‘Uçlar’ koalisyonu

Güncelleme Tarihi:

‘Uçlar’ koalisyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2004 01:34

Bu sezon biraraya gelmesi neredeyse olanaksız olan tarzları biraraya getirerek kendi tarzımızı ortaya koyma fırsatına sahibiz. Modern kıyafetlerin tarihin içinden çıkıp gelen detaylarını kendi tarzımıza göre yorumlayarak ‘uçlar’ koalisyonunu yaratıyoruz. Bu yaz, 20’li yıllardan 80’li yıllara kadar tüm geri dönüşlere izin var.

Romantik temas

Moda; 21. yüzyılın özgür kadınlarının zevklerine göre gerçek klasiklerle kombinlenen modern tasarımlar... Sonuç; Romantik yönleri ağır basan duru bir şıklık!

Renkler: Pastel tonlar. Ağırlık olarak uçuk pembe, lila, beyaz ve bej.

Metaryal: Dantel ve şifon ağırlık olarak kullanılıyor. Geceleri ise saten ve ipek karışımı elbiseler, saten, rugan ve nubuk ayakkabılar...

Tarz: Bele otunan kısa ceketler, askılı üstler, fiyonk kemerler, transparan trikolarla tamamlanan ve kat kat dantellerle süslenen volanlı etekler, cigare pantolonlar...

Baskılar: Çizgiler, çiçek desenler, puantiyeler.

Topuklar: Babet ayakkabılar, sivri burunlu ve topuklu ayakkabılar.

Makyaj: Son derece doğal. Ciltte ışıltılı yansımalar, uçuk pembe ve şeftali tonlarında gloss’lar, yine pastel tonlarında farlar. Sebastian ‘Pin-up’ koleksiyonu ve Estee Lauder’ın ‘Pure Color’ tekli farları ile sonuç mükemmel!

Markalar: İpekyol, Fabrika, Nine West, İnci, Etam, Anne Klein, Roman, Zara, Herry

İdoller: Audrey Hepburn


‘Önemli’ ayrıntı: Aksesuvar olarak kullanılan iri çiçekler, Mary Jane tarzı, yuvarlak burunlu topuklu ayakkabılar ile ceket-etek kombinasyonlarınızı tamamlayabilirsiniz.


Moda fısıltıları


Prada, Vogue, Gucci gibi markaların vazgeçilmez iri kemik gözlükler

Mini emprime şortlar ile tamamlanan dar tişörtler

İri çiçek desenlerle renklendirilmiş emprime kumaşlar, günün her saatinde bronz tenleri kucaklamaya hazır.

50’li yılların kırmızı, sarı, turuncu ve çingene pembesi renklerinde tasarlanan, kat kat kabarık etekleri

Temel aksesuvar: İri bilezik ve küpeler. 50’li yıllardan günümüze taşınan inci kemerler.

Denizci giysilerinden esinlenerek hazırlanan çizgili üstler, lacivert cigare pantolonlar, mini şortlar gözde!

Hafif kumaşlarla tasarlanan mini veya bileklere kadar uzanan ‘oscar’ tuvaletleri içimizdeki starı ortaya çıkaracak!

Neon renklerdeki küçük el çantaları

İç çamaşırı görüntüsünde üstler

Western detayları; Dar beyaz gömlekler, eskitilmiş jean ve kalın kemerler.

Siyah-beyaz geometrik desenli bluzlar, iri küpe ve bilezikler, babetler


Geçmişten kaçmak mümkün mü?

