Türkiye’de çift haneli büyüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de çift haneli büyüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 09:55

ORIFLAME Türkiye’nin İsveç’ten yeni atanan Genel Müdürü Johann Larsson “Oriflame Global sıralamasında 6’ıncı sırada bulunan Türkiye’yi, ekibimiz ve danışmanlarımızın desteği ile ilk 3’e sokmayı hedefliyoruz. Geçen yıl Türkiye pazarında çift haneli rakamlarla büyüdük. 60’dan fazla ülkede hizmet veren Oriflame için Türkiye stratejik olarak en önemli ülkelerden biri. Türkiye’nin önemi aslında ‘tek başına’ bölge ilan edilmesi ile de ispatlandı” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de kozmetik pazarının büyümesinde genç nüfus artışı ve kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin büyük etkisi olduğunu belirten Larsson şöyle konuştu: “Avrupa ile kıyasladığımızda Türkiye pazarının hâlâ yüksek potansiyele sahip olduğunu görüyoruz.

Türkiye’de kadının istihdama dahil olma oranı arttıkça kozmetik talebi de artıyor. Ancak hala Avrupa’daki kadının ayırdığı bütçe ile ülkemiz arasında epey fark var. Doğu Avrupa kadını kozmetiğe yılda ortalama 140 Euro harcarken, Türkiye’de bu oran yıllık 35 Euro. Türk kadınları Akdeniz kültürünün bir parçası olarak canlı renkler ve tonları tercih ediyor. Türk kadınları başta maskara olmak üzere göz makyaj ürünlerini tercih ediyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!