Türk filmleri Küba'da

Güncelleme Tarihi:

Türk filmleri Kübada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2003 11:21

TÜRSAK Vakfı'nın, Türk sinemasının ve kültürünün yurtdışında tanıtılması amacıyla düzenlediği Türk Film Haftaları Projesi kapsamında Küba'nın başkenti Havana'da Türk filmleri haftası düzenleniyor. "Havana Türk Filmleri Haftası" 4 ile 12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

BKM, Filma Cass, TRT, NBC Film, Özen Film, İnterForum, AFS Filmcilik, Belge Film gibi Türk film yapımcılarının da desteklediği "Havana Türk Filmleri Haftası"nda, Zeki Ökten’in “Sürü” (1978), Fehmi Yaşar’ın “Camdan Kalp” (1990), Yavuz Turgul’un “Eşkiya” (1996), Mustafa Altıokların “Ağır Roman” (1997), Ferzan Özpetek’in “Harem Suare” (1998), Derviş Zaim’in “Filler ve Çimen” (2000), Yılmaz Erdoğan ve Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğini birlikte üstlendikleri “Vizontele” (2001), Nuri Bilge Ceylan’ın bol ödüllü filmi “Uzak” (2002) ve Ziya Öztan’ın son filmi “Abdülhamit Düşerken” (2002) gösterilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun açılışını yapacağı etkinliğe, Mustafa Altıoklar, Ziya Öztan, Fehmi Yaşar, Derviş Zaim, Meltem Cumbul, Taner Birsel ve Elif Dağdeviren’de katılacak.

Haberin Devamı

Küba’da Türk filmlerinin ilk kez toplu olarak gösterileceği “Türk Filmleri Haftası” Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde Dışişleri Bakanlığı,  Havana Büyükelçiliği, Ankara Küba Büyükelçiliği, Küba Yönetmenler ve Sanatçılar Birliği ICAIC, Küba Sinematek, Öger Tours ve Art Reklam’ın katkılarıyla 4–12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!