Torku Konyaspor 0-0 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Torku Konyaspor 0-0 Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 17:21

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor ile golsüz berabere kaldı. Sarı kırmızılıların bu sezon kangren haline gelen deplasman fobisi Konyaspor karşısında da sürdü. Çok sayıda gol pozisyonuna girmesine rağmen topu rakip filelerle buluşturamayan sarı kırmızılılar son 5 deplasman maçında 3 puan sevinci yaşayamadı. Aslan bu sonuçla lider Fenerbahçe ile olan farkın daha da açılmasına kapı aralarken 2.'lik için Beşiktaş'a karşı avantaj yakalama şansını da elinin tersiyle itmiş oldu.

Haberin Devamı

Öte yandan karşılaşmanın son dakikalarında sarı kırmızılı taraftarlar futbolcuları ve teknik heyeti protesto etti. Konya'da takımlarını destekleyen Galatasaray taraftarları futbolcuları "En büyük taraftar futbolcular sahtekar", teknik heyeti ise "İstifa" sloganlarıyla protesto etti.


KARŞILAŞMANIN CANLI ANLATIMI



Stat: Büyükşehir Belediyesi Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Torku Konyaspor: İtandje, Selim Ay, Ali Çamdalı, Kibong, Hleb (Dk. 85 Recep Aydın), Gekas, Vukoviç, Djalma (90+2 Okan Derici), Ali Turan, Mehmet Uslu, Hasan Kabze (Dk. 80 Ömer Ali Şahiner)
Galatasaray: Muslera, Ceyhun Gülselam (Dk. 80 Hajroviç) Selçuk İnan, Sneijder, Telles, Burak Yılmaz, Umut Bulut (Dk. 61 Berk İsmail Ünsal), Hakan Balta, Semih Kaya, Eboue, Yekta KurtuluşSarı kartlar: Dk. 61 Hleb, Dk. 88 Selim (Torku Konyaspor) , Dk. 68 Ceyhun (Galatasaray)

Haberin Devamı


MAÇIN AYRINTILARI

-84. dakikada Burak ceza sahası dışından çok sert vurdu top önce üst direğe sonra yere çarptı hakem devam dedi. Pozisyonun tekrarında topun çizgiyi geçmediği görüldü.

Torku Konyaspor 0-0 Galatasaray


-80. dakikada bu kez Ceyhun oyundan çıkıyor ve Hajrovic oyuna giriyor.
-69. dakikada Berk İsmail sol çaprazdan topla Konyaspor ceza sahasına girdi ve uzak direğe plasesini bıraktı. Top direği adeta yalayarak dışarı çıktı.
-62. dakikada Galatasaray'da Umut oyundan çıkarken altyapıdan yetişen Berk İsmail giriyor.
-50. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Sneijder şutunu çekti top üstten auta çıktı.
-Karşılaşmada 2. yarıya Konyaspor başladı.
-İlk yarının son düdüğü geldi.
-40. dakikada Djalma'nın sağ kanattan ortasına Hasan Kabze kafa vuruşunu yaptı top etkisiz kaldı.
-30. dakikada orta sahadan topla çıkan Sneijder kaleci Itandje ile karşı karşıya pozisyonda kaldı. Sneijder'in vuruşunda Itandje başarılıydı ve topu kornere çeldi.
-23. dakikada sol kanattan gelen ortaya Gekas kafayı vurdu. Top az farkla auta çıktı.
-9. dakikada Sneijder'in pasında Umut rakip ceza sahasına hareketlendi ancak müdahaleyle yerde kaldı. Ceza yayı üzerindeki serbest atışı Sneijder kullandı, top direğin yanından auta çıktı.
-Mücadeleye Galatasaraylı futbolcular başlıyor..

Haberin Devamı


MAÇTAN NOTLAR

Almanya'daki altyapı projesi için Düsseldorf'da bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı kırmızılı takımı Konya'da yalnız bırakmadı. Almanya'dan gece geç saatlerde dönen Başkan Ünal Aysal ayağının tozu ile Konya'ya geldi. Yönetim Kurulu üyelerinden Galatasaray takımına deplasman maçlarında tam destek vermesini isteyen Başkan Ünal Aysal, maçın başlamasına az bir süre kala özel uçağı ile Konya'ya geldi.