Geçmişin giderek bugünü içine aldığı bir dönemde bu sorunun cevabını net olarak yanıtlamak elbette çok zor olacak. Tasarımcılara sorduğumuzda ise cevap hep aynı: ‘İmkansız’ Onlara göre geleceği oluşturmak için tarihi kültürü yok saymak son derece anlamsız. Bu nedenle, her yıl modada geçmişin gelecekle farklı noktalarda buluşmasına tanık olacağız. Son birkaç yıldır hayatımızın içine giren en yeni tarzlardan biri olan ‘Retro aktif’, yani eski zamanlara dönüş tarzı, 20’li yıllardan başlayarak günümüze taşınan nostaljik koleksiyonlarda kendini gösteriyor. Bizler için modadan da öte olan, terk ettiğimiz yüzyılın ruhlarımıza taşınan bu özel tadı. Pin-up’lar, sivri topuklar, korsajlar, babetler, puantiye, cigaret pantolonlar, mini’ler, etekleri volanlı maxi elbiseler, dantelleri içine alan zengin bir dünyada kendi tarzımızı ilan edip ayrıcalığımızı ortaya koyma şansına sahibiz. Hayatımızdaki lüksleri belirlerken çok zorlanmıyoruz. Lüks, artık kimi zaman detaylarda öne çıkıyor, kimi zaman ise yeni tekno-kumaşlarda. Bu yıl, New York’tan Londra’ya kadar uzanan moda serüveninde hemen hemen tüm koleksiyonların birbirlerinden farklı enerjilere sahip olduğu söylenebilir. Galliano’nun Dior için tasarladığı, içinde Uzakdoğu izleri taşıyan çılgın tasarımları, Armani, Mark Jacobs, Chloe ve Prada’nın nostaljik izler taşıyan kombinasyonları, Louis Vuitton, Escada ve Etro’nun renkleri, Pucci’nin alışılagelmiş grafikleri ve desenleri, Chanel’in klasikleri, DKNY’nin şehir trendleri ile bu yaz tüm değişimlere hazırlıklı olun!

POP RUHU

80’lerin pop tarzının anahtar noktaları

Renkler: Sarı, fuşya, mavi, mor ve yeşilin en canlı tonları, siyah-beyaz’ın göz alıcı kombinasyonları.

Metaryal: Pamuklu veya ipekli jarse, viskon. Vücut hatlarınızı ortaya çıkaran lycralı kumaşlar bu yaz çok moda.

Tarz: Asimetrik yaka üstler, fileli kombinasyonlar, mini fırfırlı etekler, strech pantolonlar, yırtık veya eskitilmiş jean’ler, renkli tozluklar, desenli çoraplar, metal kemerler, rengarenk iri kemik küpe ve bileklikler.

Baskılar: Grafik desenler, graffiti’ler, pop-optik ve geometrik şekiller, çizgiler.

Efektler: Kabartmalar, altın ve gümüş detaylar, baskılar.

Topuklar: Kesinlikle sivri topuklar!

Makyaj: İsyankar, kimi zaman gelişigüzel, her zaman çarpıcı! Mavi, yeşil, turuncu ve pembenin en canlı tonlarının kullanıldığı göz makyajı, parlak bir baz pudra ve açık renk bir parlatıcı ile tamamlanıyor. Lancome’dan yeni ‘Palette Focus’ ideal.

Markalar: Morgan, Afrodit, Energie, Top Shop, Hotiç

İdoller: ‘Çaresizim Suzan’ı Arıyorum’ filmindeki Madonna.

‘Önemli’ ayrıntı: Rengarenk sivri topuklu ayakkabılar!

Alışveriş Sepeti

Asil ve sade

Network’ün, yeni ilkbahar-yaz koleksiyonunun teması orkide koleksiyonda ağırlıklı olarak ince yün, keten, viskon karışımlı uçuşan kumaşlar kullanılmış. Fistolar, nakışlar ve beyaz işler ile süslenen gömlekler süt, şampanya, bej, somon, yeşil ve mavinin pastel tonlarında. Doğadan esinlenerek yaratılmış orkide baskılar, mat payet ve bakır işlemelerle süslenen penyeler, baskılı bluzlar siyah-beyaz puanlı astarlar ile sade bir şıklık yaratın!

Özgür yaz

Twist’in ilkbahar-yaz koleksiyonu 60’ların geometrik detaylarını, 80’lerin özgürlüğünü, 70’lerin rahatlığını ve 50’lerin canlılığın yansıtıyor. Volümlü gömlekler, mini’ler, volanlı etekler, kapriler, asimetrik elbiseler, straplez bluzlar fuşya, toz pembe, beyaz, bej, lacivert, sarı, yeşil, oranj, mercan renklerinde...

Bir adım önde

Camper’ın el yapımı, kösele tabanlı renk renk ‘pelotas’ ları bu yazın favorilerinden...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!