Türkiye'nin 'Atlet fabrikası'

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Atlet fabrikası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 10:24

Milli atlet Süreyya Ayhan'ın da eğitim gördüğü Ankara Yahya Kemal Beyatlı Lisesi, atletizmde 15. kez Türkiye şampiyonu olarak önemli bir rekora imza attı.

Süreyya Ayhan, Türkan Erişmiş, Hüsniye Keskin, Gülseren Tavan, Aslı Uzunoğlu, Didem Aslan... Hepsi Türk atletizmi adına ayrı ayrı branşlarda çok önemli başarılara imza atmış sporcular. Hepsinin atletizm dışında bir ortak özelliği daha var, o da, Ankara Yahya Kemal Beyatlı Lisesi'nde eğitim görmüş ve okulun atletizm takımı formasını giymiş olmaları.

Bu ünlü atletleri yetiştiren ve Türk milli takımlarına kazandıran Yahya Kemal Beyatlı Lisesi, bu yıl kırılması güç bir rekora daha imza atarak, 15'inci kez Türkiye şampiyonu oldu ve Türkiye'yi Fransa'da yapılacak Dünya Okullararası Atletizm Şampiyonası'nın bayanlar kategorisinde temsil etmeye hak kazandı.

24-25 Haziranda Bordeaux kentinde yapılacak şampiyonada 100 metre, 100 ve 300 metre engelli, bin 500 metre, 4xİsveç bayrak yarışı, cirit, yüksek atlama ve sırıkla yüksek atlama kategorilerinde 6 sporcuyla mücadele edecek olan lise takımının atletleri, Türkiye'ye madalyalarla döneceklerine inanıyorlar.

Portekiz'de yapılan dünya şampiyonasında bin 500 metrede birincilik kürsüsüne çıkma başarısı göstermiş, Fransa'daki dünya şampiyonasında da aynı kategoride iddiası bulunan Meliha Erdoğan, sırıkla yüksek atlamada rakip tanımayan Ekin Kılıç, yüksek atlamadaki stili ve başarısı hep takdir toplayan Esengül Gökdemir, ciritini en uzağa fırlatan Gonca Işık, 'uçan kız' lakabının Türkiye'deki sahibi olmaya aday 3 adım atlamacı Aşkınnur Karakoç ve 300 metre engelli yarışlarında engel tanımayan Sibel Atasoy'dan oluşan Yahya Kemal Beyatlı Lisesi Bayan Atletizm Takımı, tek yürek olmuş bir şekilde dünya şampiyonasında kürsüye çıkmanın hayallerini kuruyorlar yoğun çalışma temposu içinde.

15'inci Türkiye şampiyonluğuna imza atan ve Türkiye'yi Fransa'da temsil etme hakkı kazanan genç ve başarılı sporcular, “Göğsümüzde ay-yıldızı taşımanın sorumluluğunun bilincindeyiz. Türk atletizminin geleceğini oluşturan bizleriz ve hepimiz dünya şampiyonasında 3 basamaklı olan başarı kürsüsünün en üstünde yer almak için aralıksız çalışıyoruz. Türkiye'yi ve Türk milletini en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” diyerek kendilerine olan güvenlerini de dile getirdiler.

ÇİRCİ: "ATLET FABRİKASI GİBİYİZ"

Eski milli atlet olan ve Yahya Kemal Beyatlı Lisesi'nde müdür yardımcılığı yapan Beden Eğitimi Öğretmeni İlyas Çirci, okullarında Türk atletizmine sayısız başarılar kazandıran sporcular yetiştirdiklerini belirterek, “Temel amacımız, eğitimle birlikte Türk sporuna hizmet etmek, bu gençleri spora yönlendirerek bu alanda başarılı olmalarını sağlamak” dedi.

Başta Süreyya Ayhan olmak üzere sayıları 100'ün üzerinde olan milli atleti okul bünyesinde yetiştirerek Türk atletizmine hediye ettiklerini de anlatan Çirci, “Okulumuz adeta bir 'atlet fabrikası' gibi çalışıyor. Türkiye'deki okullarda atletizm dendiği zaman sadece bizim okulumuzun adı ön plana çıkıyor. Bu sistemli çalışmanın sonucunda da başarılı atletler çıkıyor okulumuzdan. Atletizmi okulumuzla bütünleştirdik artık. Bugünden sonra da Türk atletizmine sayısız sporcu yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!