TFF kongresinde yüzyılın çalımı! Dürüst, Demirören'in listesine girdi, Ulusoy kaybetti

Güncelleme Tarihi:

TFF kongresinde yüzyılın çalımı Dürüst, Demirörenin listesine girdi, Ulusoy kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 11:02

Ankara'da yapılan TFF Olağan Genel Kurulu'nda sürprizler peş peşe geliyor. Haluk Ulusoy için imza toplamasına rağmen dün taraf değiştirip Yıldırım Demirören'in listesine giren Can Çobanoğlu, bu sabah kadro dışı kaldı! Demirören, Çobanoğlu'nun yerine Ali Dürüst'ü listeye aldı. Adaylık için gerekli 60 imzayı toplayamayan Ulusoy aday olamadı. Demirören 214 imza ile tek başkan adayı olarak seçime girdi ve yeniden başkan seçildi. Haluk Ulusoy mahkemeye başvuracağını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni başkan ve yönetim kurulunun seçileceği Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi sürpriz üstüne sürpriz yaşandı...

TFF kongresinde yüzyılın çalımı Dürüst, Demirörenin listesine girdi, Ulusoy kaybetti


Kongrenin yapılacağı Ankara Marriott Otel'de iki gündür yoğunlaşan kulis faaliyetlerinde ilk sürpriz Galatasaray Kulübü delegesi Can Çobanoğlu'ndan geldi. Uzun yıllardır Haluk Ulusoy'un en yakınındaki isimlerden biri olan Çobanoğlu, TFF Başkanlığı'na aday adayı olan Ulusoy için imza bile toplamıştı. Ancak Çobanoğlu dün öğle saatlerinde herkesi şoke eden bir hamle yapıp, Yıldırım Demirören'in listesine girdi.

Bu gelişme kulislere bomba gibi düşerken, Çobanoğlu, hem Demirören hem Ulusoy kanadından büyük tepki aldı.

Haberin Devamı

TFF kongresinde yüzyılın çalımı Dürüst, Demirörenin listesine girdi, Ulusoy kaybetti

Haluk Ulusoy taraftarları Can Çobanoğlu'nun (üstte) bu kararını 'ihanet' olarak değerlendirirken, Yıldırım Demirören kanadı da yıllarca Ulusoy'la beraber çalışan ve neredeyse onunla özdeşleşen Çobanoğlu'nu benimsemelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Saat 11.00'de başlayan kongreye dakikalar kala ikinci büyük sürpriz geldi... Yıldırım Demirören, yoğun tepkiler üzerine Can Çobanoğlu'nu listeden çıkardı ve yerine Galatasaray'ın eski yöneticisi Ali Dürüst'ü aldı.

TFF KONGRESİNDEN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR

AHMET GÖKÇEK DE DEMİRÖREN'İN LİSTESİNE GİRDİ
Demirören'in üçüncü sürprizi ise Ahmet Gökçek oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek, Demirören'in yönetim kurulu listesine girdi.

Bu arada Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu yapısında değişikliğe gidip, 2 olan Başkanvekili sayısını 4'e çıkardı.

TFF kongresinde yüzyılın çalımı Dürüst, Demirörenin listesine girdi, Ulusoy kaybetti

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN LİSTESİ

ASİL ÜYELER:
Servet Yardımcı
Nihat Özdemir
Ali Dürüst
Hüsnü Güreli
Cengiz Zülfikaroğlu
Alaattin Aykaç
Mustafa Çağlar
İbrahim Usta
Ali Düşmez
Kaan Terzioğlu
Arif Koşar
Yaşar Aşçıoğlu
Erhan Kamışlı
Ahmet Gökçek

Haberin Devamı

YEDEKLER:
Ziya Erbaş
Mete Düren
Zafer Tırpançeken
Selahattin Aydoğdu
Serhat Soysal
Ali Özdoğan
Atilla Bingöl
Mustafa Tekgöz
Mustafa Küçükmeral
Cevat Ay
Ömer sarılar
Saliha Küpra Sarıali
Bayram Yüksel
Fuat Guguloğlu