Aysal ile birlikte Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Basketbol Şubesi'ne atanan Yönetim Kurulu üyesi Necati Demirkol, Şükrü Ergün, Mete İkiz ve 2.Başkan Özkan Olcay da Konya'da bulunuyor...
Geçtiğimiz hafta Galatasaray İletişim Direktörü görevine getirilen Ali Kırca'da Konya'ya gelerek stadyumdaki yerini aldı.

Eboue döndü

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, ligde son olarak 8 Mart'taki Akhisar Belediye maçında şans verdiği, Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea maçından sonra ise iki maçtada forma giyemeyen Eboue'yi dün 11'de sahaya sürdü. Cim-Bom'da Drogba ve Chedjou sakatlıkları, Melo ise cezası yüzünden Torku Konya maçında forma giyemedi. İstanbul'da bırakılan doğer bir isim ise Burdisso'ydu.

Fedekar Selçuk

Bursa ile yapılan kupa maçında sakatlanarak oyunu terk eden ve sadece önceki gün takımla beraber çalışabilen Selçuk İnan dünkü maçta forma giydi. Fenerbahçe maçı öncesi bu şekilde oynamasının risk olabileceği üzerinde durulurken, teknik kadronun kararı Selçuk'a bıraktığı belirtildi. Selçuk'un da oynama isteği dikkate alınarak, sahaya sürüldüğü bildirildi.

Aysal takipte

Haberin Devamı

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal geleneği sürdürdü. Cim-Bom'un patronu, Karabük'ten sonra Konya deplasmanında da tribündeki yerini alarak zor günler geçiren takımını yalnız bırakmadı. Ayrıca yönetimden 2. Başkan Özkan Olcay ve idareciler Şükrü Ergün, Necati Demirkol ve Mete İkiz ile birlikte İletişim Direktörlüğü görevine getirilen Ali Kırca da maçı izleyenler arasındaydı. İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Burak Yılmaz'ın babası Fikret Yılmaz, son günlerin tartışılan ismiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Baba Yılmaz, Burak'ın Galatasaray'da ayrılma gibi bir düşüncesinin söz konusu olmayağını belirterek, "Burak Galatasaray'da aradığı ortamı buldu. Onun tek hedefi Galatasaray'da kalmak ve efsaneler arasına adını yazdırmak" dedi.

İKİ YILDIZA F.BAHÇE UYARISI

Üç aydır deplasmanda galibiyet alamayan ve Konyaspor karşısında bu istatistiği bozmak isteyen Galatasaray'da Roberto Mancini, derbi öncesi 2 yıldızına özel uyarı yaptı!

Mancini, Wesley Sneijder ve Hakan Balta'yı takımın kamp yaptığı Rixos Otelinde özel olarak uyardı. Fenerbahçe derbisi öncesinde sarı kart sınırında olan Sneijder ve Hakan Balta'ya, Mancini, Konya maçında hamlelerinde dikkatli olmaları ve hakemle hiçbir şekilde diyaloğa girmemelerini istedi.

90 GÜNDÜR DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'a konuk olan Galatasaray, deplasmanlarda 90 gündür devam eden galibiyet hasretini sona erdirmeye çalışacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda üst üste aldığı başarısız sonuçlarla eleştirilerin hedefi olan sarı-kırmızılı takım, Torku Konyaspor karşısında alacağı bir galibiyetle hem kötü gidişine "dur" demeye hem de ligde 90 gün aradan sonra bir dış saha maçın kazanmaya gayret gösterecek.

Ligde bir dış saha maçındaki son galibiyetini, 28 Aralık 2013 tarihindeki 17. hafta müsabakasında Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yenerek elde eden "Cim Bom", ardından çıktığı 4 deplasman maçında rakipleriyle yenişemedi.

Kayseri Erciyesspor galibiyeti sonrası deplasmanda Gaziantepspor (0-0), Medical Park Antalyaspor (2-2), Çaykur Rizespor (1-1) ve Kardemir Karabükspor'la (0-0) oynayan Galatasaray, hiç yenilmemesine karşın rakiplerine üstünlük kuramadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!