"UEFA kupalarına katılma"

Güncelleme Tarihi:

UEFA kupalarına katılma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 12:17

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın Siyah Beyazlı kulübü disiplin kuruluna sevk ettiğini ve 1 Mayıs'ta davanın görüleceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Orman, bugün Nevzat Demir Tesisleri'nde konu ile ilgili yaptığı açıklamada geçmiş yıllarda Beşiktaş'ın UEFA kriterlerine uymadığı ve UEFA'yı yanlış yönlendirdiği iddiaları olduğunu, bu durum için 1 Mayıs'ta UEFA'nın Nyon'daki merkezinde yapılacak duruşmaya kendisinin de bizzat katılacağını şu sözlerle açıkladı:
"Bu durum bilinmedik bir konu değil. Daha önceden bir UEFA yetkilisi gelip Beşiktaş'ın mali konuları ile alakalı incelemelerde bulunmuştu. Bunlar kamuoyunun bildiği incelemelerdi. İncelemeler sonucunda UEFA Beşiktaş'ı disiplin kuruluna sevk etti. 1 Mayıs'ta da duruşmamız var. Duruşmanın içeriği Beşiktaş'ın bundan önce UEFA disiplin yönetmeliğine uymadığına yönelik iddiaları var. Ben Başkan olarak bizzat kendim duruşmaya katılacağım. Beşiktaş'ın haklılığını orada savunacağız. Bu UEFA'nın başlatmış olduğu yaslal bir süreç. Biz de gerekli olan savunmamazı yapacagız. Kulübümüze yapılan suçlama bundan önceki dönemlerde UEFA kriterlerine uyulmadığı ve UEFA'nın yanlış yönlendirildiği konusudur. Ayrıca Beşiktaş'ın UEFA kupalarına katılmaması gerektiği belirtiliyor. Biz bu durumun doğru olmadığını ve Beşiktaş Kulübü'nün kurumsal yapısını onlara izah edeceğiz. Bu davanın şike soruşturması ile hiç bir ilgisi yok. Bu dava sadece ve sedece Beşiktaş'ın kurum olarak kişilerle, oyuncularla yani UEFA'yı ilgilendiren konularla UEFA'yı yanlış yönlendirdiği ile alakalı bir konudur. Bu durum ile Beşiktaş tarihinde ilk kez karşılaşıyoruz."

Haberin Devamı

"Suçlu bulunursal bir yıl men alırız"

Siyah-beyazlı kulübün Asbaşkanı ve Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Levent Erdoğan, Beşiktaş'ın kriterlere uymaması ve UEFA'yı yanlış yönlendirmesi dışında kulüpler ile futbolculara olan borçlarını ödememeyi ertelemeyi alışkanlık haline getirmek ile de suçlandığını belirtti.

Son yıllarda Beşiktaş Kulübü'nün transfer ilişkisi içinde olduğu farklı kulüpler ile futbolcularına ödeme yapmama, borçlu kalma durumunun 1 Mayıs'ta görülecek davada masaya yatırılacağını vurgulayen Erdoğan, "Beşiktaş'ın suçlu bulunması halinde ilk aşamada uygulanacak yaptırım, 1 yıl UEFA organizasyonlarında mücadele edememe ve 300 bin euro para cezası olaca" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, yapacakları savunmada Fikret Orman Başkanlığın'daki Yönetim Kurulu'nun yaklaşık bir aydır görevde olduğunu vurgulayacaklarını söyledi. Şu anki yönetim kurulunun kulübü içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için çaba harcadığını ve geçmiş yıllarda yapılan hataların cezasının kendilerine kesilmesinin yanlış olacağı üzerine bir savunma yapacaklarını dile getirdi. Beşiktaş'a bu dönemde verilecek bir cezanın borçları kapatma, düzensizlikleri ortadan kaldırma amacında olan Fikret Orman başkanlığındaki yönetim kurulunun şevkini kıracağını sözlerine ekleyen Erdoğan, 1 Mayıs'a kadar savunmalarını tam olarak hazırlıyacaklarını ifade etti.

KAP'a da bildirildi

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, “Şirketimiz hakkında UEFA tarafından 30.06.2011 ve 30.09.2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetim neticesinde, şirketimizin, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları'nın 65. maddesi futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması ve 66. maddesi çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına ilişkin hükümleri ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimaline binaen Disiplin Kurulu'na sevkinin gerçekleştirildiği 20.04.2012 tarihinde tarafımıza bildirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada olası yaptırımlardan da bahsedilerek, “Söz konusu bir ihlale ilişkin olası yaptırım; şirketimizin önümüzdeki üç yıl içinde hak kazanacağı ilk seferde bir kereye mahsus olmak üzere herhangi bir Avrupa futbol yarışmasına katılamaması ve 300.000 avro para cezası ödemesidir. Bu disiplin yargılaması çerçevesinde 01.05.2012 günü UEFA'nın Nyon'da bulunan merkezinde, şirketimizin konu ile ilgili savunmasının alınması amacıyla bir toplantı gerçekleştirilecektir. Söz konusu toplantıya şirketimizi temsilen başkanımız ve avukatımız katılacak olup, konuyla ilgili gelişmeler ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!