Transferin gözdesi adım adım G.Saray'a

Güncelleme Tarihi:

Transferin gözdesi adım adım G.Saraya
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2013 09:34

Başta sarı kırmızılılar olmak üzere F.Bahçe ile yurt dışından birçok kulübün takibindeki Alper Potuk’un 6.5 milyon Euro’luk bonservisi önündeki büyük engel.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİRSPOR forması altında sergilediği performansla transferin sezon bitmeden gözdesi olan Alper Potuk için Galatasaray bir hayli ısrarcı. Son iki sezondur teknik direktör Fatih Terim’in beğendiği oyuncuların başında gelen Alper için sarı kırmızılılar, ağustos ayında Eskişehirspor’un kapısını 4 milyon Euro’luk bonservis bedeli teklifiyle çalmıştı.

Kırmızı siyahlılar, Cimbom’un bu teklifine o dönem olumsuz yanıt vermiş ve Milli Takım’a kadar yükselerek Abdullah Avcı’nın gözdelerinden biri olan futbolcuları için 5 milyon Euro’da diretmişti.

Ve Alper’in çıkışını sürdürmesi ile Eskişehirspor’un eli transfer sezonu öncesi iyice güçleşti.
Başta Galatasaray ciddi şekilde olmak üzere Fenerbahçe ile yurt dışından bir çok kulübün takibinde olan yetenekli futbolcu için rakam da 6.5 milyon Euro’ya yükseldi.

Haberin Devamı

ES ES RESMİ TEKLİFİ DOĞRULANDI

ESKİŞEHİRSPOR Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz da Alper için Galatasaray Kulü-bü’nden resmi teklif aldıklarını belirtirken, sarı kırmızılı idareciler de bu bilgiyi doğruladı. Ancak, Galatasaray Yönetimi Eskişehir Başkanı Halil Ünal ile görüşerek, “Şu an şampiyonluk yarışındayız ve bu sürecin sonuna kadar 5 kritik maçımız var. Transferi şu an konuşmak istemiyoruz. Mayıs ayından sonra masaya oturalım. Teklifimiz bu kez daha iyi olacak” dediği öğrenildi.
Galatasaray, bu transferi 5 milyon Euro ve takasta kullanılacak bir oyuncu ile bitirmek istiyor. Eskişehirspor’un belirlemiş olduğu 6.5 milyon Euro’luk bonservis bedeli rakamının ise Melo’nun satın alma opsiyonu ile aynı olması da dikkat çekiyor.

GÜNÜN SORUSU

Alper 6.5 milyon Euro eder mi? G.Saray’ın mı, F.Bahçe’nin mi ona ihtiyacı var?

Hakan ÜNSAL

Daha iyi bir yabancı alınır

DROGBA’nın, Sneijder’in ne kadar paralara alındığı ortada. Bugün 6.5 milyon Euro’yu kurum değil, kişi olarak ben cebime koysam istediğim oyuncuyu getiririm. Alper’in ne kadar yetenekli olduğu ve ne kadar faydalı olacağı da soru işareti. Bu rakamlara daha iyi yabancı bulursun.

Altan TANRIKULU

İkisinde de forma giyer

DÜNYA futbol piyasasına baktığımız zaman Alper için 6.5 Euro çok değil. Onun kalitesinde bir ismi yurt dışından 15 milyon Euro’dan aşağıya alamazsınız. Bana Ünal Karaman’ı hatırlatıyor. Alper iki takımda da çok rahat forma giyer ve iyi yatırım olur.

İlker YASİN

Haberin Devamı

Lider oyuncu kimliği yok

ALPER, yetenekli bir oyuncu iki takıma da katkı sağlar fakat bir Türk oyuncuya 6.5 Euro’luk bir bonservis bedeli ödemek Türkiye liglerini yabancılarla doldurmak anlamına gelecektir. Ne Milli Takım devamlılığı var ne de kendi takımını sırtlayan, önder, lider bir oyuncu kimliği.

Ercan SAATÇİ

O fiyata çok ama çok lüks

6.5 milyon Euro verilerek bu transferin yapılması doğru değil bunu öncelikle Fenerbahçe açısından söyleyebilirim. Bu transfer bence doğru olmaz. Galatasaray’ın kadrosu için de Alper’in 6.5 milyon Euro verilerek transfer edilmesinin lüks olduğunu düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!