Tevez Machester City'de

Güncelleme Tarihi:

Tevez Machester Cityde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 10:47

İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester United'ın Arjantinli forvet oyuncusu Carlos Tevez, Manchester City ile anlaştı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde yer alan habere göre, sezon sonunda Premier Lig şampiyonu takımdan ayrılan Tevez, dün akşam Manchester City ile prensipte anlaşmaya vardı. Tevez'in, 5 yıllık sözleşmeye imza atacağı belirtildi.
Manchester City Teknik Direktörü Mark Hughes, Tevez'in üst düzey uluslararası bir futbolcu olduğunu belirtirken, “Kulübü başarıya götürmek için tüm yeteneğe sahip. Sadece teknik açıdan değil, kişiliğiyle de olağanüstü bir golcü” dedi.

25 yaşındaki Arjantinli için Premier Lig ve İngiltere Futbol Federasyonu yönetiminin de onay verdiğini ifade eden Hughes, “32 numaralı formayı giyecek olan Tevez, sağlık kontrolünden geçtikten sonra takımla birlikte sezon öncesi Güney Afrika kampına katılacak” diye konuştu.

Hughes, sözleşme bedeli hakkında bilgi vermezken, İngiltere medyasında 35 milyon avro telaffuz edildi.

Manchester United'a 2007 yılında West Ham United'tan katılan Tevez, burada 2 yıl boyunca çıktığı 99 maçta 34 gol kaydetti. Takımıyla birlikte 2 kez lig şampiyonluğu yaşayan Tevez, geçen yıl da Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. Tevez, Boca Juniors ve Corinthians'ta da forma giydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!