UEFA Avrupa Ligi'nin 10 olayı

Güncelleme Tarihi:

UEFA Avrupa Liginin 10 olayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2013 01:14

Haberin Devamı

1-GOLCÜLER SALZBURG’TAN

FENERBAHÇE’ye elenerek Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden Salzburg, oynadığı 2 karşılaşmayı kazanırken, atılan 6 gol 2 futbolcudan geldi. Alan ve Soriano attıkları 3’er golle grupların krallık yarışında ilk sırada...

2-899 ŞUT, 120 GOL

GRUPLARDA ilk iki maç sonunda atılan 899 şutun 430’unda isabet sağlanırken, futbolseverler 120 gol izledi. Standard Liege forması giyen Geoffrey Mujangi Bia ise 7 isabetli şutla bu kategoride en başarılı futbolcu oldu.

3-KURTARICI TREMMEL

SWANSEA kalecisi Gerhard Tremmel, takımının Avrupa Ligi’nde kazandığı iki maçta en belirleyici isim oldu. Henüz kalesinde gol görmeyen Tremmel, yüzde 80’lik kurtarış oranıyla da turnuvanın en başarılı kalecisi durumunda.

4-ZAYIF HALKA LAMELA

AVRUPA Ligi’nde 2’de 2 yapan İngiliz ekibi Tottenham, son maçında Anzhi’yi deplasmanda 2-0’la geçerken, pas yüzdesi dikkat çekti. Lamela yüzde 79.5’luk pas isabetiyle takımının bu alanda en kötü futbolcusu oldu.

Haberin Devamı

5-EN GOLCÜSÜ KAZAN

RUS temsilcisi Rubin Kazan, ikinci maçlar sonunda turnuvanın en golcü takımı oldu. Kazan oynadığı iki karşılaşmada rakip fileleri 9 kez havalandırırken, maç başına 4.5’luk gol ortalamasıyla dikkat çekici bir istatistik yakaladı.

6-201 OFSAYT BAYRAĞI

TURNUVADA oynanan 48 maç sonunda takımlar için 201 kez ofsayt bayrağı kaldırıldı. Ofsayta en fazla takılan futbolcular ise Salzburg’tan Sadio Mane (7) ve Lyon’dan Bafetimbi Gomis (7) oldu.

7-RONNOW’DAN 16 KURTARIŞ

C Grubu’nda mücadele eden Danimarka temsilcisi Esjberg’te kaleci Ronnow yaptığı kritik kurtarışlarla dikkat çekiyor. Kalesinde şu ana kadar 3 gol görmesine rağmen, yaptığı 16 kritik kurtarışla meslektaşlarının önünde yer alıyor.

8-iLGiNÇ ATAK DAĞILIMI

KUPADA mücadele eden 48 takımın atak dağılımları ise oldukça şaşırtıcı. Wigan sol kanatı en fazla kullanan takım olurken (%51), Thun sağ bölgeyi (%53) tercih etti. Ortadan atak konusunda ise Swansea (%41) ilk sırada yer aldı.

9-1 DAKiKADA 2 GOL

TRABZONSPOR-Lazio maçına damgasını vuran isim son yarım saatte oyuna giren Floccari oldu. Başarılı futbolcu takımı 3-1 gerideyken, 84 ve 85. dakikalarda attığı 2 golle takımına beraberliği getirdi.

Haberin Devamı

10-YENiLMEZ AKÇAY

TRABZONSPOR’un, Lazio ile 3-3 berabere kaldığı maç teknik direktör Mustafa Akçay için de bir milat oldu. Başarılı teknik adam çıktığı 8 Avrupa Ligi karşılaşmasında 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak namağlup unvanını korudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!