Trabzonspor Yönetimi'nden Divan Kurulu'na bayrak ve flama ambargosu

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor Yönetiminden Divan Kuruluna bayrak ve flama ambargosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 15:41

Trabzonspor Divan Kurulu tarafından düzenlenen toplantıya, kulüp yönetiminin protestosu damga vurdu. İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi 'muhalefet' olarak gördüğü Divan Kurulu'nun toplantısını protesto ederek katılmadı, ayrıca takım flaması gibi salonun süsleneceği malzemelerin verilmesini de yasakladı.

Haberin Devamı

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen, 'Trabzonspor'un Gelişimi ve Geleceği' konulu toplantı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi'nde yapıldı. Beklenen katılımın olmadığı toplantıya, eski başkanlar Özkan Sümer, Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman ve Atay Aktuğ, eski yöneticiler, divan kurulu üyeleri ve kulübün gelişimi konusunda görüş bildirmek isteyen konuklar katıldı.

Divan Başkanı Ali Sürmen'i göreve seçildiği 2 aydan bu yana ziyaret etmeyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, toplantıya da yönetimi temsilen kimseyi göndermedi. Hacıosmanoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada, Aralık ayındaki mali olağan kongrede çıkan olayların ardından kulüp genel sekreteri Köksal Güney hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan ve bunu geri çekmeyen Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'e tepki olarak toplantıya temsilci göndermeyeceğini belirtmişti.

Haberin Devamı

MALZEME VERİLMESİ YASAKLANDI
Bu arada Trabzonspor yönetiminin, Divan kurulunun ihtiyacı olan flama gibi malzemelerin verilmesini de yasakladığı ileri sürüldü. Divan Kurulu'nun salonun süslenmesi için kulüpten bordo mavili flamalar istediği ancak kulüp görevlilerinin yönetimin talimatıyla bu isteğe yanıt verilmediği vurgulandı. Toplantıda konuşan eski asbaşkanlardan Hayrettin Hacısalihoğlu, "Yönetim; rakiplerine göstermediği tavrı kurullarına gösteriyor. Bu toplantıyı düzenleyenlere bir bayrak, bir çöp dahi verilmiyor. Bir personel dahi gönderilmiyor buraya" dedi.

MAKAMINDAKİ FLAMAYI GETİRDİ
Yönetimin toplantı için herhangi bir personel ve malzeme göndermemesi üzerine KTÜ yönetiminden salonun arkasına asılacak Atatürk posterini alan Divan Kurulu, ayrıca Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'in makamındaki Türk bayrağı ve Trabzonspor flamasını da getirerek kürsünün yanına yerleştirdi. Bu arada yönetimin Divan Kurulu üyeliği hakkı kazananların isimlerini bile Divan Kurulu Başkanlığı'na bildirmediği ortaya çıktı.

SÜRMEN: TARAFSIZLIK SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, niyetlerinin suçlu aramak olmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Toplantımızın isminden ve süreçte bu toplantı nedeniyle verdiğimiz demeçlerden de anlaşılacağı üzere bu toplantının amacı suçlu aramak değil, sorunları tespit etmek, çözüm üretmek, danışma kurulu olarak tavsiyelerde bulunmaktır. Divan Başkanlık Kurulu, mutlaka tarafsız kalmalıdır. Biz tarafsızlık sözümüzün arkasındayız. Ancak tarafsızlık herkesle istişareyi gerektirir. Sadece yönetimin talepleri ile görüş bildirmek tarafsızlığı değil, bağımlılığı doğurur. Tüzüğün '48-C maddesi, Kulübün gelişmesini ve geleceğini ilgilendiren konularda görüş ve dileklerini ilgili organlara bildirir' hükmü mevcut olup, biz tüzüğün gereğini yapmak için bu toplantıyı düzenledik."

