U17 Ligi'nde şampiyon Bursaspor

Güncelleme Tarihi:

U17 Liginde şampiyon Bursaspor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2012 21:20

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Coca-Cola Akademi U17 Ligi'nde şampiyon Bursaspor oldu.

Haberin Devamı

Bursaspor ile Fenerbahçe arasındaki Coca-Cola Akademi U17 Ligi finali, Antalya'daki Topkapı Palace sahasında oynandı. Üst klasman hakemlerden Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yönettiği maçı Bursaspor 3-1 kazandı.

Yeşil-beyazlı takımın gollerini 6'ncı dakikada Mustafa Acun, 74'üncü dakikada Batuhan Altıntaş ve Furkan Soyer attı. Fenerbahçe'nin tek golü 20'nci dakikada Birolcan Güleren'den geldi.

Bursaspor'un şampiyonluk kupasını TFF Elit Performans Gelişim Direktörü Cezmi Turhan verdi.

Bu maç, Fenerbahçe ile Bursaspor arasında bu sezon alt yaş takımlarında yapılan dördüncü final oldu. Böylece Bursaspor sayıyı eşitlemiş oldu. Coca Cola Akademi Ligi U14 ve Akademi Ligi U15 finalinde karşı karşıya gelen iki takımdan Fenerbahçe her 2 finali de kazanarak şampiyon olmuştu. Bursaspor U15 takımı da, Fenerbahçe U15 takımını Nike Premier Cup Finali'nde 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Üçüncülük Gençlerbirliği'nin

Turnuvada Trabzonspor ile Gençlerbirliği, üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği, Trabzonspor'u penaltılarla 5-4 yendi.

Haberin Devamı

En centilmen takım Fenerbahçe

Coca -Cola Akademi U17 Ligi finallerinin en centilmen takımı Fenerbahçe, en centilmen oyuncusu Bursaspor'dan Süheyl Çetin, en iyi kalecisi Bursaspor'dan Okan Kocuk oldu. Gol kralı ise Fenerbahçe'den Cengizhan Gündüz oldu.

STAT: WOW Tesisleri
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu (7), Cengiz Barcın (7), Murat Ergin Gözütop (7)
BURSASPOR: Okan (7), Ozan (7), Barış (7), Süheyl (7), Batıcan (7), Furkan (7), Mustafa (6)(Dk.70 Anıl 6), Batuhan (7), Mustafa Acun (6)(Dk.70 Ömer), Mert (Dk.79 Efe), Semih (7)
FENERBAHÇE: Murat (6), Erman (Dk.18 Eray 6), Tolga (6), Furkan (6), Birolcan (6), İbrahim (6), Ömür (Dk.60 Kaan 5), Muhammet (6), Semih (6), Yiğit (6)(Dk.76 Yusuf), Cengizhan (6)
GOLLER: Dk.6 Mustafa, Dk.73 Batuhan, Dk.80 Furkan (Bursaspor), Dk.19 İbrahim (Fenerbahçe)
SARI KART: Muhammet (Fenerbahçe)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!