TFF kongresinde yüzyılın çalımı Dürüst, Demirörenin listesine girdi, Ulusoy kaybetti


ULUSOY ADAY OLAMADI, DEMİRÖREN TEK ADAY
Kongrede divan başkanlığı yapan Mehmet Baykan, başkan adayları için imza veren delegelerin sayısını açıkladı. Baykan, Yıldırım Demirören için 240, Haluk Ulusoy için 65 imza çıktığını, her iki aday adayına imza verenlerin sayısının ise 26 olduğunu duyurdu. Baykan, mükerrer imzaların iptal edildiğini belirtti ve Ulusoy'un adaylığının mümkün olmadığını söyledi. Bu durumda 214 imzaya ulaşan Yıldırım Demirören, TFF seçimine tek aday olarak girmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

KONGRE ÖNCESİ GERGİNLİK
Öte yandan sporx'in haberine göre, Haluk Ulusoy ile oğlu Saffet Ulusoy'un kongrenin yapıldığı otele girişi sırasında gerginlik yaşandı. Güvenlik görevlileri, akreditasyon kartı olmaması nedeniyle Saffet Ulusoy'un kongrenin yapılacağı kata çıkmasına engel olmak istedi. Ancak Haluk Ulusoy ve Saffet Ulusoy, güvenliğin ilk müdahalesinden geçerek kongrenin yapıldığı kata çıktı. Burada bir kez daha durdurulan Haluk Ulusoy ve ekibi, kısa süren bir tartışmanın ardından salona girerken, oğul Ulusoy ise otelin lobisine indi.

ULUSOY: MAHKEMEYE GİDECEĞİZ
Haluk Ulusoy kongre salonundan çıkarak basın mensuplarına açıklama yaptı. Kongreyi mahkemeye taşıyacaklarını açıklayan Ulusoy, şunları söyledi:
"Öncelikle üzüntülüyüz. Tüm çabalara rağmen TFF delegelerinin mevzuata uygun olarak ve yeter sayıda aday göstermesine rağmen, konuyla hiç ilgisi olmayan bir Anayasa Mahkemesi kararı emsalmiş gibi gösterilerek, seçime gitmemiz hatta bir seçimin yapılabilmesi Türk futbolunun elinden alınmıştır.

Haberin Devamı

Hukuka uygun olmayan yollarla oluşan bir yönetim hakkında hukuk süreci işleyecek ve kısa sürede hak yerini bulacaktır.

Bu futbol ailesi, bugün elinden alınan seçimi çok kısa bir süre sonra hayata getirecektir.

Bizi aday gösteren 65 imzanın tamamı helaldir. Biz hiç kimseye baskı yapmadık. Gönül rızasıyla verilen imzalar yok sayılmıştır. Ben buradan tüm baskılara, tehditlere rağmen bize destek veren 65 yürekli kardeşime teşekkür ediyorum. Onların imzalarının ve hür iradelereninin hukuki yoldan sonuna kadar takipçisi olup haklarını arayacağız."

TFF kongresinde yüzyılın çalımı Dürüst, Demirörenin listesine girdi, Ulusoy kaybetti

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da TFF Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Haberin Devamı

"BEN TRABZONLULAR'IN ADAM GİBİ ADAM OLDUĞUNU BİLİYORUM"
Haluk Ulusoy bu açıklamasının ardından bir gazetecinin, "Trabzonspor'un kongrede Yıldırım Demirören'e oy vereceği söyleniyor" sözleri üzerine imalı bir ifade kullandı:

"Ben Trabzonluyum, bu yaşıma kadar da tüm Trabzonluların adam gibi adam olduğunu biliyorum."

DEMİRÖREN 219 OYUN 214'ÜNÜ ALDI
Daha sonra yapılan oylama sonucunda 219 oyun 214'ünü alan Yıldırım Demirören, yeniden başkan seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!