Trabzonspor PSV'ye Beşiktaş Mendes'e karşı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor PSVye Beşiktaş Mendese karşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

Siyah beyazlılar Avrupa Ligi’nde, birlikte çalıştıkları menajer Mendes’in hissedarı olduğu Braga takımı ile eşleşti. Ünlü menajerin Beşiktaş’ta 7, Portekiz ekibinde 5 futbolcusu var.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’nin 2. turunda Beşiktaş, Portekiz’in Braga, Trabzonspor da Hollanda’nın PSV Eindhoven takımına rakip oldu. İsviçre’de dün yapılan kura çekiminde 3. tur eşleşmeleri de belirlendi. Buna göre Beşiktaş tur atlarsa, Lazio-Atletico Madrid, Trabzonspor da Stoke City-Valencia eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Beşiktaş 2. tur ilk maçını 14 Şubat, Trabzonspor 16 Şubat’ta, rövanşları ise iki takım da 23 Şubat’ta oynayacak. Beşiktaş ilk karşılaşmasını deplasmanda Trabzonspor ise evinde yapacak. 3. turda ise ilk maçlar 8 Mart, rövanşlar 15 Mart’ta.

UEFA'DAN BİR UYARI DAHA

Kupadaki temsilcilerimizden Beşiktaş ilginç bir kuraya imza attı. Kadrosunda  birçok Portekizli futbolcuya ve Carlos Carvalhal gibi yine Portekizli bir teknik adama sahip olan siyah beyazlılar, bu ülkeden bir takımla eşleşti. Asıl ilginç olansa; Beşiktaş’taki neredeyse tüm yabancı futbolcuların menajeri Jorge Mendes’in Braga Kulübü’nün de hissedarı olması. Beşiktaş’ın rakibinde yüzde 15’lik hissesi ile söz sahibi olan Mendes’in, bu takımda da futbolcuları var. Hatta bir dönem, ünlü menajer ile Braga Kulübü arasında yapılan şüpheli anlaşmalar Portekiz’de Ekonomi Bakanlığı tarafından inceleme altına alındı.

Haberin Devamı

Braga, duvar gibi savunmasıyla kazanıyor

"ÇEKEBİLECEĞİMİZ EN İYİ KURA"

UEFA Avrupa Ligi’nde geçtiğimiz sezonun finalisti olan Braga, kupayı Porto’ya kaybetmişti. Ancak istikrarlı çizgisini bu yıl da sürdüren mütevazı Portekiz ekibi kendi liginde 4’üncü sırada. Ligdeki 12 maçta 9 gol yiyen Braga sağlam savunması ile tanınıyor. En golcü futbolcuları Brezilyalı Lima. Ayrıca Portekiz futbolunun emektar golcüsü Nuno Gomes de kadrolarında. Braga, Avrupa Ligi’nin H Grubu’nda 11 puan ve averajla Club Brugge’ün arkasında 2. oldu. Portekiz ekibinin kayalıklara oyularak yapılan stadı ise dünyaca ünlü.

PSV Eindhoven’ın maç başı gol ortalaması 2.5

TRABZONSPOR’un rakibi PSV Eindhoven, Avrupa’nın en golcü takımlarından (22 resmi maçta 56 gol; ortalama 2.5). Hollanda Ligi’nin 16 haftasında tam 43 gol attılar. Avrupa Ligi’ndeki 6 grup maçında da fileleri 13 kez havalandırdılar ve lider olarak tur atladılar. Kendi liginde lider Twente’nin 4 puan gerisinde 2. sırada yer alan PSV’nin en golcü ismi Dries Mertens. Belçikalı oyuncu bu sezon 24 maçta 16 gol attı. Çıktığı 25 maçta 12 golü bulunan İsveçli forvet Toivonen de dikkat edilmesi gereken futbolculardan biri. PSV Eindhoven, bu sezon evinde hiç yenilmedi.

Haberin Devamı

Memleketinin takımı

BEŞİKTAŞ’ta Braga’yı en yakından tanıyan isim teknik direktör Carlos  Carvalhal. Kendisi de Braga doğumlu olan Carvalhal, futbola bu takımın altyapısında başladı. 2006 yılında ise Braga’nın teknik direktörlüğünü yaptı. Kura çekimi sonrası, çok yakından tanıdığı Braga’nın eski gücünde olmadığını dile getiren Portekizli teknik adam, “Kolay bir eşleşme olmadı. Braga, güçlü bir takım. Geçen yılın finalist takımıyla eşleştik. Ancak Braga bu yıl çok iyi değil. Biz bu yıl daha güçlüyüz. Şansları yüzde 50-50 olarak görüyorum” dedi.            

İŞTE ŞAMPİYONLAR LİGİ 2. TUR EŞLEŞMELERİ

       

2. TUR EŞLEŞMELERİ ŞU ŞEKİLDE

Porto - Manchester City
Ajax - Manchester United
Lokomotiv Moskova - Athletic Bailbao
Salzburg - Metalist Kharkiv
Stoke City - Valencia
Rubin Kazan - Olympiakos
AZ Alkmaar - Anderlecht
Lazio - Atletico Madrid
Steaua Bükreş - Twente
Viktoria Plzen - Schake 04
Wisla Krakow - Standard Liege
Braga - BEŞİKTAŞ (Portekiz temsilcisi geçen yıl UEFA Avrupa Ligi finalinde kendi ülkesinin takımı Porto ile karşılaşmıştı. Kupayı Porto kazanmıştı.)
Udinese - Paok
TRABZONSPOR - PSV
Hannover 96 - Club Brugge
Warşova - Sporting Lizbon

Haberin Devamı

PORTEKİZLİLER MEMNUN

3. TUR EŞLEŞMELERİ ŞU ŞEKİLDE

Salzburg - Metalist Kharkiv maçının galibi / Rubin Kazan - Olympiakos maçının galibi
Warşova - Sporting Lizbon maçının galibi / Porto - Manchester City maçının galibi
Steaua Bükreş - Twente maçının galibi / Viktoria Plzen - Schake 04 maçının galibi
Wisla Krakow - Standard Liege maçının galibi / Hannover 96 - Club Brugge
Stoke City - Valencia maçının galibi / TRABZONSPOR - PSV maçının galibi
AZ Alkmaar - Anderlecht maçının galibi / Udinese - Paok maçının galibi
Lazio - Atletico Madrid maçının galibi / Braga - BEŞİKTAŞ maçının galibi
Ajax - Manchester United maçının galibi / Lokomotiv Moskova - Athletic Bailbao maçının galibi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!