Tüylenmeye karşı karınca yumurtası yağı

Güncelleme Tarihi:

Tüylenmeye karşı karınca yumurtası yağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 11:35

Kozmetik dünyasında sivilceden kırışmaya, şişmanlıktan selülite, tüylenmeden, saç dökülmesine karşı pekçok soruna ‘çare’ olduğu iddia edilen sabun, krem, serum ya da solüsyon gibi çeşit çeşit ürünler sunulurken, bunların arasına her geçen gün yenileri ekleniyor.

Bunlara iki yeni ürün ise İran'dan eklendi. Karınca yumurtası yağı tüy sorununa, yılan yağı ise özellikle stresten kaynaklanan saç dökülmelerine karşı ‘birebir’ denilerek raflardaki rakiplerinin yanında yerlerini aldı.

Minik şişelerde Arapça etiket de taşıyan iki ürün 10 YTL'den satılırken, Dermakozmetik Uzmanı Ayşe Şumnulu, hem karınca hem de yılan yağının kullanımının çok eski dönemlere dayandığını söyledi. Karınca yumurtası yağı kullanımının Asya ülkelerinde çocukların büyüdüklerinde tüylenme sorunu yaşamaması için bebeklik çağda başvurulan bir yöntem olduğunu belirten Şumnulu, şunları söyledi:

“Eskiden anneler bebeklerini karınca yuvalarına çıplak yatırırlarmış. Karıncaların yumurta yağları yuvalarında kaldığı için bebekler bunların üzerine yatırılıp, ileride tüylü olmamaları sağlanırmış. Yani karınca yumurtası yağı kullanımının böyle bir hikayesi var. Özellikle kadınlarda tüy sorununun artmasının nedeni sir, ağda gibi şekerli yöntemlerin kullanılması. Çünkü bu malzemeler şekerli olduğu için tüy köklerini besliyor. Karınca yumurtası yağı kullanımına ergenlik döneminde başlanmalı. Tüyler temizlendikten sonra parmak ucuyla yağ temizlenen bölgeye sürülmeli. 4 gün üst üste yapılacak bu işleme 15 gün ara verildikten sonra tekrar edilmeli. 6- 7 aylık bir süre sonunda tüyleri azaltmadaki etkisi ortaya çıkıyor. Herhangi bir zaralı etkisi de yok.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!