TGC, hep korunması gereken bir kurum

Güncelleme Tarihi:

TGC, hep korunması gereken bir kurum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2005 02:39

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından üyeliğe kabul edilen Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başanı Vuslat Doğan Sabancı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan’ın üyelik rozeti, TGC Başkanı Orhan Erinç tarafından takıldı. Törene katılan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, TGC’nin hep korunması gereken önemli bir kurum olduğunu söyledi.

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti’nin Cağaloğlu’ndaki lokalinde yapılan törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, ‘Bugün aramıza katılan üyeler, cemiyetimizi daha da güçlendirecekler. Onlara da buradan hoşgeldiniz diyorum’ dedi. Erinç, daha sonra Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başanı Vuslat Doğan Sabancı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan’nın üyelik rozetlerini taktı.

Gecenin sunuculuğunu yapan Orhan Ayhan’ın ‘Gazete Sahipleri Birliği Başkanı, sürekli basın kartı sahibi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1304 sicil numaralı üyesi’ diye anons ettiği Aydın Doğan da cemiyet üyeliğine kabul edilen Hürriyet Gazetesi Muhabiri Ayten Serin ve Zaman Gazetesi Muhabiri Abdullah Dirican’ın rozetlerini taktı. Aydın Doğan yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

DAHA ETKİN OLALIM

‘Orhan Erinç’in odasında, Orhan Bey’den önceki başkanların fotoğraflarına baktık. Eski başkanlar tabiri kullanılmıyormuş, Orhan Bey’den önceki başkan tabiri kullanılıyormuş. İlk başkanlığı 1946-49 yılları arasında rahmetli Sedat Simavi Bey yapmış. Ondan sonraki başkan Burhan Felek idi. Burhan Felek Bey’e yetiştim, beraber çalıştık. Nezih Bey’le uzun yıllar beraber çalıştık. Nail Bey’le beraber çalıştık. Bu cemiyete mesleğe ilk adımı attığım günden beri, bir meslek kuruluşu olarak, Türkiye Gazeticiler Cemiyeti’nin hep korunması gereken önemli bir kurum olduğu kanaatini taşıdım. Halen de o kanaati taşıyorum. Hatta müesseseler üzerinde, biraz daha bizler üzerinde biraz daha etkin olmasını diliyorum. Ama son yıllarda gazete sahiplerinden de kaynaklanan birçok problemler oldu. Cemiyetin biraz etkinliği azaldı. İnşaallah bundan sonra etkinliği daha da artar.’

İki kızının bugün gazete sahibi olduğunu, Gazeteciler Cemiyeti üyesi olarak rozet takmalarının kendisini mutlu ettiğini anlatan Aydın Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

KIZLARIMIN İSTEĞİ

‘Ben çocuklarımdan hiç değilse birisinin yayıncı olmaması için çok gayret sarf ettim. Dört kızım var. Ama dördü de ‘Biz yayıncı olacağız. Sen öbür işlerini istersen sat’ dediler. Hiçbirisi öteki işlerime gelmedi. O bakımdan onlar da yayıncılığın genel meselelerine ümit ediyorum ki, eğilirler. Onlar da bu gelenekleri devam ettirirler. Herkese teşekkür ediyorum.’

Nikah şahidine vefa

DOĞAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, yıllar önce nikáh şahitliğini yapan eski Gümüşhane Valisi Mustafa Karaer’in oğlu Mete Karaer’in nikáh şahitliğini yaptı.

Koç Grubu Beyaz Eşya Dış Ticaret Müdürü 46 yaşındaki Mete Karaer, Rusya’da görevliyken tanıştığı 24 yaşındaki diş teknikeri ve sosyolog Anastasia ile dün gece Moda Deniz Kulübü’nde düzenlenen törenle dünya evine girdi. Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, oğullarını evlendiren nikáh şahitleri Vali Mustafa Karaer ve eşi Necla Karaer’i bu mutlu günlerinde yanlız bırakmadılar. Karaer çiftinin çok sayıda aile dostunun da katıldığı törende gelinin şahidi Culya Svetkova oldu. Yeni evli çift balayını Maldiv Adaları’nda geçirecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!