Uçan melekler

Güncelleme Tarihi:

Uçan melekler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2010 00:00

Yurtdışında, dans kültürünü anlatıp başarı kazanan müzikal dans filmlerine bir örnek de Türkiye’den çıktı. Hip-hop ve rap kültürünün bir parçası olan break dansın anlatıldığı gençlik filmi ‘Uçan Melekler’te (Flying Angels) gerçek dansçılar oynadı.

Haberin Devamı

Ege Çubukçu ve Manga grubunun DJ’i Efe Yılmaz’ın da konuk olduğu filmin kadrosunda Aytaç Arman, İpek Tenolcay ve Çelik Bilge gibi isimler var. Hacı Yılmaz Film ve Yapım Şirketi’nin çektiği ve 26 Kasım’da vizyona girecek olan filmin 4 önemli dansçısıyla buluştuk

YEDİ AY DANSÇI ARADILAR

Break dans, grafiti ve rap müzik gibi pek çok unsuru bir araya getiren; hip-hop kültürünün anlatıldığı filmde, iki gencin çocukluklarında başlayan arkadaşlıkları ve dansla büyümeleri anlatılıyor. Çocukluklarından beri birlikte olan iki gencin (Melek ve Koray) arkadaşlıkları, Melek’in ailevi sorunları yüzünden İstanbul’a gelişi ve bir dans grubuyla şans eseri karşılaşınca değişen hayatı anlatılıyor. Filmin sonundaki dans yarışması sahnesindeyse herkesi bir sürpriz bekliyor. Yaklaşık dört aydır üstünde çalışılan filmin kast ve mekan çalışmaları 7 ay sürdü. 23 günde çekilen filmde 7 ana dansçı oynuyor.

Haberin Devamı

Pek çok uluslararası ödülü var

OKAN AYDOĞAN (24)

Başrol oyuncularından Koray’ı canlandıran Aydoğan, İzmir Karşıyakalı. Eskiden fotoğrafçılık yapıyordu. Dans eğitimi almadı, sokaklarda break dans yapan arkadaşlarıyla dans ederek yeni figürler öğrendi. 1997’de break dansa merak salan Aydoğan’ın başarıları Kanal D’nin ‘Benimle Dans Eder Misin’ yarışmasındaki 2.’liğiyle başladı. Burn To Dance’de ekibiyle 1. olan Aydoğan’ın uluslararası platformlarda da hayli başarılı dereceleri var: 2008’de Avusturya Dünya Kupası’nda 6., 2009 İngiltere ve 2010 Fransa Kupası’nda 2., 2009 Avrupa Kupası’nda Alvin Hasan ile kurduğu Voodoo West Crew ile 2., 2010 Almanya Kupası’nda yine 2. ve 2008 Yunanistan Show Battle yarışmasındaysa 1. oldu. Bunca ödüle rağmen ders vermiyor. Filmi şöyle anlatıyor: “Hikaye Aydan ve Koray karakterlerinin üstüne kurulu. Bizim çocukluğumuzla başlıyor. Aydan Uysal’ın oynadığı Melek’le 10 yaşından beri arkadaşız ve ona bildiğim figürleri öğretiyorum. Sevgili mi arkadaş mı bilmiyorum fakat Melek’i seven bir karakteri canlandırıyorum.”

Arkadaşım için gittik ben dansçı oldum

SERAP ÇETİNTÜRK (24)

Haberin Devamı

Çetintürk, Sinem karakterini canlandırıyor. Lise mezunu, dansa 6 yıl önce başladı. 4 yıldır Efes Pilsen Kızları’nda dans ediyor, Murat Boz’un da dans ekibinde. “18 yaşımdayken bir arkadaşım dans etmek istiyordu. Ders alması için dans salonuna gittik. Bana “Sen neden dans etmiyorsun” diye sordular. Arkadaşım seçilemedi fakat ben dans eğitimi almaya başladım” diyen Çetintürk kısa bir süre fotomodellikten sonra Avrupa Yakası, Pembe Patikler ve Bir İstanbul Masalı’nın bazı bölümlerinde küçük roller aldı. Serdar Ortaç ve Mustafa Sandal gibi şarkıcıların ekiplerinde de dans eden Çetintürk yaklaşık 6 aydır Uçan Melekler için çalışıyor. Karakteri Sinem, diğer dansçı Cenk’in sevgilisi. Başroldeki Melek’in grubunda dans ediyor.

Haberin Devamı

Başarısız bir çapkını canlandırıyorum

SÜLEYMAN BÖLEK (25)

İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Kültür ve Edebiyatı mezunu bir dansçı. Aynı zamanda mütercim tercüman ve turist rehberi. Dansa 7-8 yaşından beri meraklı, sadece dans etmek istemesine rağmen eğitmenliğini de yapıyor. 2004’te Shakedown With Wade Robson yarışmasında birinci olup Londra’ya gittiyse de elendi. İstanbul Kültür Üniversitesi ve Koleji, Yıldız Teknik Üniversitesi, Etiler Sanat Merkezi ve Cadde City’s Dance’te eğitmenlik yapıyor. “Filmde hem Sinem karakterinin sevgilisiyim hem de Mert karakterinin grubundaki ikinci adamım. Mert’in karizması altında ezilen ve hep ikinci adam olan biriyim. Sinem’i seviyorum ama başarısız bir çapkınım” diye oynadığı karakteri anlatan Bölek, kendi yetiştirdiği kardeşiyle ‘Benimle Dans Eder Misin’e katıldı ama elendi.

Haberin Devamı

Dans için güzel sanatları bıraktım

MİHRİBAN TAŞDÖĞEN (25)

Marmara Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi’nde okurken buz hokeyi kaleciliği de yapan ve dans eden Taşdöğen üç kez menisküs oldu. Spor, dans ve sakatlıkları yüzünden devamsızlık yapınca okuldan atıldı. Af beklerken Antalya’da bir tatil köyünde animasyon yapmaya başladı. “Tam bu sıralarda dansa merak saldım. Aynanın karşısında dans ederdim. Ailem benimle dalga geçip bari yarışmaya katıl, dedi. ‘Dansa Var Mısın’ yarışmasına zorla form doldurtarak katılmama önayak oldu. Finalde ilk dörde kaldım fakat kazanamadım. Fakat yarışma sayesinde dans kariyerim başladı” diyen Taşdöğen uzun süre Serdar Ortaç ve Kenan Doğulu’nun ekibinde dans etti. Nazan Öncel ve Keremcem’in kliplerinde ve Lise Defteri gibi dizilerde oynadı. Filmin lezbiyen karakteri Nilüfer’i canlandıran Taşdöğen’in ailesinde de tiyatrocular var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!