Haberin Devamı

"BAŞKANA ULAŞAMADIK, AS BAŞKANA SÖYLEDİK"
Ali Sürmen, toplantı kararını almadan önce "Kurumsal ziyaret olur" diye yönetim kurulunun kendilerini ziyaret etmesini beklediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak Sayın Başkan'a ulaşamadığımızdan kendisine ulaştığımız sayın As başkanımıza toplantı kararı almadan önce durumu sözlü olarak aktardık. Bize dönüş olmayınca da kurullar arası diyalog ve sevgi köprüsünden yana olduğumuzdan, bu toplantının altyapısının oluşturulması için görüş istedik. Ayrıca 6 Mart tarihli bu yazımızda, bir süre önce Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne alınan Divan Kurulu sekreteryasının, kulüp üyelerimizin aidat yatırma ve kaydolma konusunda yaşadıkları zorluklar nedeniyle yeniden Ziyabey Sitesi'ndeki Divan Başkanlığı makamına gönderilmesini istedik. Sanırım Trabzonspor sekreteryasının yeni bir hatasından yazıya hiçbir yanıt verilmemiş, arzu edilmeyen yanmış anlaşılmalara ve beyanatlara neden olunmuştur. Bu nedenledir ki, bugün bu toplantının hazırlanmasındaki maddi ve manevi tüm altyapının Divan Başkanlık Kurulu yönetimine ait olduğunun bilinmesini isterim."

Haberin Devamı

Trabzonspor Yönetiminden Divan Kuruluna bayrak ve flama ambargosu

KUPA MÜCADELESİ YENİ KUPALAR ALMAMIZA ENGEL OLMAMALIDIR
Şike sürecinde Trabzonspor'un mağdur edilişini unutmanın ve unutturmanın mümkün olmadığını da vurgulayan Ali Sürmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anamızın ak sütü kadar helal olan şampiyonluk kupasının müzemizde yer alması için mücadele sonsuza kadar sürse de devam etmelidir. Ancak yöneticilerin yada yönetime talip olanların kupa taahhütlerinde dikkatli olması, hedef şaşırtmadan kupanın verilmesinin kimin iradesine kaldığını artık açıkça söylemeleri gerekmektedir. Ayrıca kupa mücadelemiz başka kupaları almamıza engel olmamalıdır. Kaybedilen her kupanın değerli olduğu unutulmamalı, 2011 yılından sonra da ciddi harcamalar yapılmasına rağmen alınamayan her kupanın nedeni irdelenmelidir. Trabzonsporumuz'un başarılı ve başarısız yıllarının etüdü iyi yapılmalıdır. Trabzonsporumuz'un Trabzon'daki amatör spor kulüpleri ve sporla ilgili derneklerle daha sıkı diyaloglara girmesi, sorunlarının aşılmasında onlara yardımcı olması gerekir."

Haberin Devamı

Trabzonspor Yönetiminden Divan Kuruluna bayrak ve flama ambargosu

SÜMER: BİR KUPAYA SAPLANIP KALDIK
Eski başkanlardan Özkan Sümer, toplantıda yaptığı konuşmada, şike sürecinin yaşandığı 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupası haklarını almak istediklerini belirterek, "Ancak bu kupaya saplandık kaldık. Başka elde edebileceğimiz kupalardan mahrum kaldık. İstanbul kulüpleri potansiyel olarak daha iyi imkanlara sahip. Ama bunu yanlış değerlendiriyorlar. Biz ise onların izinden gidiyoruz. Kendi potansiyelimizi iyi kullanırsak önlerine geçeriz. Çok transferin sonuç üretme yanılgısı içerisindeyiz. Kendi kökünü, değerini anlayamayan Trabzonspor, yapay yollardan bu hedefe nasıl ulaşacak? Kökümüzü sulamak yerine gölgemizi suluyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Eski yöneticilerden Sebahattin Çakıroğlu ise, "Trabzonspor ciddi mali yükün altında. Ama bana göre Trabzonspor'un en büyük sıkıntısı para değil. Trabzonspor'un bir tek birlik, beraberliğe ihtiyacı var. Bu kulüpte birbirine saygı ve sevgiye ihtiyaç var. Hiçbir kurumda yaklaşık 1.5 senedir yönetiminin yarısı istifa etmiş bir başkan orada durmaz. Delegenin yarısının oy verdiği insanlar orada yok. Şu anda mahkeme karar vermiş, Yargıtay onamış ve bin 600 imza var. Delege sizin seçime gitmenizi istiyor" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!