Türkiye’ye darbe vuruyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye darbe vuruyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 00:00

TFF Başkanı Özgener Şükrü Saracoğlu Stadı’nın UEFA kriterlerine uymadığı için Euro 2016 adaylık dosyasına alınmadığını belirtip, Fenerbahçe Yönetimi’ne eleştiride bulundu.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2016) için UEFA’ya bildirilen adaylık dosyasında Şükrü Saracoğlu Stadı ve Trabzon kenti bulunmadığı için Fenerbahçe ve Trabzonspor’dan sert tepki gören Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, dün bir basın toplantısı düzenleyerek eleştirileri yanıtladı.

Kriterlere uymuyorlar

Şükrü Saracoğlu Stadı’nın ve Trabzon kentinin, FIFA ve UEFA tarafından belirlenen temel kriterlere uymadıkları için adaylık dosyasına konmadığını ifade eden Özgener, şunları söyledi:
“Ev sahipliği yapması istenen şehir ve stadyumların uyması gereken kriterler bulunur. Bir şehir, sadece futbola olan sevgisiyle değil, şehre gelecek seyirciler için sunduğu konaklama, şehirlerarası ulaşım ve şehirlerin birbirine yakınlığı ve diğer olanaklarla da değerlendirilir. Bir stadyumun seçiminde ulaşım, şehrin merkezine ve hava alanına yakınlık gibi kriterler göz önüne alınır. Bu ‘evrensel’ kriterleri görmezden gelip tepki göstermek, UEFA’nın adaylık süresi boyunca ülkedeki her gelişmeyi, her haberi yakından izlediğini unutmak, adaylığımıza ülke içinden darbe vurmak demektir.”
Mahmut Özgener ayrıca, TFF olarak hakemlerimizin arkasında olduklarını ifade etti.

Eleştirmeyin destek verin

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF), 2016 Avrupa Şampiyonası için UEFA’ya bildirilen şehir ve statların nasıl belirlendiği konusunda bir açıklama yaptı. “Türkiye’nin projesine, Türkiye’nin desteğini istiyoruz” başlıklı açıklamada, şöyle denildi: “Atatürk Olimpiyat Stadyumu, final için belirlenen koşullara uygun tek stattır. Çevresindeki geniş alanlar ve UEFA’nın ana önceliği olan güvenlik konusunda oluşacak yeterliliğin yanı sıra ulaşım kolaylığı ve kapasitesiyle Türk Telekom Arena’nın, İstanbul’un 2. stat kontenjanına alınması daha uygun bulunmuştur.”
TFF, Trabzon’un ulaşım ve konaklama konusunda UEFA kriterlerine uygun olmadığını da bildirdi.
Öte yandan, Özgener’i kabul eden Devlet Bakanı Egemen Bağış, Euro 2016 yolunda TFF’ye her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!