Türkler Almanya'da şov yaptı

Güncelleme Tarihi:

Türkler Almanyada şov yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 22:38

Almanya'da futbol heyecanı, yeni yılla birlikte salonlarda başladı. Frankfurt'ta yapılan 33. Licher Hessen Cup Salon Futbol Turnuvası'nda Türk futbolcular şov yaptı.

Attığı üç golle hem gol kralı, hem de turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Deniz Naki, takımı Bundesliga ekibi St. Pauli'nin turnuva üçüncüsü olmasını sağladı. Mahir Sağlık ve Mirkan Aydınlı 2 lig ekibi Bochum ise turnuvanın şampiyonu oldu. Bochum, finalde 2. lig ekibi Greuther Fürth'ü 4-1 yenerek kupayı kazandı.

Höchst Ballsporthalle'yi tıka basa dolduran 5 bini aşkın seyirci güzel futbol ve atılan gollerle mutlu olurken, şampiyon, 2. lig ekibi Bochum oldu. Bochum'u şampiyonluğa ise Türk futbolcuları ikişer gol atan Mahir Sağlık ve Mirkan Aydın taşıdı. B Grubu'ndaki ilk maçta Kickers Offenbach'ı, Deniz Naki'nin iki gol atıp üç golün hazırlayıcısı olduğu maçta 5-3'lük skorla geçen St. Pauli, ikinci maçta Schalke ile 2-2 berabere kaldı. Yarı finalde ise St. Pauli, Mahir Sağlık ve Mirkan Aydınlı 2. lig ekibi Bochum'a 1-0 yenildi. Üçüncülük maçında Noyan Öz'ün forma giydiği Kicvkers Offenbach ile karşılaşan St. Pauli'de yine ön plana Deniz çıktı. Bir gole asistlik yapan Deniz takımının 2-1 galip geldiği maçta ikinci golüde penaltıdan filelere gönderdi. Salonda başta St. Pauli ve Frankfurtlu taraftarlar olmak üzere dakikalarca "Deniz, Deniz" sloganları atıldı. Offenbach'ın son dakikada gelen golünü ise genç futbolcu Noyan Öz attı.

EİNTRACHT VE SCHALKE İLK TURU GEÇEMEDİLER

Halil Altıntop, Ümit Korkmaz, Cenk Tosun ve Aykut Özerli Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt ile Huntelaar ve Neuerli Almanya 1. Ligi'nin güçlü takımı Schalke ilk turda elendi. A grubunda yer alan Frankfurt, son saniyede attığı golle Bochum ile 2-2 berabere kaldı. Eintracht Frankfurt 1-0 yenik duruma düştüğü ikinci maçta Cenk Tosun'la beraberliği sağladı. Ama Fürth'ün ikinci golü gecikmedi. Maçta sinirler gerginleşti. Tartıştığı Fürthlü rakibiyle birlikte Halil Altıntop, iki dakika cezası alınca Frankfurt turnuvaya 2-1'lik yenilgi ile veda etti. Schalke'de Alman milli kaleci Neuer, Alman milli Höwedes, Hırvat milli Rakitic gibi dünyaca ünlü starlarıyla St. Pauli ile 2-2 kaldı. İkinci maçta ise Schalke, 3. lig ekibi Kickers Offenbach'a 3-2 yenilerek yarı finale yükselemeyerek taraftarlarını şaşırttı.

DENİZ, GOL KRALI VE EN İYİ FUTBOLCU

St. Pauli'ye üçüncülük kazandıran Deniz Naki, turnuvanın en iyi oyuncusu seçilerek bir kupa ve DVD oynatıcı kazandı. Ayrıca 3'er gol atan Stadel(Offenbach), Kruse(St. Pauli) ve Azaouagh ile birlikte 3 golle turnuvanın gol krallığı kupası ve ödül olarak DVD oynatıcı kazandı. Bochum'un Cezayirli golcüsü Azaouagh kendisine DVD oynatıcı ile birlikte verilen şampanyayı kabul etmediği görüldü. Turnuvanın en iyi kalecisi Offenbachlı Paul olurken en iyi taraftar ödülü 200 litre bira ise Kickers Offenbach takımının taraftarlarına verildi. Turnuvanın galibi Bochum şampiyonluk kupası yanında 5 bin Euro, ikinci Fürth 2 bin 500 Euro alırken, üçüncü St. Pauli bin 500 Euro, dördüncü Offenbach ise bin Euro ödülün sahibi oldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!