Trabzonspor Polonya'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor Polonyaya gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 10:54

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Polonya'nın Legia Varşova takımı ile yarın deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, özel uçak ile Varşova'ya gitti.

Haberin Devamı

Taraftarlar, basın mensupları ve yöneticilerin de yer aldığı 140 kişilik kafile, 09.00'da özel uçak ile başkent Varşova'ya hareket etti. Kafilede, Elazığspor ile oynanılan maçta sakatlanan Yusuf Erdoğan'ın yanı sıra genç oyuncular Zeki, Abdülkadir ve Caner yer almadı. 3 Ekim'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Lazio ile yapılan grubun üçüncü maçında sakatlanan Arjantinli oyuncu Gustavo Colman ise kadroya dahil edildi. Polonyalı Adrian'a eşi ve çocuğu da eşlik etti. Trabzonspor'un yarın Legia Varşova maçına, "Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Bamba, Aykut Demir, Zokora, Adrian, Colman, Malouda, Olcan, Henrique" onbiri ile çıkması bekleniyor.

Trabzonspor'un Polonya takımlarıyla maçları

UEFA Avrupa Ligi J Grubu dördüncü maçında yarın deplasmanda Legia Varşova takımı ile karşılaşacak Trabzonspor, Polonya takımlarıyla 6. kez karşı karşıya gelecek. Bordo-mavililer, bugüne dek Polonya temsilcileri karşısında oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 6 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde ise 11 gol gördü. İlk olarak 1980-1981 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Polonya'nın Szombierki Bytom takımı ile eşleşen bordo-mavililer, sahasında 2-1 yendiği rakibi karşısında deplasmanda 3-0 kaybederek elendi. 1998-1999 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda bir başka Polonya takımı Wisla Krakow ile eşleyen bordo-mavililer, sahasında 5-1 yenildiği rakibine ikinci maçta da 2-1 mağlup olarak kupadan elenmişti. Karadeniz ekibi, bu yenilgiyle sahasındaki en farklı yenilgiyi almıştı. Trabzonspor, bu sezon UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Legia Varşova takımını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 2-0 yenerek Polonya takımları karşısında ikinci galibiyetini almıştı.

Haberin Devamı

Trabzonspor Avrupa'da liderliğini sürdürmek istiyor

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 4. maçında Polonya'nın Legia Varşova takımıyla yarın deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, grupta henüz puanı bulunmayan rakibini yenerek liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Grupta ilk maçında deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımını 2-1 yenen, ikinci karşılaşmada sahasında Lazio ile 3-3 berabere kalan, üçüncü maçında ise yarınki rakibi Legia Varşova'yı sahasında 2-0 yenerek 3 maç sonunda 7 puan ile lider durumda bulunan bordo-mavililer, Polonya temsilcisi karşısında alacağı sonuçla gruptan çıkma yolunda bir engeli daha aşmak istiyor. Avrupa kupalarında en son yenilgisini 23 Şubat 2012'de deplasmanda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı karşısında 4-1'lik sonuçla alan ve o tarihten sonra 621 gündür mağlubiyet yüzü görmeyen, bu sezon da 9 Avrupa maçında 7 galibiyet, 2 beraberlik elde eden Karadeniz ekibi, Polonya'da iyi sonuçlarını sürdürmeye çalışacak.

Fransız hakem yönetecek

Legia Varşova Stadyumu'nda (TSİ) 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Ruddy Buquet yönetecek. Buquet'in yardımcılıklarını Guillaume Debart ve Laurent Stien yapacak.

Grupta puan durumu

Trabzonspor'un lider durumda bulunduğu J Grubu'nda dördüncü maçlar öncesi puan durumu şöyle:

TAKIMLAR O G B M A Y P
-----------------------------------------------------------
1-Trabzonspor 3 2 1 0 7 4 7
2-Lazio 3 1 2 0 4 3 5
3-Apollan Limassol 3 1 1 1 2 2 4
4-Legia Varşova 3 0 0 3 0 4 0

Trabzonspor, Polonya'ya geldi

UEFA Avrupa Ligi J Grubu dördüncü maçında yarın deplasmanda Legia Varşova takımı ile karşılaşacak Trabzonspor, Polonya'ya geldi. THY'ye ait özel uçak ile sabah saatlerinde Trabzon'dan havalanan bordo-mavili kafile, yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından başkent Varşova'ya ulaştı. Burada az sayıda taraftar tarafından karşılanan bordo-mavili takım, daha sonra kamp yapacağı otele hareket etti.

Adrian'a uçakta kutlama

Trabzonspor'un Polonyalı oyuncusu Adrian Mierzejewski'ye uçakta sürpiz doğum günü kutlaması yapıldı. 27 yaşına giren Adrian için THY tarafından üzerinde Adrian'ın isminin yazılı olduğu bordo-mavili forma şeklinde pasta hazırlatıldı. Adrian, uçak kalktıktan sonra teknik direktör Mustafa Akçay, Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora ve yönetim kurulu üyesi Muhammet Engin Kara'nın da katılımıyla yapılan kutlamada pastasını kesti. Adrian'a pastasından ilk olarak Mustafa Akçay ikram etti.

Son çalışma

Trabzonspor, bu akşam Varşova Stadı'nda yapacağı son çalışmayla Legia Varşova maçı hazırlıklarını tamamlayacak. TSİ ile 22.00'de başlayacak antrenmanın ilk 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık olacak. Teknik direktör Mustafa Akçay, maç öncesi bir basın toplantısı düzenleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!