Üç yeni diziye ilk bakış

Güncelleme Tarihi:

Üç yeni diziye ilk bakış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 13:52

Sezon ortasında üç yeni dizi daha yayın hayatına başladı. Göç Zamanı, Hayat Şarkısı ve Çifte Saadet’in artılarını-eksilerini gözden geçirip programınızı güncelleyin.

Haberin Devamı

HAYAT ŞARKISI

Kanal D, Salı 20.00

 

Haberin Devamı

ARTISI
Burcu Biricik’in canlandırdığı küçük şeytan ‘Hülya’ kesinlikle dizinin en büyük silahı. Tanıtımları Hülya’nın hakkını verememiş. Uzun zamandır televizyonda gördüğümüz en arıza karakteri izleyeceğiz gibi görünüyor. Biricik, ‘öldüren cazibe’ modeli takıntıyı sempatik bir şeye dönüştürebilmek gibi imkânsız bir işi beceriyor.

EKSİSİ
Dizinin en büyük artısı aynı zamanda en büyük tehlikeyi de içinde barındırıyor. ‘Hülya’ öyle bıçak sırtı bir karakter ki tüm sinsiliği, kindarlığı, görgüsüzlüğü, cazgırlığı bir anda aleyhine dönüp seyirciyi kötülüğüyle soğutabilir.

 

 

ÇİFTE SAADET

Üç yeni diziye ilk bakış

Fox TV, Cumartesi, 20.15

 

Haberin Devamı

ARTISI
Şebnem Bozoklu’nun muhteşem komedi yeteneği. ‘Perihan’ karakterinin yalnız başına bir stand up’ı olsa belki daha çok güleriz.

EKSİSİ
Dizi istediği kadın çatışmasını henüz veremedi. Dolunay Soysert’in ‘ideal eş/anne’ ‘Hülya’sıyla, 12 yıl sonra hafızası yerine gelen hafif çatlak ‘Perihan’ arasında taraf tutma kıvamına gelemedik. Evdeki çocuklar, baba, aile içi diyaloglar ‘Çocuklar Duymasın’ kıvamında, ki üzerinden 10 küsur yıl geçmiş formatıyla bu bir iltifat sayılmaz. ‘Çifte Saadet’ ilk bölümüyle yeni diziler arasında geleceği en sallantıda olan gibi görünüyor. 

 

GÖÇ ZAMANI

Üç yeni diziye ilk bakış

Star TV, Cumartesi, 20.00

 

Haberin Devamı

ARTISI
Vahide Perçin, sözde Mardin aksanına rağmen müthiş bir oyuncu. Dizinin belirlediği kitlenin gönlünü sızlatacak derecede başarılı bir fedakâr anne portresi çiziyor. Zümrüt rolündeki Cansu Tosun da genç izleyiciyi bağlayacak enerjiye sahip. Bir de dizide iki saniye aksiyon durmuyor. Olaylar peş peşe, skandallar, felaketler birbiri ardına patlıyor. İnandırıcılık kaygınız yoksa, dertler denizine kendinizi hemencecik kaptırabilirsiniz.

EKSİSİ
Doğu dizisi klişesi kabul ettiğimiz ne var ne yokGöç Zamanı’nda toplanmış. Hatta 2 dakikalık bir sahnede 5 klişeye birden maruz kalmak mümkün (folklorik kıyafet, yanlış şive, kuma gerginliği, ağanın silahlı adamları, Mardin panoraması). Sadece Doğu kalıpları değil, tüm melodram kalıpları üst üste biniyor. İlk bölümde kahramanların başına tecavüzden hırsızlığa, kazadan fuhuşa, hastalıktan silahlı saldırıya her şey geldi. ‘Yuh artık’ diyenler, ortamın ağdasına fazla kapılmadan başka kanala geçsin.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!