Türkiye'nin 'Köpeklere Fısıldayan Adam'ı Niso Niyego

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Köpeklere Fısıldayan Adamı Niso Niyego
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 13:24

Köpeğiniz var ya da bir köpek almayı düşünüyorsunuz. Huylusu var, huysuzu var; hırlısı var, travmalısı var. Olsun... Köpekten vazgeçmeyin. Her derdin çaresi var! O sizin hayatınızı değiştirmeden siz onunkini değiştirebilir, lokantaya, alışverişe bile birlikte gidebilirsiniz. İşin inceliklerini dünyaca ünlü ‘Köpeklere Fısıldayan Adam’ Cesar Millan’dan öğrenen ve kendine köpek psikoloğu diyen Niso Niyego’nun önerilerine kulak vermekte fayda var. O, Türkiye’nin ‘Köpeklere Fısıldayan Adam’ı.

Haberin Devamı

Niso Niyego insanlardan uzaklaşıp hayvanlarla daha içli dışlı olduğunda daha mutlu olduğunu fark etmiş ve ardından da kendini köpek eğitimine vakfetmiş. Kesmemiş; yıllarca emek verdiği işini, ‘Köpeklere Fısıldayan Adam’ olarak ün yapan Cesar Millan’dan eğitim alarak taçlandırmış. Şimdi başta travmalı ve hayatı zorlaştıranlar olmak üzere köpekleri eğitiyor. Yaptığı işi “Amacım köpeklerin karakterlerini değiştirmekten çok, onların insanlarla birlikte sorunsuz bir şekilde sosyal hayata katılmalarını sağlamak” diye açıklıyor. En büyük kozunun sevgi, sabır ve enerji olduğunu söylüyor. Eğitimde şiddete karşı. “Şiddet köpeğin zihnini de karakterini de parçalar ve sonuçta ortaya bir psikopat çıkar” diyen Niyego, özellikle İstanbul’da sokak hayvanlarına uygulanan şiddetin yoğunluğundan şikâyetçi. “Bütün seri katiller önce hayvanlara zarar vererek işe başlar” diyen Niso Niyego, sokak hayvanlarının toplumun aynası olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Şiddet bizde çok arttı. Her mahalledeki birkaç iyi insan sayesinde sokakta hayvanlar hayatta kalabiliyor.”

 

Haberin Devamı

Türkiyenin Köpeklere Fısıldayan Adamı Niso Niyego

 

** Şartlarınızı iyice gözden geçirin ve alacağınız köpeği tanıyın. Örneğin, apartmanda oturan küçük diye jack russell alırsa yanar. Çünkü enerjisi çok fazla.
** Köpeği bir iş makinesi ya da oyuncağa çevirmeyin. İtaatin fazlası hayvanın sürekli tetikte olmasına yol açar. Amaç, köpeği sosyal yaşama katmak olmalı. Neden köpeğinizle birlikte restorana gidemeyesiniz.
** Köpeğin öğrenmesi aradaki bağı güçlendirir ve zekâsını geliştirir. Örneğin bir kurt köpeğine koruma öğretilmezse kendini eksik hisseder. Oyun da olsa mutlaka bir şeyler öğretin.

 

 

Türkiyenin Köpeklere Fısıldayan Adamı Niso Niyego


Haberin Devamı

** Siz sabırsızsanız köpeğiniz de sabırsız, siz sinirliyseniz köpeğiniz de sinirli olur. İşin sırrı sevgi, sabır ve iyi enerji. Köpeklerin karakteri 13 aya kadar oluşur.
** Bir köpek ne kadar problemli olursa olsun normale döndürülebilir. Tecavüze uğradığı için televizyonda dahi erkek sesi duyduğunda kanepenin altına kaçan bir köpeğe yakın zamanda destek olduk ve normale döndü.
** Herkes köpek sevebilir. Korkanlar bile. Bizim onlara öğreteceğimiz kadar onlardan öğreneceğimiz şeyler de var. Örneğin anı yaşamak. Köpek yanındaki insana da bunu öğretir.

 

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Türkiyenin Köpeklere Fısıldayan Adamı Niso Niyego


** 200’ün üzerinde komutu öğrenebilir.
** Ortalama bir köpek iki yaşındaki bir çocuk kadar zekidir.
** Köpeklerin burunlarındaki ıslaklık kokunun yönünü belirlemeye yarar.
** Köpek sevmek kan basıncını düşürür.
** Köpeğinizden uzun süre ayrı kalacaksanız giydiğiniz bir kıyafetin kokusu onun ayrılık sürecinden daha az etkilenmesine yardımcı olur.
** Koku alma yetileri insanlarınkinden bin kat daha kuvvetlidir.
** İnsandan 4 kat daha iyi duyarlar.
** Çikolata köpekleri hasta edebilir, hatta ölmelerine neden olabilir.

BAKMADAN GEÇME!