Türbanlılar da aşık olur

Güncelleme Tarihi:

Türbanlılar da aşık olur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 14:14

Sokakta başlarında türbanları ve uzun etekleri ile gördüğümüz 'mutaassıp' genç kızlar ya da kadınlar aşık olduklarında ne yaparlar_? Tepkileri "diğerlerinden" farklı mıdır? Aşkı kendi içlerinde nasıl yaşarlar? İşte Asala'dan Bir Kız Sevdim, 8 Yalnız Kadın ve Agnes Hatice Kemahlıoğlu’nun Aşkı adlı kitaplarıyla tanınan yazar Erdal Erkut yeni romanı Türbanlı Aşklar'da bu soruların cevaplarını arıyor.

Haberin Devamı

Erkut romanında, imam hatip okulunda okuyan 5 genç kızın, Mine, Esma, Atıfet, Gülden ve Fatma'nın  birbiriyle zaman zaman kesişen ama aslında tümüyle farklı yaşamlarını anlatıyor.

Erkut'un romanı kuşkusuz sadece aşk üzerine kurulu değil. Ama yazar, türbanın, insan karakterine, hislerine ve dolaylı olarak da aşka etkisini de tartışıyor romanında.Tekkeler, zikir ve “Gül yalamak”, töre cinayetleri, canlı bombalar romanın diğer unsurları.

ROMANDAN BÖLÜMLER...

* "Uzatılan eli sıkıp sıkmamakta kararsız kaldı. Sonunda adamın elini tuttu. Terlediğini algıladı.Bir erkekle ilk defa el sıkıştığını belli etmek istemedi. Ama eli ateş gibi yandı. Adam ‘Hasta mısınız. Ateşiniz mi var?’ deyince ne yapacağını şaşırdı, elini masanın arkasına sakladı, sonra yaptığı saçmalığı kavrayıp ‘İşte elim burada’ dercesine elini öne doğru uzattı!..”

* "Tahir’le bir araya gelmeyi hem bütün benliğiyle arzuluyor, hem de bu beraberlikten korkuyordu. Tahir’le gezmek günah mıydı? Çevresindeki pek çok kişi için öyleydi. O halde buluşsa da buluşmasa da günah mı işlemiş olacaktı? Birinde kendi benliğine karşı yalancılık yaparak diğerinde de çevreye ters düşerek!”

* “Aysel Abla’sının vücudunun sıcaklığını hissetmeye bayılıyordu. Son zamanlarda duaları ezberlerken de ablasına iyice yaklaşıyor, vücutlarının birbirine dokunmasının heyecanını yaşıyordu… Hisleri masum muydu? Yoksa şeytanın güdümüne mi girmişti?”

*  “Adam, ilk anda çirkinmiş gibi göründü Atıfet’in gözüne, fakat konuşmaya başlayınca şaşırtıcı bir değişime uğrayıverdi… Adamın kalın bir sesi vardı, kalın ama okşayıcı bir ses!.. Ayrıca, konuşurken yüz ifadesi de değişiyor o çirkin görüntüsü sevimleşiveriyordu…”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!