kesinlikle şike yaptığına inanmıyorum. Adı geçen tüm maçları çıplak gözle izledim... Eğer onlar şikeyse, yine çıplak gözle izlediğim son Bayern Münih- Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi finali de şikeli maçtır...

İlker Yasin (CNN Türk Spor Müdürü): Bunlar beklenen kararlar.. Ben olduğu gibi geçeceği düşüncesindeydim. Öyle de oldu.  Neticede UEFA, TFF'nin görmezden geldiği ve kendi standartlarına uygun hale getirmeye çalıştığı cezalara tepkisiz kalmadı. Daha geniş bir açıdan baktı... Benim için çok şaşırtıcı olmadı...

Kenan Başaran (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Süreci başından bu yana takip edenlerin kulüplerin yarattığı olumlu havanın aksine beklediği kararlar bunlar. Hatta Fenerbahçe'nin cezasındaki artı 1 yılın kaldırılması ve saece 2 yıl mene dönüştürülmesi bile sürpriz değil.  Bundan sonra dava CAS'ta devam edecek. Ama belli olduki UEFA bu süreçte kulüplerimiz cezasız bırakmayacak.

Ercan Saatçi (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Gerçekten Fenerbahçe için çok zor günlerin başlayacağını işaret eden bir karar.. Bu tablodaki gerçeklik payı önümüzdeki günlerde daha da net anlaşılacaktır. Fenerbahçe bu sonucun ardından 5-10 yıl geriye gider.

Gitmediğimiz bir sene ve gitmeyeceğimiz iki senenin maliyetini toplarsak 135 milyon euro gibi rakam çıkıyor karşımıza.. Fenerbahçe'yi bu zarara uğratanlar mutlaka hesap vermelidir.

Ali Ä°smet Ural  (D Smart Spor Kanalları Direktörü):ÂBundan sonraki süreçte alınan kararlar ne olursa olsun Türk futbolu bundan zarar görecektir. ama unutulmamalıdır ki kararlar gelip geçicidir. Fenerbahçe ve BeÅŸiktaÅŸ tıpki tüm diÄŸer kulüplerimiz gibi Türk futbolundaki varlığı sonsuza kadar sürecektir.

Haberin Devamı

Şimdi top Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta... UEFA eğer Fenerbahçe'nin cezasındaki + 1 yılı bile kaldırabiliyorsa.. Hukuki anlamda bir açık kapı var demektir. Bu anlamda CAS'tan farklı sonuçlar alınabileceğine inanıyorum.

Orhan Can ( Hürriyet.com. tr Spor Yazarı): Öncelikle UEFA'yı hukuksal olarak kınıyorum. Hukuksal anlamda yüzyılın skandalı olarak görüyorum. Ama skandalın kaynağı aslında Türkiye'deki hukuksal süreç.. Çünkü UEFA müfettişleri ülkemizdeki yerel mahkemenin verdiği kararı baz alıyor. Ama bu süreç daha tamamlandmadı. İşte bu yüzden Avrupa, tamamlanamamış olan yerel karara bakıyor. Ancak CAS'ta gerçek yargıçlar alacatır ve gerçek kararı onlar verecektir.

Haberin Devamı

Türkiye'de Tahkim büyük kulüplerin avukatı gibidir. Avrupa'da bunun böyle değildir. Disiplin Kurulu ne karar aldıysa Tahkim onu çoğu aynen onaylar. Çünkü Tahkim kulüplerin ve futbolcuların 'kurtuluş' yeri değildir. Ama CAS'taki yargıçlar gerçek yargıçtır. Adaletli bir karar vereceklerine inanıyorum.

Bütün bunlara Türkiye'de yerel mahkemelerin aldığı ilk kararları neden olmuştur.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!