Türkiye'de ekonomide işler iyi

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede ekonomide işler iyi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 19:23

Nürnberg’de düzenlenen ‘Türkiye ve Yatırım’ konulu toplantıya katılan işadamları ve yatırım uzmanları, Türkiye’de ekonomide işlerin iyi gittiğini söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İş Adamları Derneği (TİAD) ile Nürnberg Ticaret Odası’nın (IHK) ortaklaşa düzenlediği ‘Türkiye ve Yatırım’ toplantısı yapıldı. Türkiye’de yaşanan son gelişmeler ışığında işadamları ve uzmanlar, Türkiye’ye yatırımları tartıştı.

Toplantıya İstanbul’dan katılan FM Consulting CEO’su Peter J. Heidinger, “Türkiye’de siyasi belirsizliklere rağmen ekonomide işler gayet iyi gidiyor. Görüştüğümüz pek çok yatırımcı ve iş adamı da 2016 yılının ve izleyen dönemlerin çok iyi geçeceğini belirtiyor. Mevcut durum ve beklentiler iyi seyrediyor” dedi.
TİAD Nürnberg Başkanı Erdal Çeç ise “Son 5 yılda belki 40 kere Türkiye’ye gittim. İşler sürekli iyiye gidiyor ve özellikle inşaat sektöründe oluşan fırsatlardan yararlanılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

BİRÇOK ŞİRKETİN YATIRIMI VAR

Prof. Dr. Orhan Kocagöz ise Frankonya’daki birçok şirketin Türkiye’de yatırımları olduğunu söyledi. Türkiye’yle ilgili Alman yatırımcılara yönelik TİAD özel toplantılarının devam edeceğini belirten Kocagöz, “TİAD olarak, Alman yatırımcılara bir bilgi platformu sunmak istiyoruz. Bu doğrultuda yatırımcılar ve uzmanlarla bir araya gelerek bu tarz çalışmaları devam ettireceğiz. Sektör bazında da bu uğraşlarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Christian Hartmann da IHK’nın gelecek yıl Türkiye hakkında toplantılarına devam edeceğini söyledi.
Toplantıya, 15’i Alman 30 iş adamı ile yatırım uzmanları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!