Trabzonspor, Avrupa'da Akçay ile gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor, Avrupada Akçay ile gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 21:44

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda sahasında Arnavutluk'un Kukesi takımını 3-1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kalanTrabzonspor, yeni teknik direktörü Mustafa Akçay ile Avrupa arenasında başarılı sonuçlarını sürdürdü.

Haberin Devamı

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kulüp başkanlığına seçilmesiyle Trabzonspor'a pilot takım 1461 Trabzon'dan getirilen Mustafa Akçay, ilk kez Süper Lig kulübü çalıştırması ve Avrupa deneyimi yaşamasına rağmen Avrupa kupalarında yenilgi yüzü görmedi. Bordo-mavililer, teknik direktör Akçay yönetiminde Kukesi galibiyeti ile Avrupa kupalarında bu sezon 6'ıncı maçında 5'inci galibiyetini elde etti. Bir maçtan beraberlikle ayrılan Trabzonspor'un Akçay ile Avrupa'da boynu bükülmedi. Söz konusu maçlarda 13 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise sadece 3 gol gördü.

Akçay yönetiminde ilk olarak bordo-mavili takım, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında da 0-0 beraberlikle eleyen Karadeniz ekibi, Arnavutluk'un Kukesi takımı deplasmanda 2-0 sahasında 3-1 yenerek Avrupa'da iyi sonuçlarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un Mustafa Akçay yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme ve play-off turunda oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Trabzonspor: Derry City..................: 4-2
Derry City- Trabzonspor..................: 0-3
Dinamo Minsk-Trabzonspor...........: 0-1
Trabzonspor-Dinamo Minsk..........: 0-0
Kukesi-Trabzonspor.....................: 0-2
Trabzonspor-Kukesi......................: 3-1

BAKMADAN GEÇME!