TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nı 558 bin kişi gezdi

Güncelleme Tarihi:

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nı 558 bin kişi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 11:19

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nı bu yıl 9 gün içinde 558 bin kişinin ziyaret etti.

Haberin Devamı

"Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak" temasıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 7 Kasım'da açılan fuar, kitapseverlerin yoğun ilgisi ile sona erdi. Fuarın bitiş saatinde yayınevleri standlarında çalışan görevliler fuarı alkışlarla kapattılar.

Öğrenci, öğretmen ve emeklilerin ücretsiz olarak ziyaret ettiği fuarı, geçen sene 503 bin kişi ziyaret ederken bu sene 50 bin kişilik artış dikkati çekti.

Türkiye ve yurtdışından 750 yayıneviyle sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuar kapsamında çok sayıda söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri, dinleti ve imza günleri düzenlendi.

Ünlü yazarlarla okuyucuları bir araya getiren ve 553 bin kişinin ziyaret ettiği Kitap Fuarı'yla eş zamanlı düzenlenen 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2015 de sona erdi.

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nı 558 bin kişi gezdi

Haberin Devamı

ZİYARETÇİ SAYISI ARTTI

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder tarafından yapılan açıklama şöyle:

"TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarlarını ziyaret eden kitapsever ve sanatsever sayısı, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 11’lik bir artış göstererek 558 bine, fuarı okullarıyla birlikte ziyaret eden öğrenci sayısı ise yüzde 10’luk bir artışla 140 bine ulaştı.

Tüm ziyaretçilerimize, imza günleri ve etkinliklere katılan yazarlara, etkinliklere katılan sanatçılara, tüm katılımcı yayınevleri, sivil toplum kuruluşları, galeriler, bağımsız gruplar, bağımsız genç sanatçılar, inisiyatifler ve özel sergi sahiplerine fuarlarımıza gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ediyor, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nda tekrar buluşmayı diliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!