Türk Rus ortak fonu kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Türk Rus ortak fonu kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 20:12

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci dün CNN Türk canlı yayınında 8-10 Ağustos gibi dünya genelinde bir tanıtım kampanyası başlatacaklarını hatırlatarak, “Dostlarımız bizi anlatacak. Türkiye’de yatırımları olan uluslararası kuruluşların CEO’larının o ülkelerde Türkiye’deki fırsatları, dostluklarını, yaşadıkları olumlu gelişmeleri anlatan bir kampanya olacak” dedi.

Haberin Devamı

Yabancı ülkelerden gazetecileri, televizyoncuları Türkiye’ye çağıracaklarını da anlatan Zeybekci, “Türkiye’yi yerinde görün, kendiniz bakın, inceleyin, araştırın, sorun diyeceğiz, Türk demokrasi devrimini anlatacağız. Bu bir Fransız Devrimi kadar önemli, bu, Türk sivil demokrasi devrimi diye tarihe geçecek bir dönüm noktası olacak, bunu anlatacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK-RUS FONU

Türk-Rus ortak fonu kurulmasının da gündemde olduğunu söyleyen Zeybekci bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Rusya ile ilişkilerin düzelmesi kapsamında, her iki ülkenin birbirine getirdiği kısıtlamaların tamamından vazgeçmek üzere ittifak halinde olduğunu söyleyen Zeybekci, “Rusya ile ilişkiler 9 Ağustos’ta (Erdoğan-Putin buluşması) 24 Kasım öncesine göre daha iyi olacak” dedi. Bugün açıklanan dış ticaret verileri ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Zeybekci, ihracatta toparlanma başladığını belirterek, bunun yılın geri kalanında çok daha yoğun yaşanacağını ifade etti. Dış ticaret açığı haziranda yüzde 5 artışla 6.56 milyar dolar olurken, ihracat aynı ay yüzde 8.1 artarak 12.92 milyar dolar olarak gerçekleşti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!