Trabzonspor: 1 - Apoel: 0

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor: 1 - Apoel: 0
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 24, 2006 22:35

Haberin Devamı

Geçen sene Rum rakibine elenen Trabzonspor, ilk maçta son dakika golüyle beraberliği kurtardığı Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel'i rövanş maçında Ömer Rıza'nın golüyle yendi. Bordo-mavililer, bu sonuçla UEFA Kupası'nda bir üst tura çıktı.

3. dakika Ferhat'ın sağ kanattan ceza sahası kenarına inerek yaptığı ortada, iyi yükselemeyen Umut topa dokunamayınca, takımını mutlak bir golden etti.

21. dakika, soldan Umut'un yaptığı ortayla ceza sahası içinde topla buluşan Szymkowiak'ın volesi az farkla auta çıktı.

68. dakikada Yattara'nın muhteşem frikiğinde kaleci topa son anda dokundu. Direğe da çarpan top auta çıktı.

80. dakikada Yattara'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Ömer Rıza, plase vurdu ancak direğe takıldı. Yardımcı hakem daha sonra ofsayt bayrağını kaldırdı. 

Trabzonspor beklediği golü 87. dakikada buldu. Yattara'nın ortasında boşa çıkan kalecinin hatasını affetmeyen Ömer Rıza beklenen golü ağlarla buluşturdu: 1-0

TRABZONSPOR: 1 - APOEL: 0

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Michael Weiner, Sönke Glindemann, Norbert Grudzinski (Almanya)
Trabzonspor: Jefferson, Ferhat, Stepanov, Fatih, Celaleddin, Hüseyin, Hasan, Szmykowiak (Dk. 89 Enis Kahraman), Gökdeniz, Umut (Dk. 79 Ömer Rıza), Yattara
Apoel FC: Morphis, Florea, Seghiri (Dk. 45 Gomes), Ribeiro, Fernandes, Satsias (Dk 84 Georgio), Ä°lia (Dk. 80 Neofytou), Makridis, Kontis, Solari, MichaelÂ
Sarı kartlar: Dk. 1 Fatih Akyel, Dk. 71 Hasan Üçüncü, Dk. 87 Ömer Rıza (Trabzonspor), Dk. 23 Ribeiro, Dk. 66 Gomes (Apoel FC)
Gol: Dk. 87 Ömer Rıza (Trabzonspor)

NOTLAR

APOEL maçına, bordo-mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi. 20 bini aşkın taraftar, Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde takımlarına Türk, KKTC ve Trabzonspor bayraklarıyla destek verdiler. Maçtan önce 13 bin Türk, 11 bin Trabzonspor ve 100 de KKTC bayrağı dağıtıldı. APOEL FC ile birlikte Trabzon'a gelen yaklaşık 50 kişilik taraftar grubu da takımlarını yalnız bırakmadı.

KKTC'den bugün kente gelen yaklaşık 120 taraftar da Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde yer aldı. KTHY havayollarıyla kente gelen taraftarlar, bordo-mavili takıma destek verdiler.

TRABZONSPOR'DA 4 EKSÄ°K

Trabzonspor'da UEFA'ya bildirilen listeden sonra transfer edilen Marcelinho, Ersen Martin ve Musa Büyük ile sakatlığı süren Murat Ocak, APOEL FC karşısında takımdaki yerlerini alamadı. Teknik direktör Sebastiao Lazaroni, Marcelinho'nun yerine İbrahim Yattara'yı, Murat Ocak'ın yerine de Celaleddin'e ilk 11'de görev verdi.

Lazaroni, ligde geçen hafta Gaziantepspor maçında iyi performans gösteremeyen Tolga Zengin'i yedek kulübesinde oturttu. Jefferson, ligin ilk haftasındaki Kayserispor maçının ardından 3 maç sonra tekrar forma şansı buldu.

KALEDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Karşılaşmayı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, AK Parti Trabzon milletvekileri, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Genç Milli Takımlar sorumlusu Ünal Kahraman, Trabzonpor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ile
izledi.

Karşılamayı 18'i KKTC'den, 13'ü Kıbrıs Rum Kesimi'nden olmak üzere toplam 187 gazeteci takip etti. Karşılaşmada özel güvenlik dahil statta toplam bin güvenlik görevlisi görev yaptı.

APOEL FC takımı karşılaşmadan 2,5 saat önce kamp yaptığı Maçka Sümela Otel'den stada 3 eskort eşliğinde geldi.
Stada ismi verilen Hüseyin Avni Aker, bugün ölümünün 62. yılında saygıyla anıldı. Karşılaşma öncesi vefat eden
Trabzonspor'un eski başkanlarından Mazhar Afacan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yattara, Afrika Kupası eleme maçları için bugün Gine Milli Takımı'na davet edildi. Gine Futbol Federasyonu, Yattara'nın 28 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında serbest bırakılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!