Trabzonspor 4 - 2 Derry City

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor 4 - 2 Derry City
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2013 21:23

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Trabzonspor, İrlanda temsilcisi Derry City'yi 4-2 mağlup etmeyi başardı. Temsilcimiz bu sonuçla rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skor elde etti.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya çok etkili başlayan Trabzonspor, ilk 15 dakikada 2 gol buldu. 10. dakikada Adrian rövaşata ile harika bir gole imza atarken Olcan'ın ceza sahası dışından vurduğu ve kaleciden seken topu tamamlayan Henrique ikinci gole imza atan oyuncu oldu. Bu dakikadan sonra rakip takım uzaktan şutlarla bulduğu 2 golle karşılaşmayı eşitliğe taşıdı. 2 golün ardından şoka giren bordo mavili ekip bu şoku 40. dakikada Molloy'un kendi kalesine attığı golle atlattı. İkinci yarıda Giray'ın kafa vuruşundan bulduğu golle farkı tekrar ikiye çıkartan Karadeniz temsilcisi deplasmanda oynayacağı rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skor elde etti.


Trabzonspor:
Onur - Zeki, Mustafa, Giray, Celutska - Aykut, Colman, Adrian, Olcan, Volkan - Henrique
Derry City: Doherty, Madden, Shane McEleney, Greacen, Osborne, Molloy, Higgins, McNamee, Patrick McEleney, Kavanagh, McDaid

Karşılaşmadan önemli pozisyonlar;

-DK.53 Goller kaldığı yerden devam ediyor. Giray korner atışından kafayla golü buldu ve farkı tekrar 2'ye çıkardı.
-İlk yarı sona erdi...
-DK.40 Golll... Şoku atlatıyoruz. Olcan'ın sağ kanattan kullandığı serbest atışta Molloy'un ters vuruşunda top ağlara gitti.
-DK.33 Kavanagh ilk golün çok benzeri bir golle skora eşitliği getirdi.
-DK.25 McDaid ceza sahası dışından vurduğu şutla farkı 1'e indirdi.
-DK.14 Olcan'ın uzaktan vuruşunda kaleci topu sektirince Henrique topu kolay bir şekilde ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı.
-DK.10 Adrian geçen sezon kaldığı yerden devam ediyor. Adrian penaltı noktası üzerinden rövaşatayla topu Derry City ağlarına gönderdi.

-Karşılaşmaya konuk ekip Derry City başladı.


KARŞILAŞMADAN NOTLAR / Yunus Emre SEL / TRABZON DHA

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, maçtan bir gün önce düzenlediği basın toplantısında, “Bir iki mevkide kararsızım hala oynatacağım 11’i belirlemedim” demişti. Ancak büyük bir sürpriz yapmayan Akçay, beklenen kadroyu sahaya sürdü. Teknik direktör Akçay’ın Alanzinho’nun yerine ise Volkan’ı tercih etmesi dikkat çekti. Bu arada bordo mavili takımda Yattara’dan sonra kimin giyeceği merakla beklenen şehrin plaka kodu olan 61 numaralı formayı Zeki Yavru giydi. Kaptan Tolga Zengin’in yedek kulübesinde oturması nedeniyle sahaya takım kaptanı olarak ise Onur Recep Kıvrak çıktı.

4 YABANCI OYUNCU 11’E GİRDİ
Bordo mavili takımın kadrosunda bulunun 12 yabancı oyuncudan sadece Henrique, Adrian, Celustka ve Colman, 11 kişilik kadroda yer aldı. Yabancılardan Alanzinho ise 18 kişilik kadroya girmeyi başardı. Zokora, Cech, Emerson, Sol Bamba ile sakatlıkları bulunun Janko ve Sapara, kadroya alınmadı. Yeni transfer Malouda da bu maçta forma giyemedi.

BİLETLERİN TAMAMI TÜKENDİ
Trabzonsporlu taraftarlar Derry City ile oynanan maça yoğun ilgi gösterdi. Maç öncesi satışa sunulan biletlerin tamamı tükenirken, TS Club’larda yeni satışa sunulan formalara ise yoğun ilgi olduğu öğrenildi. Yönetim özellikle Malouda transferinden sonra kombine satışlarında büyük bir patlama yaşandığı duyurdu. Maç için bilet bulamayan taraftarlar ise stat dışından yönetime tezahüratlarda bulunarak stada alınmalarını talep etti.

MUSTAFA AKÇAY’IN İLK MAÇI
Trabzonspor’da Teknik Direktör Mustafa Akçay, takımın başındaki ilk resmi maçına çıktı. Bordo – mavili takımın alt yapısında ve 1461 Trabzon’da görev yapan Akçay’ın oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Trabzonspor'da ayrıca 1461 Trabzon’dan transfer edilen Abdülkadir Özdemir de, Trabzonspor formasıyla ilk kez Hüseyin Avni Aker Stadyumu’na çıkmanın heyecanını yaşadı. Abdülkadir, kariyerinde de ilk kez bir Avrupa kupası maçının kadrosunda yer aldı.

AYKUT DEMİR İLK 18’DE
Bordo mavili takımın Gençlerbirliği’nden transfer ettiği Aykut Demir, geç geldiği Davraz kampında ve ardından yapılan antrenmanlarda iyi bir görüntü ortaya koyunca Akçay, tarafından maçın 18 kişilik kadrosuna alındı. UEFA’ya bildirilen 22 kişilik listede yer alan Batuhan Karadeniz sakatlığı nedeniyle, kaleci Zeki Ayvaz, Caner ve Yusuf Erdoğan ise performansları yeterli görülmediği için Akçay, tarafından maç kadrosuna alınmadı.

BAŞKAN VE YÖNETİM İLK KEZ İZLEDİ
Trabzonspor’da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de takımı, göreve geldikleri günden itibaren ilk kez izleme fırsatı buldu. Isparta’da yapılan hazırlık maçlarını izleyemeyen Başkan Hacıosmanoğlu, maç öncesi oyuncularına başarı dileklerinde bulundu.

MAÇ ÖNCESİ YAĞMUR SÜRPRİZİ
Trabzon’da Derry City maçının başlamasına dakikalar kala yağmur yağmaya başladı. Bordo mavili taraftarlar da yağmur karşısında hazırlıksız yakalandı. Yönetim ise taraftarları unutmayarak stoklarda bulunan yağmurlukları hemen tribünlere dağıttı.

PATTERSON SON ANDA KADRODAN ÇIKARTILDI
İrlanda temsilcisi Derry City’nin en önemli oyuncularından olan Rory Patterson, son anda kadrodan çıkartıldı. Dün akşam Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda yapılan son antrenmanda sakatlanan futbolcunun yoğun tedavi programına rağmen maça yetiştirilemediği öğrenildi.

MALOUDA MAÇI TRİBÜNDEN İZLEDİ
Trabzonspor’un 2 yıllık sözleşme imzaladığı Fransız yıldız Florent Malouda, maçı tribünden izledi. Transferi UEFA listesinin belirlenmesinden sonra gerçekleştiği için kadroya alınamayan Malouda, maç öncesi takım arkadaşlarına başarı dileklerinde bulundu. Malouda, tribünde taraftarlarla da bol bol hatıra fotoğraf çekildi. Fransız yıldızın basın önündeki sözleşme imzalama töreninin Derry City maçı sonrası gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

5 DERRY CITY TARAFTARI MAÇI İZLEDİ
Bu arada Derry City’yi İrlanda'dan gelen 3 gazeteci takip edereken ve yaklaşık 20 kadar taraftar da takımlarına destek verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!