Trabzonspor'un en istikrarlı ve golcü ikilisi: Olcan ve Henrique

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporun en istikrarlı ve golcü ikilisi: Olcan ve Henrique
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2013 11:36

Türkiye'de bu sezon ilk yarıda 30 maçla en yoğun dönemi geçiren Trabzonspor'da, Henrique ve Olcan Adın hem istikrarlarıyla hem de attığı gollerle ön plana çıktılar.

Haberin Devamı

Sezonunun ilk maçını 18 Temmuz'da UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City ile yaptığı maçla açan Karadeniz ekibinde bu sezon UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere yapılan 30 resmi maçın tamamında hiç oyundan çıkmayarak 2 bin 700 dakika sahada kalan Olcan Adın, sadece takımında değil ligdeki tüm oyuncular içerisinde en fazla forma giyen oyuncu oldu.

Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique de 30 resmi maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıkarken ligde 17 maçta bin 392 dakika, UEFA Avrupa Ligi'nde 12 maçta bin 5 dakika, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 maçta 72 dakika olmak üzere 2 bin 469 dakika forma giyerek Olcan'ın ardından ikinci sırada yer aldı.

En golcü Henrique

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve attığı gollerle özellikle takımının UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmasında önemli rol oynayan Paulo Henrique, son haftalarda gol yollarında suskunluğuna karşın ilk yarıda takımının en golcü oyuncusu oldu. Belçika'nın Westerlo takımında 18 gol atarak gol krallığı yarışını 3'üncü sırada tamamladıktan sonra Trabzonspor'a transfer edilen, 2011-2012 sezonunda ligde 2, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, geçen sezon ise ligde 4 gol atarak toplam 7 golle beklentileri karşılayamayan Henrique, bu sezonki 14 golüyle önceki iki sezondan 2 kat daha fazla gol kaydetti.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde 8 gol, ligde de 6 gol olmak üzere toplam 14 kez rakip fileleri havalandıran Henrique, son 8 resmi maçta gol atamamasına karşın takımının en golcü oyuncusu unvanını elinde bulundurdu.

Trabzonspor, Henrique'nin gol attığı maçlarda Kardemir Karabükspor, Kayserispor ve Eskişehirspor'u 1-0, Elazığspor'u da 4-0 mağlup etti. Kasımpaşa ve
Gençlerbirliği'ne ise 3-2 yenildi. Brezilyalı oyuncunun gol attığı maçlarda
bordo-mavililer, 12 puan kazandı.

Henrique, UEFA Avrupa Ligi'nde de Derry City (2 maç 3 gol), Dinamo Minsk maçında 1 gol, Kusesi (2 maç 3 gol), ve Lazio maçında 1 gol attı.

Olcan Adın'dan 10 gol

Trabzonspor'da Paulo Henrique'yi 10 gol ile Olcan Adın takip etti. Olcan, Spor Toto Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde 5'er gol kaydetti. Olcan ligde, Kasımpaşa, Elazığıspor, Kayseri Erciyesspor, Bursaspor ve Galatasaray maçlarında 1'e, UEFA Avrupa Ligi'nde de Legia Varşova (2 maç 2 gol) ve Apollon Limassol maçında 3 gol attı. Trabzonspor, bu sezon 30 resmi maçta 52 gol kaydetti. Henrique ve Olcan Adın, toplamda 52 golün 24'ünü attılar. Böylece iki oyuncunun gollerin yüzde 46'sına katkı sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!