Türk Telekomlu basketbolcular Bilkent Üniversitesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekomlu basketbolcular Bilkent Üniversitesinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2013 17:49

Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'un iki oyuncusu Hüseyin Beşok ve Kerem Tunçeri, Bilkent Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Beşok ve Tunçeri'nin yanı sıra basketbol dünyasının önde gelen isimlerinden Murat Murathanoğlu ve spiker Merve Toy da söyleşide yer aldı. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği söyleşide ilk söz alan takım kaptanı Beşok, yavaş yavaş oyunculuk kariyerinin sonlarına yaklaştığını belirterek, "Bu sezon Türk Telekom'dan hem oyunculuğu hem de menajerliği aynı anda yapıyorum. Oyuncu olarak her türlü deneyimi yaşadım ama böyle bir yapılanma benim için de yeni bir başlangıç" dedi.

Türk Telekom'un çok yeni ve kaliteli bir takım olduğunu ifade eden Beşok, "Akıllı bir bütçeyle yeni ve iyi bir takım kurduk. Sezona kötü bir başlangıç yaptık ama toparladık. Ankara, potansiyeli fazla olan bir şehir. Bizim başarıyı yakalamamız gerekiyor ki insanlar salona gelsin. Türk Telekom ismi eskiden olduğu gibi Avrupa'da ve ligde ses getirmeye başlayacak" diye konuştu.

Oyuncu Kerem Tunçeri de yeni transfer olduğu Türk Telekom camiasında şu ana kadar her şeyin yolunda gittiğini, takımı daha da güzel günlerin beklediğini söyledi.

Ankara'ya transfer olduktan sonra sık sık 'İstanbul'dan sonra Ankara'da nasıl yaşayacaksın' sorularıyla karşılaştığını vurgulayan Tunçeri, "Benim burada mutlu olmam, takımın başarısıyla doğru orantılı. Ben buraya basketbol oynamaya ve kendimi yeniden ispat etmeye geldim. Çok yeni bir takımız. On dört yeni oyuncunun ve antrenörün birbirine uyum sağlaması biraz zaman gerektiriyor. Özellikle savunmada çok daha iyi bir oyun ortaya koymaya başladık. Takım olarak birlikteliği sağladık ve bizi çok daha güzel günler bekliyor" ifadesini kullandı.

Tunçeri, bir öğrencinin "Türkiye'de kısa oyuncu yetişmiyor, bunun sebebini neye bağlıyorsunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Öncelikle genç oyuncuların önlerinde yabancı oyuncuların olması çok büyük bir etken, yeterli dakika alamıyorlar. Benim dönemimde takımda en fazla iki yabancı oyuncu bulunuyordu. Şimdilerde bu sayı çok fazlalaştı. Bunun yanı sıra yeni neslin çok fazla çalışmadığına inanıyorum. Ben bu yaşıma geldim, hala antrenmanlardan sonra tek başıma şut çalışması yapıyorum. İçimde bunu yapmanın hırsı var. Yeni jenerasyonda bunun eksikliği var diye düşünüyorum. Genç oyuncuların biraz da kendilerini geliştirmesi gerekiyor."

Söyleşinin ardından Bilkent Üniversitesi öğrencilerine, Türk Telekom Basketbol Takımı oyuncularının imzaladığı forma ve toplar hediye edildi.

BAKMADAN GEÇME!