Tükenmez kalemle yapılmış‘Teselli İlacı’

Güncelleme Tarihi:

Tükenmez kalemle yapılmış‘Teselli İlacı’
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2015 01:35

Ali Cabbar, politikadan güncel sanata, futboldan içkiye Türkiye gündemini meşgul eden konuları ameliyat masasına yatırıyor.

Haberin Devamı

Ali Cabbar’ın sokak sanatı ve pop çağrışımlı işlere ağırlık verdiği Teselli İlacı/ Placebo Effect’ başlıklı sergisi 2 Nisan’da Operation Room Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Tükenmez kalemle yapılmış‘Teselli İlacı’

10 Mayıs’a kadar sürecek sergide, kâğıt üzerine tükenmez kalemle yapılmış desenler, stensil yapıştırmaların yanı sıra bir yerleştirme ve üç boyutlu ‘sürpriz’ bir çalışma da bulunuyor. Galerinin taşıdığı isimden ve bir sağlık kurumu içinde yer almasından hareketle Ali Cabbar, politikadan güncel sanata, futboldan içkiye Türkiye gündemini meşgul eden konuları ameliyat masasına yatırıyor ve duruma uygun bir teselli ilacının sorunlara çözüm olabileceği fikrini tartışmaya sunuyor.

Haberin Devamı

Tükenmez kalemle yapılmış‘Teselli İlacı’

Tıbbi bir kavram olan plasebo, gündelik yaşamda bazen ‘ağız yoluyla alınan’ bir içki veya çay-kahve, bazen ‘duygularla iletilen’ empati veya hoşgörü olarak farklı biçimlerde karşımıza çıkıyor. Plasebonun, etkisine inanıldığı sürece kullanana iyi geldiği saptamasından yola çıkan sanatçı, Türkiye insanının teselli ilaçlarını güncel bir anlayışla ele alarak yeniden yorumluyor ve ikonlaştırıyor. Brüksel’de yaşayan Ali Cabbar’ın son dönem İstanbul sergileri arasında Yapı Kredi’deki ‘Huzursuz Gölge’ (2010) ve ‘Kırmızı Koridor’ (2012) ile ‘Ah Pippa’ yerleştirmesi (2013) sayılabilir.

10 GENÇ SANATÇI
Yalnız ve Kalabalık

Kadir Has Üniversitesi, yeni bir galeriyle kapılarını çağdaş sanata açıyor. Artnivo.com’un temsil ettiği 10 genç sanatçının yapıtlarından Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğünde hazırlanan ‘Yalnız ve Kalabalık’ başlıklı seçki, 1 Nisan’dan itibaren Galeri KHAS’de görülebilir. Sergi, internette artnivo.com üzerinden de gezilebilecek.

ALİ EMİR TAPAN
Yeni Bir Dünya Var

Haberin Devamı

Tükenmez kalemle yapılmış‘Teselli İlacı’

Genç kuşağın başarılı isimlerinden Ali Emir Tapan, Galerist’te açtığı ‘Başka Bir Dünya Var’ sergisiyle bir yandan daha iyi bir dünyanın varlığının haberini verirken, diğer yandan yaşadığımız dünyayla ilgili tekinsiz bir aidiyet ve yabancılık gerilimini ortaya koyuyor. 25 Nisan’a kadar açık.

TAMER BAŞOĞLU
Heykel sergisi

ODTÜ bilimağacı heykeli başta olmak üzere soyut anlayıştaki anıt heykelleriyle tanınan Türkiye heykel sanatının önde gelen isimlerinden Prof. Tamer Başoğlu’nun Işık Üniversitesi Şile Galerisi’nde açtığı sergide 70 milyon yıllık çakıl taşlarından Türkiye’de ilk kez uygulanan mum eritme yöntemiyle dökülmüş bronz heykellere farklı örnekler görülebilir. 7 Nisan’a kadar açık.

Haberin Devamı

10 SANATÇI
Dirimart karması

Tükenmez kalemle yapılmış‘Teselli İlacı’

Dirimart, 2015’in ikinci sergisinde 10 sanatçıdan renkli bir karma sunuyor. Fanz Ackermann, Ghada Amer, Thomas Bayrle, Sabine Boehl, Marc Francis, Katharina Grosse, Sarah Morris, Ebru Uygun ve Ekrem Yalçındağ’ın yer aldığı sergi, 9 Nisan’a dek ziyaret edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!