Türkiye 1-0 İzlanda

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 1-0 İzlanda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 08:40

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde A Grubu'ndaki 10. ve son maçında sahasında İzlanda'yı Selçuk İnan'ın 89. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Bu sonuçla puanını 18'e yükselten ve Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı 1-0 yenmesiyle 'en iyi 3.' olan milli takım, Fransa'daki finallere direkt katılma hakkını kazandı.

Haberin Devamı

Stat: Konya Büyükşehir Torku Arena
Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)
Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 75 Umut Bulut), Oğuzhan Özyakup (Dk. 62 Gökhan Töre), Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 71 Cenk Tosun)
İzlanda: Kristinsson, Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Skulason, Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Arnason, Gunnarsson, Gudmundsson, Sigthorsson (Dk. 87 Finnbogason), Bödvarsson (Dk. 82 Kjartansson)
Gol: Dk 89 Selçuk İnan (Türkiye)
Kırmızı kart: Dk. 77 Gökhan Töre (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 22 Gudmundsson (İzlanda), Dk. 85 Cenk Tosun (Türkiye)

Türkiye 1-0 İzlanda
İŞTE GECENİN MAÇLARININ SONUÇLARI



MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

77. dakikada Türkiye sahada 10 kişi kaldı. Gökhan Töre, orta alanda Bödvarsson'a yaptığı sert müdahale sonucu, hakem Gianluca Rocchi tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.
84. dakikada Ozan Tufan'dan aldığı topla ceza alanına giren Arda Turan'ın önünü boşalttıktan sonra topa sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
89. dakikada Türkiye, Selçuk İnan'ın golüyle öne geçti. Millilerin bu dakikada kaleyi çaprazdan gören yerden kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan, meşin yuvarlağa sert vurdu. Top, kaleci Kristinsson'un sağından ağlarla buluştu: 1-0

Haberin Devamı

Türkiye 1-0 İzlanda

Türkiye 1-0 İzlanda
FATİH TERİM: BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ!

Türkiye 1-0 İzlanda

Türkiye 1-0 İzlanda
HOLLANDA'YA SON DARBE: 2-3

SAYGI DURUŞU VE SİYAH BANT
Türk Milli Takımı oyuncuları Ankara'da sahaya yaşanan terör olayı nedeniyle siyah bant takarak çıktılar. Maç öncesi İzlandalı oyuncularla birlikte terörü protesto ederek 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ay yıldızlı taraftarlar da maç öncesi teröre karşı tepki göstererek "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez" diyerek tezahürat yaptılar.

Türkiye 1-0 İzlanda

Haberin Devamı

DEMİRÖREN: ŞEHİT ÇOCUKLARININ YÜZÜNÜN GÜLMESİ GEREKİYORDU
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) direkt katılma hakkı elde eden A Milli Takım'ın başarısının Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Demirören, "Üzücü olaylar sonrası halkımızın, şehit ailelerinin, şehit çocuklarının yüzünün gülmesi gerekiyordu" diyen Demirören, "Hocamız ve futbolcularımız bunu sağladı. Bu galibiyet tüm halkımıza, ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Türkiye 1-0 İzlanda
TEŞEKKÜRLER KAZAKİSTAN!

Türkiye 1-0 İzlanda

4. KEZ AVRUPA FİNALLERİNDE
A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası finallerinde 4. kez mücadele etme hakkı kazandı. Türk Milli Takımı, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası ile birlikte, 92 yıllık tarihinde 4. kez finallerde yer alacak. Türkiye, 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası macerasında elemeleri geçerek daha önce 3 kez finallerde boy gösterdi, 1996 ve 2008'de Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde sahaya çıktı.

1996'da İngiltere'nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçını da üstelik gol bile atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elendi.

2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türkiye, gruptan çıkıp, çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etti.

Ay yıldızlı ekip, Fatih Terim yönetiminde katıldığı EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza attı. Yarı finale kadar yükselen ve bu turda Almanya'ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesini elde etti.

Haberin Devamı

TARİHİ MAÇIN EN GÜZEL FOTOĞRAFLARI

Türkiye 1-0 İzlanda

ALMANYA'DA 'TÜRKİYE' COŞKUSU
Türkiye'nin İzlandayı yenip Fransa'daki finallere direkt katılma hakkı elde etmesi Almanya'da yaşayan Türkleri sokağa döktü. Türklerin en yoğun olduğu bölgelerden Köln'de, maçı televizyondan izleyen futbolseverler, galibiyet sonrası gerek araçlarıyla gerekse sevinç çığlıkları ile sokakları doldurarak büyük sevinç yaşadı. Ellerinde Türk bayrakları ve Türkiye kaşkolları alan taraftarlar kent merkezine adeta akın etti. Rudolfplatz ile Friesenplatz arasındaki ana caddeyi trafiğe kapatan taraftarlar hep bir ağızdan galibiyet şarkıları söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!