Türk filmleri damgasını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Türk filmleri damgasını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 14:54

ABD’nin New York kentinde bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Film Festivali’ne, Türk filmleri damgasını vurdu. Festivalin açılış filmi 'Devrim Arabaları' oldu.

Haberin Devamı

New York’un Queens bölgesindeki Frank Sinatra Sanat Okulu’nda dün akşam başlayan Uluslararası Queens Festivali’nde, Türk yönetmen Tolga Örnek’in ‘Devrim Arabaları’ filmi, festivalin açılış filmi olarak onurlandırıldı. ‘Devrim Arabaları’, hem Türk hem de Amerikalı izleyicilerin beğenisini kazandı. Festivalde ikinci kez ödüle layık görülen Meltem Cumbul ile yaşamını Amerika’da sürdüren Türk yapımcı Işıl Bağdadi’ye ödül verilecek.

‘Amerikan Türk Cemiyeti- ATS’ ve ‘Moon and Stars Project’ gibi kuruluşların da desteklediği festivalde ayrıca, Hakkı Subentekin’in, Amerika’da yasayan, özellikle genç bayan göçmenlerin gece kulüplerinde çalışmaya zorlanmasını konu alan ‘Alicia’ filmi ile Müge Bayraktar’ın, İstanbul’da Amerikan futbolu takımlarının neden ve nasıl oluştuğunu sorgulayan ‘Boğazın Sultanları" filmleri yarışacak.

Haberin Devamı

Festivale katılmak için New York’ta bulunan Meltem Cumbul’a, ‘Sinemada Kadın Ödülü’ pazar günü verilecek. Devrim Arabaları filminin gösterimine ve ardından düzenlenen festival gala gecesine katılan Meltem Cumbul, bağımsız filmlere odaklanan Uluslararası Queens Film Festivali’nden ikinci kez ödül kazanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Üç yıl önce aynı festivalden, ‘Gönül Yarası’ filmiyle en iyi film dalında ödül aldığını anımsatan Cumbul, “Üç yıl sonra Queens Film Festivali’nin bana yeni bir ödül vermiş olması çok onurlandırdı beni tabii” dedi.

Cumbul, çalışmaları karşılığında ödül beklemediğini ve ödül için iş yapmadığını ancak ödül almanın da bir taçlandırma olduğunu dile getirdi. Festivalin açılış filmi olan ‘Devrim Arabaları’nı beğenerek izlediğini anlatan Meltem Cumbul, “Çok güzel bir film. Yurtdışındaki festivallerde Türk filmlerinin gösterilmesi önemli. Çünkü uluslararası bazda seyirciye ulaştığı zaman çok daha büyük bir hedef kitleye ulaşmış oluyorsun. Tabii ki çok önemli Türkiye’de izlenir olması bir filmin. Ama izlenip izlenmemesi, o filmin başarılı ya da basarisiz olduğunu göstermiyor hiçbir zaman. Yurtdışında, festivallerde alınan ödüller aynı zamanda filmin değerini ortaya koyar” diye konuştu. Cumbul, kendisinin de rol alacağı bir filmde öncelikle senaryoyu, sonra yönetmeni ardından da ekip ve yapımcıyı beğenmesi gerektiğini de dile getirdi.

Haberin Devamı

Bağımsız filmleri destekleyen Cavu Pictures yapım şirketinin kurucularından Işıl Bağdadi de iş ortağı Michael Sergio ile birlikte ‘Movie Maverick’ ödülü almaya hak kazandı. Festival Komitesi’ne ‘Devrim Arabaları’ filmini de öneren Işıl Bağdadi de aldıkları ödülden mutluluk duyduklarını anlattı.

Festival kapsamında Anthony Quinn’in kendisi gibi oyuncu oğlu Francesco Quinn ve oyuncu Martin Kove da ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ alacak. Festivale Grammy ödüllü müzisyen Kris Kristofferson’un da özel konuk olarak katılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!