UEFA Kupası'nı iyi tanıtamadık

Güncelleme Tarihi:

UEFA Kupasını iyi tanıtamadık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 16:49

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal GS TV’de yayınlanan Günün Manşeti programında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Programın başında geçtiğimiz günlerde katıldığı Soccerex Asian Forum’dan bahseden Ebru Köksal’ın açıklamaları şu şekilde;

“Soccerex Asian Forum bizim sektörün en önde gelen konferanslarından biridir. Asya’da ilk kez yapılan bir konferanstı. Prens Ali devlet içerisindeki görevlerinin yanı sıra futbolla da ilgileniyor. 2 günlük oturumun ağırlığında Asya futbolunun gelişimini, Avrupa futbolunun gelirlerini konuştuk. Galatasaray’ın yurt dışında tanınırlığı ve duruşu var. Sadece Türk futbolu ve Galatasaray değil Türklere de ilgi var. Bu desteğin dizilerden kaynaklandığını düşünüyorum. Çok ciddi bir açlık var Avrupa futboluna. Türkiye’yi futbol sektörü olarak Avrupa’nın bir parçası olarak görüyorlar. Markalar yaratmak, sporcu ve antrenör yetiştirmek oldukça zorlu bir süreç. Büyük bir efor sarf ediyorlar. Konferansta yön gösterici kararlar alınıyor. Günlük, haftalık ve aylık bildirgeler var. Her ülkenin üst düzey temsilcileri yer alıyor. Avrupa’dan daha çok sosyal sorumluluk projelerine ilgi var Asya’da. Biz Türk takımları olarak kazandığımız başarıları iyi değerlendiremedik.

2000 yılında kazandığımız UEFA Kupası ve Süper Kupa’yı iyi bir şekilde tanıtsaydık daha da ileriye gitmiş olurduk. Geç kalınmış değil, biraz daha kalıcı ve uzun vadeli stratejiler üretme fırsatı bulunmalı. Biz Galatasaray olarak tüm Asya’yı değil, Asya’yı parçalara bölmeyi düşünüyoruz. Hem geçmişimiz hem de coğrafi açıdan bize yakın olan yerlere entegre olmak daha gerçekçi geldi.

Galatasaray sosyal medyada geniş bir kitleye hitap ediyor. Facebook ve twitter hesabından çok büyük rakamlara ulaştık. Endonezya’dan sosyal medyaya ve futbola ilgi var. Azerbaycan’dan çok sayıda takipçimiz var. Sosyal medyanın yerelleşmesi fikrine katılıyorum. Oradaki bilgileri alıp web sitemize aktarmak değil de oraya uygun bilgiler yaratmayı düşünüyoruz. Bizim için en önemli olan stadın bitmesi ve mali yapımızı güçlendirmekti. Bundan sonra dış pazara da bakmamız gerekiyor. Takımımız 3 yıldır üst üste Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor bunu da değerlendirmemiz lazım” ifadelerini kullandı. Ebru Köksal, yeni sezon öncesi kombine yenileme dönemiyle ilgili olarak şu açıklamaları yaptı.

“Biz hiç boş tribünlere karşı oynamadık. Bu sezon yine Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. Kombine almak taraftarlarımız için çok daha karlı, biliyorsunuz bilet bulmak pek mümkün olmuyor. Umarım taraftarlarımız yeni sezon öncesi koltuklarını alırlar ve yanımızda olurlar. Önümüzdeki seneye şampiyonluk ve 4. yıldız hedefiyle başlıyoruz. Bizim için en önemlisi Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktı. Ben sadece gelir olarak bakmıyorum aynı zamanda Galatasaray markasını duyurmak adına Avrupa’da kalıcı olmalıyız”

Ebru Köksal son olarak Basketbol ve Amatör şubelerde alınan başarılardan da söz etti.
“Kadın Basketbol takımımızın kazandığı başarılarla gurur duydum. Erkeklerde de yarı finaldeyiz. Euroleague’de de yer almak oldukça önemli. Gerçekçi olmakta fayda var tüm harcamalarımızı makul şekilde yapmamız lazım. Kalıcı başarı için altyapımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Futbol altyapıdaki çalışmaların içerisindeyim. Başkanımız Ünal Aysal’ın deyimiyle kendi çileklerimizi yetiştireceğiz. Voleybol ile Mehmet Cibara arkadaşımız ilgileniyor. Ben de eski yüzücü ve sutopu oyucusu olarak kendi alanlarında çok başarılı olduklarını söyleyebilirim. Su sporlarında çok sayıda sporcumuz yer alıyor. Galatasaray olarak 534 senelik geçmişe sahibiz. Bizim en önemli gücümüz kültürümüz. Bu değerleri taşıyan sporcular yetiştiriyoruz”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!