Transferleri geç yaptık

Güncelleme Tarihi:

Transferleri geç yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 12:49

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni transferleri geç yaptıklarını söyledi.

Çalımbay, Yenikent İlköğretim Okulu'nda düzenlenen söyleşi öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısına iyi başlamak zorunda olduklarını kaydetti.

Transfer edilen Erkan Zengin, Caner, Fahri Tatan, Okwunwanne ile Sezer Öztürk'ün kondisyon olarak hazır olmadıklarını ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu:
“Yeni alınan oyuncularımızı bir program dahilinde en kısa sürede hazır hale getireceğiz. Oyuncuların hepsi kaliteli. Eskişehirspor'a faydalı olacak oyuncular. Şu anda hepsinden faydalanmamız mümkün gözükmüyor, sadece Burak'ın sakatlığı nedeniyle Erkan Zengin'den yararlanacağız. Transfer yaptık, ancak geç yaptık. En kötüsü bu bence. Bu transferleri sezon biter bitmez yapsaydık şu anda Türkiye Kupası'nda yolumuza devam ediyor olacaktık. İki kupa maçına da büyük eksikle gittik.”

Çalımbay, Manisaspor maçını kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, “Transfer edilen arkadaşlarımızın dışında El Saka, Bülent Ertuğrul, Doğa, Serdar da oynamayacak. Bizi en çok sevindiren Mehmet Yılmaz'ın tekrar aramıza dönmesi. Dün yapılan antrenmanda iyi bir performans sergiledi. Eksik kadro ile ligin ilk maçına çıkacağız” dedi.

MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ BİR AN ÖNCE GELMELİ”

Çalımbay, bir gazetecinin, “Milli Takımı Türk antrenörlerin çalıştırması iyi olmaz mı” diye sorması üzerine, Türkiye'deki her antrenörün milli takımı çalıştıracak kapasitede olduğunu belirterek, bunun bir tercih meselesi olduğunu ve son kararı Futbol Federasyonunun vereceğini söyledi.

Milli Takımın başına gelecek kişiyi yerli de olsa yabancı da olsa destekleyeceklerini anlatan Çalımbay, şöyle devam etti:
“Milli Takım antrenörünün bir an önce gelmesi gerekiyor. Sürekli sorulan sorular nedeniyle bizler de baskı altında bırakılıyoruz. Yürekten inancım yerli antrenörlerin hepsi Milli Takımı çalıştıracak kapasitede, ancak federasyonun yönetim kurulu vardır. Verdiği karara herkes sonuna kadar saygı duyar. Elimizden gelen desteği vereceği. Milli Takım bizim takımımız.”

Çalımbay, basın toplantısının ardından düzenlenen etkinlikte öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!