Trabzonspor 2 - 1 Çaykur Rizespor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor 2 - 1 Çaykur Rizespor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 19:20

Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor'u yabancı oyuncuları Adrian ve Malouda'nıngolleriyle 2-1 mağlup etti. Rizespor'un golü ise Tevfik'den geldi. Taraftarların gösterdiğitepkiyle gözyaşları içinde sahayı terk eden Volkan maça da damga vurdu.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMANIN CANLI ANLATIMI

MAÇ SONU AÇIKLAMALAR

Derbiye çok hızlı başlayan ev sahibi Trabzonspor, 2. dakikada Adrian'ın ceza sahası dışından vurduğu sert şutla golü buldu. Çaykur Rizespor'un bu gole cevabı ise 40. dakikada Tevfik Köse'nin altı pasın içinden güzel vuruşuyla geldi.

İlk yarının son dakikalarında Volkan Şen ile kendi taraftarı arasında başlayan diyalog ise dramatik bir şekilde sonuçlandı. Kendisine tepki gösteren taraftarlara cevap veren Volkan'ı takım arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Volkan gözyaşlarını tutamadı ve sahanın ortasında ağlamaya başladı. Volkan değişiklik işareti gösterilmeden de sahayı terk etti.

Bordo mavililere galibiyeti getiren gol ise ikinci yarının başında yeni yıldızı Malouda'nın harika füzesiyle geldi.

Lig tarihinde mücadele ettiği 39 sezon boyunca toplamda 1999 gol atan Trabzonspor'da 2000. golü ise Polonyalı Adrian kaydetti.

Haberin Devamı


Trabzonspor 2-1 Ç.Rizespor
GOL:
DK.2 Adrian, DK.49 Malouda / DK.40 Tevfik (Ç.Rizespor)

MAÇIN AYRINTILARI
-Karşılaşmada son düdük geldi. Karadeniz derbisini Trabzonspor 2-1 kazandı.
-Karşılaşmanın son dakikasında Çaykur Rize beraberlik fırsatını değerlendiremedi. Sağ kanattan Ali Adnan'ın kullandığı harika frikikte top üst direğe çarptı.
-GOL..Harika bir gol... Malouda... Ceza sahası dışından gelişine öyle bir vurdu ki topu çatala gönderdi.
-GOL..Çaykur Rizespor Tevfik'in golüyle beraberliği yakaladı. Sercan'ın ortasında uzaklaştırılamayan topu Tevfik harika bir vuruşla filelere gönderdi.
-Trabzonspor, Çaykur Rizespor kalesini ablukaya aldı. Üst üste yakalanan fırsatlarda önce Soner daha sonra Volkan'ın şutlarını kaleci Pawelek zorlukla çıkardı.
-GOL.. Trabzonspor maça golle başladı. Adrian ceza sahası dışından sert vurdu ve golü buldu. Bu gol aynı zamanda Trabzonspor'un lig tarihinde attığı 2000. gol oldu.
-Karşılaşma Trabzonspor'un vuruşuyla başladı.



TRABZONSPOR: Onur - Zeki, Aykut Demir, Mustafa, Olcan - Aykut Akgün, Zokora, Adrian, Soner, Volkan - Henrique
Ç.RİZESPOR: Pawelek - Koray, Wiera, Sezer, Alİ Adnan - Kıvanç, Sylvestre, Tevfİk, Eren, Sercan - Uche Kalu

KARŞILAŞMADAN NOTLAR

Haberin Devamı

KADROYU DEĞİŞTİRMEDİ
Bordo-mavili takımın teknik direktörü Mustafa Akçay, UEFA Avrupa Ligi'nde 2-0 kazandıkları Kukesi maçınının kadrosunda değişikliğe gitmedi. Akçay, Kukesi maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Malouda ve Giray ile kart cezalısı Colman'ı 18 kişilik kadroya dahil etti ancak bu oyuncuları yedek soyundurdu. Sakatlığı süren Bosingwa ise maç kadrosunda yer almadı.

Çaykur Rizespor'da ise cezalı Leonard Kuweuke ve sakatlıkları bulunan Hurşut Meriç ile kaptan Cernat takımda yer alamadı.

BAKANLAR MAÇTA
Trabzonspor'un sahasında bu sezon oynadığı ilk lig maçını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da izledi. Kamp Eğitim Merkezi, yüzme havuzu, yaz spor okulları çalışmalarını incelemek ve doğa kampını ziyaret etmek üzere bugün Trabzon'a gelen Bakan Kılıç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile cuma akşamı bölgeye gelen Bakan Yazıcı da "Karadeniz derbisi"ni izleyenler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

TARAFTAR İLGİSİ
Trabzonspor'un sahasındaki ilk maçına taratfarlar çok fazla ilgi göstermedi. Ligin ilk haftasında Beşiktaş'a deplasmanda 2-0 mağlup olan bordo-mavili takımın karşılaşmasını yaklaşık 15 bin dolayında taraftar izledi. Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde yer yer boşluklar bulunurken, yaklaşık 100 kişilik Çaykur Rizespor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını Trabzon deplasmanında yalnız bırakmadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!