"TFF orta oyunu oynuyor"

Güncelleme Tarihi:

TFF orta oyunu oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 10:49

Galatasaray’ın eski 2. Başkanı Mehmet Helvacı, TFF Yönetimi’nin 58. maddeyle ilgili aldığı genel kurulu kararının ortaya oyunu olduğunu, ancak bunu söyleyerek orta oyuncularına da haksızlık yapmak istemediğini söyledi.

Haberin Devamı

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Helvacı, TFF’nin, kararı, genel kurul iradesine bırakarak meşru bir zemin oluşturmaya çalıştığını; ancak maddenin değiştirilmesi konusunda tek yetkinin yine TFF Yönetimi’ne ait olduğunu, genel kuruldan çıkan kararın sadece tavsiye niteliğinde olduğunu, maddenin değiştirilmemesi gerektiğini ve Federasyon’un bu tarihi sorumluluktan hiçbir  biçimde kaçamayacağını söyledi. 

İşte Mehmet Helvacı’nın açıklamaları 

GENEL KURUL KARARI BAĞLAYICI DEĞİLDİR; TFF YÖNETİMİ SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ

Federasyon’un yapmış olduğu girişim tamamen orta oyunu, tabii buna orta oyunu deyince orta oyunculara da haksızlık yapmış oluyoruz. Maddeyle ilgili karar TFF Yönetimi tarafından verilir, bu genel kurulun işi değildir.  TFF, genel kurul arıcılığıyla elindeki yetkiyi başkalarına daha geniş bir şekilde kullandırmak istiyor, bunun sonucunda da ‘herkes  öyle istiyor, ne yapalım biz de bu karara uyarız’ diyebilmek amacıyla bunu yapıyor.  Genel kuruldan çıkan karardan sonra bu yaklaşım içerisine girseler dahi bunu yapamayacaklardır; çünkü yetki ve sorumluluk kendilerindedir, bunu genel kurula devretme hakkı da yoktur orada çıkacak karar tavsiye niteliğindedir.  Bu tavsiyeye yönetim kurulu uymak zorunda değildir. Hele de bu tavsiye hukuka, ahlâka aykırı ise hiç uymak zorunda değildir. Bunun vebali de günahı da, her şeyi Futbol Federasyonu’nun üzerindedir. Şike yapan, teşvik primi verenlerin küme düşmesinin önüne geçmek isteniyor; bunun çaresi de ilgili maddeyi değiştirmek. Bunu değiştirebilmek için böyle bir hamle yapılıyor.  Ayrıca, maddenin değiştirilmesi konusunda karar verenler, daha sonra çocuklarının yüzlerine nasıl bakacaklar, bunun da düşünülmesi gerekir.
 
SPOR ADAMLARI ÇOCUKLARININ YÜZLERİNİ KARA ÇIKARACAK BİR KARAR ALMAZLAR; MADDENİN DEĞİŞTİRİLMESİ KONUSUNDA KARAR ÇIKARSA, DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEMEYENLER DAVA AÇMALI

26 Ocak’taki genel kuruldan arzu edilen yönde bir karar çıkacaktır; ama bu kararın çıkması hiçbir şeyi değiştirmez. Ben spor adamlarının daha ilkeli olmasını bekliyorum. Umarım çocuklarının yüzüne leke sürecek bir hamle de bulunmazlar; çünkü bu bütün dünya basınında dillendirilecek aleyhimizde bir koz olarak kullanılacaktır. Ayrıca bu kararı desteklemediğini söyleyen bütün kulüpler de bu karar aleyhinde derhal dava açmaları gerekir. Bu davayı açmazlarsa zımni olarak destekliyorlar demektir. 

Haberin Devamı

GALATASARAYLILAR BU KONUDA ORTAK HAREKET ETMELİ

Bir Galatasaraylı olarak bu konuda yönetimden sonuna kadar direniş bekliyorum. 58. maddenin değiştirilmesi konusunda karar alınırsa bunun aleyhinde dava açmalarını bekliyorum. Galatasaraylıların ortak hareket etmesini bekliyorum; çünkü Galatasaraylıların bu ülkeye yaptığı en büyük katkı etik anlayışlarıdır.
 
UEFA KORKUSUYLA DEĞİL, KENDİ AHLÂK ANLAYIŞIMIZ İÇİN MADDENİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ ÖNLEMELİYİZ
 
UEFA yaptırım uygular kaygısıyla maddenin değiştirilmesine karşı çıkılıyorsa, bu büyük bir utanç. Bu durumda biz bu işlerle hiç uğraşmayalım, kapatalım gidelim. Bu kendi ahlâk anlayışımızla ilgilidir. UEFA tabii ki yaptırım uygulayıp, bu kararı alanlar hakkında davalar açacaktır. Ayrıca UEFA yaptırımı uygulamasa bile bizim maddenin değiştirilmemesini istememiz konusunda bir sebep mi var! Şikeyi kim yaparsa yapsın cezalandırılması gerekir. Bu konuda şu ya da bu veya bir kurum bir şey der diye karar alamayız. Biz kendi değerlerimiz, ahlâk anlayışımız açısından bunu yapmak zorundayız. Dışarıdan gelecek bir zorlamayla değil.
 
FUTBOL TAKIMINDAN ÇOK MEMNUNUM, ELİMDEN GELEN KATKIYI YAPMAYA HAZIRIM
 
Futbol takımının geldiği aşamadan çok memnunum. Bu konuda ne yapmak, nasıl bir destek vermek gerekiyorsa sonuna kadar vermeye hazırım.  Hepsini yürekten kutluyorum, tebrik ve taktir ediyorum. Umarım 2012’de de aynı şekilde başarılı olmaya devam ederler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!