Türkiye Kupası finalinden notlar

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Kupası finalinden notlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 15:59

Ziraat Türkiye Kupası final maçı için 30 bin kapasiteli GAP Arena Stadyumu tribünleri binlerce Fenerbahçe ve Trabzon taraftarı tarafından maç öncesi dolduruldu. Sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde toplanan her iki takım taraftarları öğle saatlerinde toplu halde stadyuma geldi.

Bileti olanlar kısa sürede tribünleri dolduruken, yüzlerce taraftar ise bilet bulabilmek için uzun uğraşlar verdi. Polisler de, olası karaborsa bilet satışlarına karşı stadyum ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Ancak buna rağmen karaborsada biletlerin bin liraya kadar yükselen fiyatlarda satıldığı ileri sürüldü.

3200 GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Zorlu final öncesi sabah saatlerinden itibaren GAP Arena Stadyumu ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Stadyuma çıkan yolların büyük bölümü yaya ve araç trafiğine kapatılırken, stadyuma ulaşan yollarda ise daha önce giriş kartı verilen araçların geçişine izin verildi. Her türlü tedbirin alındığı final maçında 2 bin 200 polis ile bin özel güvenlik görevlisi önlem aldı. Olası durumlara karşı İl Jandarma Komutanlığı’nda da bin asker hazır bekletildi.

SIRA GECESİNDE EĞLENDİLER

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulübü yöneticileri ile çok sayıda kulüp başkanı dün akşam saatlerinde kentin çeşitli noktalarında onurlarına verilen sıra gecelerine katıldı. Burada dostluk mesajları verilen yemeklere katılan kulüp yöneticileri, stadyuma ise saat 14.30 sıralarında geldi. Hem Aziz Yıldırım hem de Sadri Şener, gelişi sırasında taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaşınca, stada polislerin kordonu içerisinde girdi.

270 GAZETECİ İZLEDİ

Şanlıurfa’da ilk kez düzenlenen zorlu final müsabakasını akredite olan 270 gazeteci takip etti. Zorlu müsabakaya gösterilen yoğun ilgi nedeniyle basın tribünü yeniden düzenlenirken, toplantı odaları da genişletildi.

FORMALARIYLA GELDİLER

Tribünleri dolduran ve ellerindeki bayrakları sürekli sallayan Fenerbahçe ve Trabzon taraftarlarının, maça takımlarının formalarıyla geldikleri görüldü. Maç öncesi takımları lehine tezahürat yapan iki takım taraftarlarının zaman zaman Şanlıurfa lehine de slogan attıkları görüldü.

TRT ARAPÇA YAYIN YAPTI

Öte yandan maçı canlı olarak veren TRT’nin yayına bir süre önce geçen Arapça kanalı da zorlu finali naklen ve arapça seslendirme ile izleyicilerine ulaştırdı. TRT’nin arapça yayın yapacağı tribünlerden de taraftarlara duyuruldu.

ANADOLU ATEŞİ’NDEN GÖSTERİ

Maç öncesi Anadolu Ateşi stadyumda gösteri yaptı. Anadolu Ateşi’nin gösterisi taraftarlardan bol bol alkış aldı. Kısa süreli gösterinin ardından maç öncesi de beyaz tişört ve şort giymiş 30 kadar gencin Türk bayrağı, iki kulüp flaması ve Federasyon flaması ile gösterisi ilgi topladı.

TRABZON’DAN BURSA TEZAHÜRATI

Maç öncesi Trabzon tribünlerini dolduran taraftarların takımları dışında zaman zaman Şanlıurfa lehine tezüharatlarına kimi zaman da “Bursa, Bursa” şeklinde slogan attıkları görüldü. Karadeniz ekibinin taraftarlarının bu davranışı Fenerbahçe seyirileri tarafından ıslıklanarak protesto edildi.

İSTİKLAL MARŞINI HAKAN AYSEV SESLENDİRDİ

Maçın başlamasına birkaç dakika kala üzerinde Türkiye 2016 yazılı tişört giymiş küçük çocuklarla birklikte sahaya çıkan her iki takım futbolcuları, çıkış tünelinden geçerken yapılan alev şov dikkat çekti. Alev şovunun ardından seromoniye geçilirken, İstiklal Marşı’nı ise maça gelen ünlü tenor Hakan Aysev seslendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!