Transferin gözdesi Tufan Tosunoğlu

Güncelleme Tarihi:

Transferin gözdesi Tufan Tosunoğlu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 13:40

Almanya 3. Lig kulübü Kickers Offenbach'ın formasını giyen ümit milli futbolcumuz Tufan Tosunoğlu oynadığı futbol ve gösterdiği performansla transferin gözdesi oldu.

20 yaşındaki forvet oyuncusu Tufan'ı aralarında çok sayıda Türkiye Süper Lig kulübünün yanı sıra Bundesliga ekipleri de kadrosuna katmak için mücadele etmeye başladı. Kickers'in ünlü Alman menajeri Andreas Möller, özellikle Türkiye Süper Lig kulüplerinin Tufan'ın transferi için kapısını aşındırdığını vurgulayarak, "Teklifler geliyor. Ama bizim istikbal vaadeden genç futbolcuyu vermek gibi bir düşüncemiz yok" diyerek Tufan ile 30 Haziran 2010 yılına kadar sözleşmeleri olduğunu açıkladı.

BREMEN'DEN DE TEKLİF VARDI

Sezon başında Tufan'ı Offenbach'ın 200 bin euro ödeyip kadrosuna katmak için büyük bir mücadele verdiğini belirten Möller, "Tufan'ın ebeveynlerinin evinde saatlerce oturup konuştuk. Tufan'ı almak öyle kolay olmadı. Aynı gün SV Werder Bremenli yöneticilerde transfer için Bad Nauheim'daydılar" dedi.

KİCKERS'TE İLK SEZONU

Frankfurt yakınlarındaki Bad Nauheim doğumlu olan Tufan Tosunoğlu, 16 yaşına kadar Eintracht Frankfurt'un alt yapısında oynadıktan sonra Duisburg'a transfer olmuş, sezon başında da Offenbach'ın formasını giymeye başlamıştı. Sezon başında geldiği Offenbach'ta takımının oynadığı 20 maçta da forma giyip 7 gol atarak çizdiği başarılı grafikle tüm dikkatleri üzerine çekip göze giren Tufan, "Daha fazla gol atmalıydım, atabilirdim de. Ama bazı maçlarda şanslı değildim. Sezonun ikinci yarısında gollerimi ard arda sıralayacağım. Hedefim Türkiye A Milli Takım formasını başarıyla giymek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!